Glada nyheter!

Hej på er alla.

Lite glada nyheter! Några Lovely Megan’s hundar är nu färdigröntgade och alla har fina resultat! Det är Penny, Chewie, Sigge & Brumma från P-kullen som vi säger GRATTIS till!

Oprah röntgade jag för ett tag sedan och då fick hon B på ena och C på andra. För tjejen som röntgade var det röntgendebut (det sa hon efter) och jag var inte helt nöjd med bilden, men när jag såg den så var Oprah redan på väg att vakna upp. Så jag bestämde mig för att röntga igen.

Vi tog oss till en ortopedspecialist som efter bilderna var tagna gick igenom dem på alla sätt man kunde genom att titta på dem, mäta avstånd från alla håll och kanter osv. Jag har ju sett en del bilder nu genom åren (både mina egna hundar och när jag följer med mina valpar när de röntgar) och jag tycker att jag lär mig något nytt varje gång och av olika veterinärer. Himla intressant! Han sa att det såg bra ut och att vi absolut skulle skicka in de nya bilderna till Kennelklubben. Kliniken försökte sända in dem, men fick ett ”felmeddelande”, jag inte hade koll på att det var 2 veckor kvar innan jag fick sända in dem (visste tyvärr inte att det måste gå 6 månader mellan första och andra röntgen). Så vi kunde inte sända in dessa bilder för avläsning. Utan vill vi få ett nytt resultat på SKK, så måste Oprah gå igenom samma procedur igen.

Jag var så glad att få detta positiva resultat! Hon är ju en del av vår uppfödning och vi önskar högt att hon ska gå i avel. Hade vi inte fått detta positiva svar/resultat hade hon varit exakt samma underbara hund, bara att hon inte hade gått i avel. Lika älskad och en i familjen.

received_101558102960434023874209767853000142.jpeg    Bildresultat för hjärta

 

Avslutar detta blogginlägg med en liten berättelse om vår underbara Andy.

Lovely Megan’s Andy Garcia, född 2006

screenshot_20180728-162339_samsung internet8801505146787439591..jpg

 

När jag sitter här och skriver så tänker jag…kan ju inte bara skriva hur bra och fantastisk han är. Men det kan jag faktiskt. Han är komplett på så många sätt.

Lugn.

En bra ledare.

Respektfull.

Vänligheten själv.

Bra kompis.

Vacker.

Ja, jag kan hålla på länge med dessa fina ord om honom.

Han är en sån där hund som alla vill ta med sig hem från oss.

Det är inte lätt att få fart på honom. Han har ett inre lugn och tar varje situation för var det är. Skulle han vara människa, skulle han säkert vara en förebild för hur man ska se på livet. Att vara nöjd och glad över vad man har och leva för stunden.

Men det finns en sak som får fart på honom. Klotången. Vips, så har han försvunnit. Han som alltid är nära.

Han kommer när jag kallar in honom och står där tålmodigt, men det är samma visa varje gång den kommer fram. I snart 12,5 år.

Hans ledaregenskaper kom fram när mamma Megan somnade in. Han har aldrig behövt ta fram något sådant innan. Hans mamma fanns alltid vid hans sida. Det var också hans största sorg hittills i hans liv, att mista sin mor och bästa vän. Det tog honom ett par veckor att komma ur sorgen. Han åt knappt och låg på hennes/deras favoritplatser.

Hon är nu hans Guardian angel. Det är jag helt säker på.

Megan var en mer självständig hund som inte behövde vara nära mig hela tiden. Så är inte Andy. Sen han föddes och jag höll honom i mina händer, har han varit vid min sida.

När jag stelopererade ryggen var det precis så. Han lått tätt intill mig i sängen. Han ville inte gå ut på promenader eller knappt ut och kissa, utan ville ligga nära matte för att se att allt var ok (tror jag).

Han känner av, precis som hans mor gjorde, andra hundars energier. Han är en sk ”punktmarkerare” och känner ofta av en situation innan vi andra ens märkt av det. Han ser till att alla håller sig lugna genom att säga till. Det räcker oftast.

Andra hundar har en fin respekt för honom. Men han är ingen bråkstake. Sånt tycker han är onödigt.

När Bezza flyttade till oss och det var dags att träna henne att vara ensam (tillsammans med de andra hundarna) så filmade vi dem. Bezza sprang från det ena hörnet till det andra och var lite orolig och gnällde och skällde lite då och då. Andy låg tryggt på ena sidan av soffan och när han tyckte att det var dags att lugna ner henne och säga till att ”nu räckte det” så ställde han sig upp och gav till ett ordentligt skall! Hon lugnade sig, lade sig ner och efter det så var hon helt lugn när vi lämnade huset. Vad han förmedlade och sa…ja, du. Men bra var det.

Han har inga som helst problem med borstning, duschning, föning osv. Det är bara saker som ska göras liksom.

Han älskar att åka bil. Eller att följa med. Men mest av allt älskar han sitt hem och när vi alla är hemma.

Han älskar också sina brorsor, de han träffat mer sedan de föddes, Alfons & Atlas.

Andy har hittills levt ett väldigt friskt liv. Det är bara hörseln som nu är väldigt svag. Men vad gör det när han mår bra? Det lär bara oss andra att hitta andra metoder att kommunicera med honom. Och ofta är det inte så svårt. Han är ju alltid väldigt nära mig. Överallt och alltid. Nja, på skogspromenader får vi numera hålla lite mer koll på honom.

Han pratar också mer, precis som hans mor gjorde när hon blev äldre.

Han har en rutin när han ska lägga sig vid soffan. ”Stör” man den genom att man ex har benen i vägen för hans ”rutt” då står han tålmodigt och väntar tills man förstått och flyttar benen.

Han ger oss lugn, de fyrbenta i flocken och även oss. En väldigt älskvärd hund. På alla sätt.

Och han har lovat mig att han ska leva i evighet. Och vi är tacksamma för varje dag.

Andy berör.

screenshot_20180728-162317_samsung internet5252860739089403379..jpg

 

En reaktion till “Glada nyheter!”

  1. Fantastiska vackra Andy !!!! Du skriver så fiiint Suzanne alltid lika känslosamt. Tårögd blir man vare sig man vill eller inte 😉 Ha en riktigt skön dag ! Kram Susan ps Dany är hos lilla matte i Örebro några dagar, tomt som attan 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s