Tacksamhet, valpönskan & en Björn presenteras

Tacksamhet hör julen till. Som att jag har mina barn och min familj att fira denna högtid med. Och min MORMOR! Still going strong vid 97 år och 8 månader. Detta år blir det inte med min son och hans familj. Han har ju bosatt sig VÄLDIGT långt upp i landet med sin kära familj och det kräver alltid lite planering innan jag är på plats. Förra julen var vi där och tanken var att ta sig upp även detta år, men eftersom operationen var på ingång, så ställdes de planerna in. Nu ska jag vänta ett tag ändå med själva operationen, i det läget jag är nu, tillhör jag de som har en högre risk att ev drabbas av komplikationer i samband med en höftoperation och kan den risken bli mindre om jag kämpar på ett tag till (trodde inte det var möjligt egentligen) så gör jag just det, kämpar på.

Så julen firar vi på hemmaplan. Längtar efter Skellefteåfamiljen, det gör jag alltid. Det där spontana försvinner, att man bara åker över och gosar lite. Jamie, som mitt barnbarn heter, han och jag pratar ofta via Messenger. Hans pappa är duktig på att höra av sig och det är jag dem evigt tacksam för. Där får jag en liten dos Jamie flera ggr per vecka och även om det inte kan kompensera mot att ses på riktigt så är jag så glad över att detta fenomen finns. Han har ju pratat med sin pappas släkt via Messenger sedan han föddes, så det är inte alltid superduperkul att göra just det. Det är då jag tar till mina 4 godingar här hemma. De är ALLTID intressanta. Tänk när han kommer i den åldern då jag kan locka ner honom med valpar  😉

Jamie och farmor 1

Känner även tacksamhet för alla julkort, julklappar och blommor mm som vi får av er valpägare. Skäms lite när vi får så fina grejer, men vi är så tacksamma!

 

Jag hinner inte alls svara så fort som jag önskar på alla mail om önskan av valp. Jag har inte glömt bort er som skickar, jag ska sätta mig ner och svara så fort tillfälle ges.

screenshot_20180605-165346_instagram6239192945663207394.jpg

 

På tal om valpar, här kommer en presentation av en Lovely Megan’s hund, som om allt går som vi önskar, ev blir mamma till vår nästa kull under 2019.

Min Lovely Megan’s hund

Brumma 4

 

Från kull:  P-kullen

Född:  2016-11-28

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Priscilla Presley

Tilltalsnamn: Brumma

Eventuella smeknamn: Ibland ”Brummis” eller Brum-Brum

 

Varför blev det just en Eurasier: Största anledningen var faktiskt att det är en ras som är känd för att inte skälla så mycket. Men sen är den ju en sådan go` och härlig ras, bra sällskapshund, söt och snäll och lugn (men kanske inte som valp, förstås).

Varför blev det just Brumma: Brumma är en figur i Bamse, och det är ju passande för eurasiern liknar ju en lurvig björn och Amanda, vår dotter, har alltid varit förtjust i Bamse.

Lite om Brumma: Brumma kom in som en virvelvind i vårt liv. Gullig, som då alla valpar är, men oj….vilket yrväder, och vilka tänder……Trodde för mitt liv att en sådan ”gulleplutt” inte kunde vara en sådan ”best”. Brumma, som är Amandas hund, (och enligt Amanda är hon  absolut INTE min, bara när mat, försäkring och andra inköp ska betalas, då är hon liiite min) Amanda har ett stort djurintresse och de är ett bra team. Hon lär Brumma det ena trixet efter det andra och Brumma är väldigt lättlärd. Annars är hon en ren och skär sällskapshund som skänker stor glädje i vår familj. Brumma älskar livet. Allt hon hittar, går att leka med.  Strumpor, kuddar, tidningar, hårborstar, snorpapper….ja allt. Listan kan göras lång. Men alla bus är jämt med ”glimten i ögat”. Hennes blick bara lyser när hon vet att hon ”inte får”. Brumma har också stenkoll på allt, alla rutiner i vårt hem och om vi ändrar på något visar hon att ”nu gjorde ni minsann fel”. Hon går fram till oss, tittar djupt i våra ögon, lägger huvudet på sned och ser frågande ut i blicken. Hon har alltid varit sprudlande, men är lite reserverad för främmande människor.

Min första tanke när jag tänker på Brumma är: Kärlek. Trodde inte man kunde känna SÅ mycket för en hund, så som vi känner för henne. Och hon älskar hela sin familj ovillkorligt.

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Brumma kom in i mitt/vårt liv: Brumma har gett vårt liv glädje och lättsamhet.  Vår familj har kantats av mycket motgångar. Fick för 16 år sedan tvillingtjejerna Vilma och Amanda 10 veckor för tidigt. Små och svårt sjuka har gjort att det varit mycket sjuhusvistelse under årens lopp. Vilma fick en kraftig hjärnblödning som gjort henne multihandikappad och Amanda har utvecklats sent pga hennes prematuritet (hon vägde endast 720 g vid födseln). Efter att Vilma genomgått en steloperation av sin rygg för 4,5 år sedan så har hennes hälsa förbättrats markant. Har sluppit lunginflammationer och på så vis även sjukhusvistelser. Det har gjort att vi vågat ta steget att skaffa en hund, nu när livet är mer stabilt. Brumma gör att jag kommer ut lite mer i min vardag och Amanda får känna samhörighet, ansvar och glädje över en sann vän. Vilma och Brummas vänskap växer sig allt starkare och ”pappa” Magnus (som hävdade innan att han minsann inte var någon djurmänniska) är den som leker, busar och kravlar runt på golvet med stort engagemang. Man kan säga att livet leker igen och den glädje och kärlek hon sprider är obetalbar.

 

10 snabba om Brumma:

Bästa buset: Att ta kuddar, skor och annat man inte får.

Bästa egenskap: Att glädja alla med sin närvaro och sina påhitt.

Bästa sovplats: Överallt. Trygg i hela huset. Vet aldrig var hon väljer sin sovplats för natten.

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Kaninen Mimmi och Amanda förstås.

Bästa godiset: Inget går upp emot osttärningar.

Bästa sättet att få matte & husse dit honvill: Att komma fram, lägga huvudet på sned och ”prata” med små grymtningar och gärna lägga tassen på en.

Bästa promenaden är: I skogen

Bästa tiden på dygnet:Kl 20.00-21.00 lek och bus

Bästa årstid: Vintern

BÄSTA hon vet: Är när familjen är samlad. Alla ska vara hemma. Då är det tryggt.

 Om Brumma skulle vara president skulle det se ut så här: Fria tuggben åt alla!!!! Se till att det SKA sitta ekorrar i ALLA träd!!!!

 

 

/Ägare ….Amanda Borg ( men på pappret Anna-Karin Borg )

Tack familjen Borg

Hjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s