Underbar läsning som får mig att le

Alltså, nu när det kommer in berättelser från er om era hundar, vad jag ler! Underbar läsning. Jag hoppas att ni andra tycker att det är lika roligt som jag, även om jag förstår att en ”nörd” som jag kanske gör det lite mer 😉  Det är ju trots allt ”mina” barnbarn.

Idag är det P-kullens 2-årsdag! Herregud vad tiden går snabbt! GRATTISPUSSAR till er alla 9 på er stora dag! Lite av ”vuxendagen” inom Eurasiervärlden.

 

Då kör vi en till hundberättelse!

 

Min Lovely Megan’s hund

Laban.png

Från kull:  B-kullen    

Född: 31 oktober 2007

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Ben Stiller

Tilltalsnamn: Laban

Eventuella smeknamn: Pipgrisen, stora svarta björnen

 Varför blev det just en Eurasier: Vi hade redan en eurasier – Nisse – som behövde en kompis. När Nisse var 1,5 år anlände Laban till vår familj och de var vänner i vått och torrt fram till Nisses död i januari 2016.

Varför blev det just Laban: Vi valde namnet Laban för att han såg ut som en Laban!

Lite om Laban:

Laban är en stor eurasier med en himla massa päls och han gör inte många knop i onödan. Han är lugnet själv, det enda problem vi har haft med honom är att han blev skrämd av rullskidåkare för många år sedan och därefter tycker han att promenader kan vara lite läskiga. Han har även blivit ljudrädd (skott, fyrverkerier, glassbilen) på äldre dagar. Men det mest specifika med Laban är att han väldigt ofta är fullständigt omöjlig att förstå sig på. Han kan t.ex. sitta mitt på vardagsrumsgolvet och titta glatt på oss, samtidigt som han morrar, skäller och viftar på svansen. Vi har ingen som helst aning om vad han vill! Eller när han på kvällarna går upp på övervåningen och stökar runt med något så att det dunsar i golvet. Vi har inte kommit på vad han ägnar sig åt då heller. Många som träffar Laban har sagt att han vinner hjärtan i längden och det stämmer nog. Han är väldigt lätt att tycka om, men det tar ett tag innan han släpper någon utomstående riktigt nära. Och så är han fenomenalt enastående på att alltid vara i vägen. Laban är slutligen allergisk mot krav. Så fort han känner att vi ska be honom göra något, vänder han och går därifrån. Såvida det inte handlar om mat förstås. 

Min första tanke när jag tänker på Labanär: Tjuren Ferdinand.

Så här har vårt liv ändrats sedan Labankom in i vårt liv: Laban förändrade inte våra liv särskilt mycket, dels eftersom vi redan hade en hund sedan tidigare – men även för att Laban alltid hållit en väldigt låg profil (Nisse var en mitt-i-centrum-hund och det är även vår dansksvenska gårdshund Freja). Det senaste halvåret har vi dock fått anpassa vårt vardagsliv efter honom varannan dag, när han får kortison mot sin åldersartros. Han blir då oerhört kissnödig på eftermiddagarna och vi får ofta gå ut med honom minst varannan timme tills det är dags att gå och lägga sig.

10 snabba om Laban!

Bästa buset: Att skrynkla ihop alla mattor och lyfta på soffdynorna. Eller att dra ut allt toapapper från badrummet hela vägen ner i trappan.

Bästa egenskap: Lugn, trygg, snäll.

Bästa sovplats: På en ryamatta (om den inte är ihopskrynklad enligt ovan, för då är den ju alldeles för knölig att ligga på) i sovrummet.

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Den absolut bästa människan är vår son Jesper, Laban blir alldeles tokig av glädje de gånger Jesper kommer och besöker oss! Mattematte (dvs. mattes mamma) står högt i kurs också, förmodligen för att hon ofta bjuder på något gott i köket. Annars är det Freja, som han numera är någorlunda alfahanne över.

Bästa godiset: OST!!

Bästa sättet att få matte & husse dit hanvill: På promenaderna är det genom att sätta sig ner och vägra gå åt något annat håll än dit han vill (vilket oftast är hem igen). Annars får han ofta sin vilja igenom när han gnäller – till slut orkar man inte höra eländet längre. Han är vansinnigt duktig på att pipa!

Bästa promenaden är: Den som inte blir av. Laban trivs bäst hemma där han inte behöver anstränga sig.

Bästa tiden på dygnet: På natten. Då är det ingen som ber honom göra något.

Bästa årstid: Vinter. Älskar snö!

BÄSTA hanvet: OST!!

Om Laban skulle vara president skulle det se ut så här: Världen skulle vara lugn och fredlig utan några bråk eller krav. Och det skulle finnas ost överallt.

 Ägare …. Anna och Per Kernell Knutsson (http://nisseochlaban.blogspot.com)

Tack Anna & Per

Hjärta

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s