1a Advent! Och presentation av en sötis!

Idag är det 1a advent!

Här har det bakats, varit på en liten julmarknad samt restaurangbesök! En mysig dag helt enkelt. Hoppas att er har varit lika bra.

ia advent

Det regnar och är blött och tråkigt. Lite sol skulle inte skada. Även om det måste ligga lite snö på marken. Så ok då, komsi komsi snö!

Sarah har flyttat hem igen. Min far har flyttat ner till Malmköping så igår var det dags för Sarah att åka till sitt nýa hem, Alla hundar trivdes bra i nya lägenheten som är i markplan med en stor tomt till. Det kommer blir så bra!

Det har varit mycket mysigt att få rå om henne i några veckor och de har haft så roligt tillsammans.

Vinterhundar

Dags för en ny Lovely Megan’s hund att presenteras!

Min Lovely Megan’s hund

C94A4622

Från kull: R-Kullen

Född: 2018-04-26

Stamtavlenamn: Reese Witherspoon

Tilltalsnamn: Chilla

Smeknamn: Chillie, Killing (getbebis), Katten . Hon har en tendens att se ut som andra sorters djur då och då, haha!

Varför blev det just en Eurasier: Vi hade länge funderat på vilken ras vi ville ha. När våra kompisar berättade att dom skulle skaffa en eurasier och vi läste på så blev vi väldigt intresserade. Slängde ut en krok i Eurasiergruppen på Facebook och när fick träffa Elsa Alkelins Appa (L-kullens Liam Neeson) så var vi hooked for life!

Varför blev det just Chilla: Det var ett självklart val! Hela familjen (jag, Jocke och våra döttrar Alvina och Elsa) var och hälsade på valparna när dom var 3 veckor gamla. Vi var alla helt överens om att det var just Chilla som hörde hemma i vår familj. Hon var kontaktsökande, pigg och igång, nyfiken på oss och vad som hände omkring henne. Även fast hon var så liten. Eftersom vi är en barnfamilj så ville vi ha en social hund som gillar när det händer grejer – och det fick vi!

Lite om Chilla: Chilla är så mycket mer än vad vi någonsin kunnat drömma om. Hon är en naturlig del i familjen och har blivit vår livskamrat. Det känns som att hon alltid funnits där, fast hon bara har bott hos oss i fem månader (7 mån gammal). Hon ÄLSKAR mat, som mamma Bezza, och är därför lättmotiverad i all träning, vilket är jättekul. Vill man bli bästis med Chilla så kan man ge henne några bitar falukorv första gången man träffar henne. Då har man en vän för livet! Hon är väldigt social och gillar nya människor. Har aldrig några problem med att t ex gå ut på promenad med personer hon bara träffat nån gång tidigare. Chilla älskar barn och är mycket försiktig med dom, ffa mindre barn. Hon är riktigt smart, tydlig och envis men samtidigt inkännande och accepterar (oftast) de regler som gäller. Hon är en riktig vattenhund, badar ute på sommaren och står och gnyr med tassarna på badkarskanten när någon i familjen badar. Hon är lätt att lämna ensam hemma, även fast hon tycker absolut bäst om när hela familjen är samlad. Lyckan är total varje dag när tjejerna kommer hem från skolan!

Min första tanke när jag tänker på Chilla: Hur kunde jag ha sån tur att få ha dig i mitt liv? Även fast hon driver oss till vansinne vissa gånger med sina knasigheter så är hon helt fantastisk. Jag litar på henne till 100% och älskar henne något enormt. ”Every dog owner thinks their dog is the best dog in the world and every dog owner is right” 🙂

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Chilla kom in i mitt/vårt liv: Chilla blev snabbt en gemensam knytpunkt för hela familjen och hon får oss att skratta så mycket! Jag är långtidssjukskriven och Chilla är ett fantastisk sällskap för mig på dagarna. Självklart har många saker förändrats i vardagen sen vi fick Chilla, samtidigt som hon liksom bara hänger med på allt. En sak som jag och Jocke däremot inte hade räknat med var den där ”nyfödd-bebis-oron” som vi hade för henne dom första månaderna. Vi älskar ju henne så enormt och vill att hon ska ha det bästa av det bästa!

10 snabba om Chilla!

Bästa buset: Leka tittut och tafatt! Och jaga fåglar…

Bästa egenskapen: Chilla är en väldigt trygg person som ger otroligt mycket kärlek till sin omgivning.

Bästa sovplats: Vid balkongdörren där det är svalt, men när det har varit en händelserik dag och hon är väldigt trött så vill hon helst sova nära någon i familjen.

Bästa kompis: Hela familjen såklart, men hon börjar få en stark relation till våra kompisars eurasiertik som är drygt ett år. Älskar också jämngamla pudelhanen Poochie som vi ofta träffar i hundhagen.

Bästa godiset: Trick & Treat Mini Bone mix!

Bästa sättet att få matte och husse dit hon vill: Se väldigt, VÄLDIGT söt ut så man inte kan motstå henne och hennes vilja.

Bästa promenaden är: När hon förstår att vi är på väg mot hundhagen! Skuttar på bakbenen av lycka (därav smeknamnet Killing eftersom hon skuttar som en get).

Bästa tiden på dygnet: Kvällarna, eftersom alla är hemma då.

Bästa årstid: Hon har hunnit med sommar och höst, men när första snön föll i Uppsala så blev det tydligt att VINTERN är bäst!

BÄSTA hon vet: Att bli kliad, gosa och såklart mat.

Om Chilla skulle vara president skulle det se ut såhär:

”VAD VILL VI HA? Mat! NÄR VILL VI HA DEN? Dygnet runt!”. Kärlek i drivor! Fem timmars obligatorisk kli av mage och huvud för alla hundar samt fri tillgång till bakbensmassage. Tillåtelse för hundar att vistas på och bada vid alla badplatser. Och givetvis mängder med toalettpapper och hushållspapper att riva sönder och leka med!

/Ägare (livskamrat) Hanna Aro

Foto: Angelica Klang

Tack familjen Aro/Frisk

C94A4315

Hjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s