Blogg

Soliga dagar och breddar sig som en tunna.

Glad påsk på er allihop! Hoppas ni har bra dagar.

Här hemma är det lugnt. Jag har fått ett jättepåskägg med en MASSA godis i 👍 Hundarna har fått sitt och mest ivrig var..vem kan ni tro 😉 Ja, ni har rätt! Bezza. Vår alltid hungriga och godissugna Black Beauty ❤ Alla andra vill förstås också ha, men inte lika intensivt 😉

Vädret som är just nu gör att man njuter av det till fullo. Fantastiskt väder! ☀️ Både jag och hundarna njuter av att kunna vara ute så mycket (utan att tokfrysa).

Oprah sitter ofta så här på vår verandatrappa. Tycker det ser så roligt, men inte så skönt, ut.

Den blivande mamman, Lovely Megan’s Priscilla Presley ”Brumma” rapport!

Hon mår toppen! Vilar mycket förstås men är rätt pigg där emellan och vill gärna ge sig in i leken när Oprah & Bezza leker. Då försöker jag berätta att det är ingen vidare bra idé nu när hon bär på ett gäng underverk ❤ Hon upplevs inte så mycket större nu från sidan, utan nu breddar hon sig mer. Som en tunna som Peter sa till henne nu på morgonen 😉

När hon ligger ner blir hon väldans bred då allt trycks ut på sidorna.

Hon kan fortfarande hoppa upp i vår säng, ligger där en stund, för att sen gå ner och lägger sig på golvet. Hon tar ju upp lite plats i sängen, om man säger så 🤣.

Om ett par dagar fyller denna underbaring 12 år. Aniston bara är. Tar inte så mycket plats. Älskar att bli klappad och kliad. Vill äta ensam i ett rum med stängd dörr. Älskar att åka bil och att få följa med. Älskar människor. Går ihop med alla hundar, men kan säga till på skarpen om någon hane är på för mycket. Tycker inte om när någon får skäll. Är extremt håröm, särskild när halsband ska av, så där har vi en särskild rutin. De flesta tror att hon är valp, fick frågan senast för 1 vecka sen. Har fortfarande mycket energi och mår rent ut sagt SKITBRA! Hon är väldigt, väldigt lätt att tycka om. Vår Aniston ❤

På måndag ska vi fira dig vår fina älskling 🎈❤

Avslutar med avkopplande bilder.

Och här smög sig en bild på en liten som är väldigt avkopplad. Det är Peters senaste barnbarnstillskott, Angus ❤ 1 månad gammal.

Lägesrapport 😍

Nu har Brumma varit här i några dagar. Allt går finemang. Hon är lugn, äter bra och sover gott.

Där emellan går vi någon väldigt lugn promenad då jag nu har 2 som gärna går i samma extremt långsamma takt som jag går, Andy & Brumma, och 3 som bara får anpassa sig efter det. Då hinner de dofta av terrängen så mycket mer 😉

Däremot kan ibland Brumma få extra energi och få för sig att hänga med i Oprah & Bezzas lek och hon springer glatt med ett tag.

Alla hundar här hemma är så fina med henne. Hundar är ju kloka och förstår.

3 på rad nu på morgonen när den underbara solen är på väg upp.

Att det är valpar på gång går inte att ta miste på. Bezza ser ut som sin mamma Bezza gjort när hon varit dräktig. Samma form och storlek på magen.

Vi önskar er alla en fin onsdag ☀️

Brumma är här 😍

Ja, nu är Brumma på plats inför stundande valpning och kommande Lovely Megan’s kull. Hon mår fint och har fått en rund mage ❤

Hon blev väl välkomnad av flocken här hemma. Tror hon redan känner sig hemmastadd här.

Morgonmyser i mitt knä.

Soffan är skön att ligga i.

Andy och Brumma ❤

Nu börjar jag beta av tvättberget av handdukar och lakan. Även om de är nytvättade sedan förra kullen, jag vill ju ha dem färsknytvättade 😊

Brummas mamma Bezza åkte idag hem till Brummas familj och ska vara där i en vecka. Maxad uppmärksamhet 😍

Valplådan är på plats, bara lite småfix som tejpning över skruvar mm som ska fixas, men en av valparnas nya stora sovgosedjur sitter och väntar på plats. Söt va!

En valplåda ska vara så pass stor att tiken kan sträcka sig åt alla håll. Vi har 2 olika storlekar på valplådor, för mindre respektive större valpkull, och denna kan vara lite stor när valparna är nyfödda, men då stänger vi av en del som öppnas upp ju rörligare de blir. Jag får ont i magen när jag ser valplådor på olika hundsidor där tiken knappt får plats. De ligger relativt mycket tid i lådan i början och den tiden ska de kunna sträcka på sig fritt. Det är iallafall min åsikt.

Brumma är nu inne i v 8 och fostret är färdigbildad och kan nu kännas, fostrets hjärtslag kan höras och man kan ibland se hur de rör sig. Om man har tur och mysigt är det ❤

Alla hundarna mår fint och vi är glada över att SOLEN visar sig mer nu för tiden 😉☀️

På återseende!

Planering, presentation & lite till!

Hej på er!

Här går vi i väntans tider. Allt tyder på att Brumma är dräktig. Hon har mått illa och växlat mellan att vara SUPERHUNGRIG till att rata mat. Som det ska vara 🙂 Hon är hemma och har det mycket bra med sin familj och om vår misstanke stämmer så kommer hon flytta hem till oss när det är ca 2 veckor kvar innan födelse.

Brumma

Fått en del frågor i dagarna angående vår årliga KENNELTRÄFF/KENNELHELG. Här kommer lite information igen:
Den är helgen v 32 och på Degernäs Camping. Ni mailar dit för att boka stuga (olika storlekar mm) och uppger att det är inom ”Lovely Megan’s evangemang” ni vill boka. INTE boka via deras hemsida då helgen är uppbokat av oss. Det är mail som gäller.
Ni kan delta från fredag till söndag eller bara dyka upp en av dagarna och då är lördagen absolut bäst när det händer mest saker.
Ska ni delta i vår prestigefyllda golftunering 🏌️‍♂️ så är den efter lunch på fredagen.
Mer specifik information om dagarna 3 kommer senare.
Ser redan (har gjort länge) fram emot denna helg med stoooor glädje! Välkomna önskas alla hundar & stora samt små människofolk!

20180811_0951147032181044308272200.jpg

Alla våra hundar mår bara finfint! Aniston blir nu i april 12 år och hon är pigg, mår bra både i kropp & knopp och allmänt levnadsglad. Hon blir så glad över besök vi får, då hon kan få extra mycket gos.

 

Vi längtar till våren! När vi får de där soldagarna, även om det är lite kyligt – allt blir så mycket roligare och betydligt lättare. Visst håller ni med? Jag håller fast vid att vinter, kyla & snö är bara ok för att hundarna tycker att det är kul. Så en månad per år hade helt klart räckt 😉

 

Dags för ännu en presentation, samma ägare som vid förra hundpresentationen, men en annan hund. Dags för hund 2 av 3. Denna hund är mor till våra fantastiska L- & O-kull. Med andra ord Oprahs mamma  ❤

Min Lovely Megan’s hund

Molly.jpg

Från kull: G-kullen

Född: 2011-11-08

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Geena Davis

Tilltalsnamn: Molly

Eventuella smeknamn: Mollan, Mollsan

Varför blev det just en Eurasier: Att det blev en Eurasier till var att vi tyckte att Daisy skulle ha en kompis.

Varför blev det just Molly: Fråga Suz? Nej, skämt åsido, Suz ville att just hon skulle bli en utställningshund och jag tyckte att det vore kul att prova. Hon var dessutom en stor tjej i valphögen och fångade mitt öga direkt.

Lite om Molly: Molly är mycket speciell för mig, hon viker aldrig från min sida. Hon kommunicerar med mig genom ögonen och får hon mig att resa mig, så visar hon direkt vad hon vill. Det kan vara att vattnet eller maten är slut eller att Daisy har rymt. 

Hon är mycket lydig och gör nästan alltid som jag säger, det har varit en fröjd att träna henne.

Min första tanke när jag tänker på Molly är: Hennes talande ögon.

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Molly kom in i mitt/vårt liv: Det var mycket positivt att Daisy fick en kompis, de har älskat varandra sedan första dagen. Och det var inte dugg jobbigare att ha en hund till, tvärtom. Att börja med utställning var så himla kul och jag vill fortsätta med det i oändlighet.

10 snabba om Molly:

 • Tillgiven
 • En hejare på att få många valpar
 • Lydig
 • Lättlärd
 • Alldeles för snäll
 • Vill inte ligga i sängen på natten.
 • Råttfångare
 • Badar till magen
 • Håller alltid koll på matte

Bästa buset: Kommer faktiskt inte på något

Bästa egenskap: Kommunicerande

Bästa sovplats: Golvet eller gästsängen

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Daisy, Penny och matte

Bästa godiset: Kycklingben

Bästa sättet att få matte & husse dit hon vill: En talande blick

Bästa promenaden är: Att få springa lös i skogen

Bästa tiden på dygnet: Förmiddagen

Bästa årstid: Vinter

BÄSTA hon vet: Att få vara med matte samt att uppvakta hanar.

Om Molly skulle vara president skulle det se ut så här: Hon skulle överlåta presidentskapet på någon annan, helst mig och sedan skulle hon bara vara med mig hela tiden. Men det vore ok att förse alla med kycklingben.

Molly 2

/Christel Fredriksson

Tack familjen Fredriksson!

Hjärta

 

Degernäs campings hemsida:  degernascamping.se

 

Kanske S-kullen på väg! En black Beauty presenteras <3

Lyckan är total. Brumma har varit och dejtat och kärlek uppstod…efter ca 10 sekunder, så ingen tvekan där inte!

Brumma 4

Lovely Megans Priscilla Presley 

Hjärta

Bonus Pop Up’s Danties Rollo

fullsizeoutput_e

Så om allt går som vi hoppas och önskar så föds det lite valpar här i slutet av april. Håll tummarna!

Det är ett enorm intresse för valpar just nu och vi kan inte ta emot fler önskningar för valp. Tack alla ni som hör av er, men listan är låååååååååååååååång.

 

Nu dags för en ny presentation! En liten black beauty ❤

Min Lovely Megan’s hund

Daisy 14 v

 

Från kull: E-kullen

Född: 2010-03-05

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Elisabeth Taylor

Tilltalsnamn: Daisy

Eventuella smeknamn: Snörpan, Prinsessan, Daisan. Eller husses smeknamn, blubbis och blubb-blubb, fråga mig inte hur de har kommit till.

Varför blev det just en Eurasier: Det höll på att bli en blandras från Blocket, men efter att ha träffar Freja från B-kullen och sedan Suz så var det solklart att det skulle bli en Eurasier och inget annat.

 Varför blev det just Daisy: Ja, det var liksom hon som blev över till oss som kom in sist i kön och det är vi inte ett dugg ledsna för.

Lite om Daisy: Daisy är en unik Eurasier eftersom hon har en svans som står rakt upp som en antenn, men det är faktiskt en kroksvans. Hon är liten och tunn, väger 15 kg, och ser nästan ut som en liten valp, vilket de flesta tror som träffar henne. Hon är en riktig sötnos och älskar verkligen alla människor, men inte Eurasiertikar tyvärr, vilket gör att hon inte får följa på träffar och liknande.

Min första tanke när jag tänker på Daisy är: En stark värme i hjärtat för hennes tillgivenhet.

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Daisy kom in i mitt/vårt liv: Det är helt klart en enormt positiv ändring, vi skulle aldrig vilja tillbaka till det hundlösa livet. Vi har inte bara fått en ny familjemedlem utan även lärt känna så många nya härliga människor.

 10 snabba om Daisy:

 1. Tillgiven
 2. Pussig
 3. Människoälskare
 4. Trippar som ingen annan
 5. Söt
 6. Vill ligga alldeles för nära i sängen på natten.
 7. Lite för självständig när det gäller att lyda.
 8. Rengörare av Mollys (se nedan) ögon och öron
 9. Undviker att gå i vatten

Bästa buset: Sno saker

Bästa egenskap: Tillgiven

Bästa sovplats: Soffan eller sängen

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Molly och Gammelmatte (min mamma)

Bästa godiset: Kycklinben

Bästa sättet att få matte & husse dit hon vill: En bedjande blick

Bästa promenaden är: Ingen alls

Bästa tiden på dygnet: Förmiddagen

Bästa årstid: Alla

BÄSTA hon vet: Att få vara hemma

Om Daisy skulle vara president skulle det se ut så här: Presidentpalatset skulle vara hemma hos oss och de enda tikar som skulle få vara i närheten vore Molly, Penny och Aniston.

Daisy

/Christel Fredriksson

 Tack familjen Fredriksson

Hjärta

Hänt sen sist och en prinsessa!

I skrivande stund så har vi massor av snö! Hundarna är lyckliga och det blir rätt blött inne. Men vad gör det när det genererar lycka?! På tal om lycka, Penny är här (vi hade tur att få låna henne i några dagar) och det gör Oprah så lycklig. De är så goa med varandra och har så kul ihop. Jag sitter och tittar på dem och bara ler STORT.

fullsizeoutput_12a

Oprah & Penny

fullsizeoutput_123

Flocken

fullsizeoutput_11d

Oprah & Bezza

fullsizeoutput_130

Oprah

Vad har hänt sedan sist, jo vi har fått en ny utställningschampion! Grattis igen till den 2-åriga snyggingen, Lovely Megan’s Philip Seymore Hoffman ”Chewie”. Han är inte bara snygg, utan väldigt trevlig också. Han blev Bäst I Rasen första dagen under MY DOG i Göteborg och andra bästa hane dag två. Det är en fin kille ❤

chewie champion  chewie cahamp

Vi har haft vinterpromenad. En mycket trevlig dag i hundens anda! Promenad, grillning, fika, julklappsutdelning (Brumma med familj) samt lotteri. Tack alla som kom och tack för alla fina presenter. Bilderna nedan har Paulina Johansson Merkell tagit, tack för dem och många fler.

vinterpromenad vinterpromenad 2

vinterpromenad 4

vinterpromenad 6

vinterpromenad 7

vinterpromenad 3

Himlen har fått två nya fantastiska änglar. Båda dog av ålderdom. Två oerhört älskade och saknade hundar som betytt mycket för sina familjer och nu lämnat ett stort tomrum. Ett tomrum som kommer fyllas av alla de fina minnen ni har av dem. Och då kommer leendet tillbaka. Saknaden kommer alltid finnas, men hjärtat blir mer och mer varmt igen av kärleken till våra underbara. Och man uppskattar just det där som bara han eller hon gjorde.

Vila i frid.

Lovely Megan’s Angelina Julie 

Hjärta

angie  angie 1

Lovely Megan’s Benjamin Bratt

Hjärta

benjie  benjie 1

*    *    *    *    *    *    *

Dags för en härlig presentation, en av våra älskade Lovely Megan’s hundar! Läs och njut, vi har en underbar ras.

Min Lovely Megan’s hund

ophelia

Från Kull: O-kullen

Född:  14/6 -2016

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Ophelia Lovibond

Tilltalsnamn: Ophelia

Eventuella smeknamn: Foffen, Foffis, Ophelia 

 

Varför blev det just en Eurasier: Fredrik träffade en Eurasier i jobbet en dag och tyckte det verkade vara en väldigt mysig ras så vi googlade vidare och läste på och hittade sedan Suzanne, hälsade på och sen fanns det ingen återvändo 🙂

Varför blev det just Ophelia? Lilla ”Rosa” blev snabbt vår favorit i kullen och vilken tur för oss att Suz hade just den lilla busiga ”Rosa” i åtanke för oss, en valp som hade tillräckligt med energi för en familj med fyra barn, haha!

Lite om Ophelia: Vart ska man börja? Hon är en liten toka som har stenkoll på oss och vad som ska hända, hela tiden. Vi behöver bara tänka ”kloklippning” eller ”dusch” så blir hon väldigt misstänksam. Likväl är hon from som ett lamm när hon duschar, kloklipps mm och har bara visat sitt missnöje genom att böja ner svansen mot backen så långt det är möjligt. Glädjen, efter dessa otyg som matte och husse prompt ska hålla på med, visar inga gränser, då är hon överlycklig! ”Jag överlevde, hurra!!”

Hon är en stor knähund som gärna lägger sig knät på oss när vi sätter oss på golvet hos henne.

Hon älskar att ta sovmorgon och har aldrig bråttom ut (skönt, haha).

På morgonen är hon i sängen och utdelar tusen pussar till både stora och små.

Hon älskar promenader förstås, hon älskar även harar.. mycket! Då hon varken ser eller hör oss när hon fått upp harspår så är vi tyvärr tvungna att hålla henne kopplad för det mesta. Hemma har hon dock en stor inhängnad tomt att vistas fritt i varje dag och där är hon gärna, framförallt är det jätteskönt att ligga och sova där ute när det är sisådär -10 grader..

Mat är godast när det inte är hennes egen så hennes kattkompisar här hemma har funnit sig (läs gett upp) i att hon snor deras mat när hon får chansen.. nåde den katt däremot som försöker norpa hennes mat.. en principsak kan man tro..?!

Hon är underbar, vi kan inte tänka oss livet utan henne. Denna lojalitet, denna gränslösa glädje när man kommer hem, även om man bara varit till brevlådan och tillbaka.

Vi är verkligen hennes allt och det visar hon så tydligt! Kärleken är villkorslös från oss och från henne.

Min första tanke när jag tänker på Ophelia är: Kärlek!

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Ophelia kom in i vårt liv: Livet blev ännu roligare 🙂 Vi kommer ut på promenader och får njuta av naturen och dess årstider vare sig vi vill eller ej.

 

10 snabba om Ophelia:

Bästa buset: Ta en leksak, lägga ner den och när vi ska ta den så springer hon iväg med den och vill att vi jagar efter.

Bästa egenskap: Oerhört snäll, gosig.

Bästa sovplats: På golvet varvat med säng och soffa.

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Hela flocken med människor och katter (de duger för det mesta iallafall, de har ju god mat). Allra främst i favoritledet står dock husse Fredrik.

Bästa godiset: Allt som är gott

Bästa sättet att få matte & husse dit hon vill: Titta på oss med de där ögonen som gör att man smälter och med lite bakåtböjda öron.

Bästa promenaden är: När man får gå lös och ser en hare…

Bästa tiden på dygnet: Kvällen när alla kommit hem.

Bästa årstid: Sommaren på landet.

BÄSTA hon vet: Att få vara ute på landstället där hon får springa lös och det finns massa kompisar att busa med.

Om Ophelia skulle vara president skulle det se ut så här:

Då skulle tallrikar avskaffas, alla skulle få mat direkt från golvet eller bli matade direkt ur hand. Självklart skulle även koppel förbjudas och projekt skulle inledas för att bevara och minst fördubbla harstammen. Men framförallt skulle det vara fred på jorden och villkorslös kärlek råda! 🙂

ophelia 1

/Ägare Cissi o Fredrik

Tack familjen Alm/Johansson

Hjärta

Tacksamhet, valpönskan & en Björn presenteras

Tacksamhet hör julen till. Som att jag har mina barn och min familj att fira denna högtid med. Och min MORMOR! Still going strong vid 97 år och 8 månader. Detta år blir det inte med min son och hans familj. Han har ju bosatt sig VÄLDIGT långt upp i landet med sin kära familj och det kräver alltid lite planering innan jag är på plats. Förra julen var vi där och tanken var att ta sig upp även detta år, men eftersom operationen var på ingång, så ställdes de planerna in. Nu ska jag vänta ett tag ändå med själva operationen, i det läget jag är nu, tillhör jag de som har en högre risk att ev drabbas av komplikationer i samband med en höftoperation och kan den risken bli mindre om jag kämpar på ett tag till (trodde inte det var möjligt egentligen) så gör jag just det, kämpar på.

Så julen firar vi på hemmaplan. Längtar efter Skellefteåfamiljen, det gör jag alltid. Det där spontana försvinner, att man bara åker över och gosar lite. Jamie, som mitt barnbarn heter, han och jag pratar ofta via Messenger. Hans pappa är duktig på att höra av sig och det är jag dem evigt tacksam för. Där får jag en liten dos Jamie flera ggr per vecka och även om det inte kan kompensera mot att ses på riktigt så är jag så glad över att detta fenomen finns. Han har ju pratat med sin pappas släkt via Messenger sedan han föddes, så det är inte alltid superduperkul att göra just det. Det är då jag tar till mina 4 godingar här hemma. De är ALLTID intressanta. Tänk när han kommer i den åldern då jag kan locka ner honom med valpar  😉

Jamie och farmor 1

Känner även tacksamhet för alla julkort, julklappar och blommor mm som vi får av er valpägare. Skäms lite när vi får så fina grejer, men vi är så tacksamma!

 

Jag hinner inte alls svara så fort som jag önskar på alla mail om önskan av valp. Jag har inte glömt bort er som skickar, jag ska sätta mig ner och svara så fort tillfälle ges.

screenshot_20180605-165346_instagram6239192945663207394.jpg

 

På tal om valpar, här kommer en presentation av en Lovely Megan’s hund, som om allt går som vi önskar, ev blir mamma till vår nästa kull under 2019.

Min Lovely Megan’s hund

Brumma 4

 

Från kull:  P-kullen

Född:  2016-11-28

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Priscilla Presley

Tilltalsnamn: Brumma

Eventuella smeknamn: Ibland ”Brummis” eller Brum-Brum

 

Varför blev det just en Eurasier: Största anledningen var faktiskt att det är en ras som är känd för att inte skälla så mycket. Men sen är den ju en sådan go` och härlig ras, bra sällskapshund, söt och snäll och lugn (men kanske inte som valp, förstås).

Varför blev det just Brumma: Brumma är en figur i Bamse, och det är ju passande för eurasiern liknar ju en lurvig björn och Amanda, vår dotter, har alltid varit förtjust i Bamse.

Lite om Brumma: Brumma kom in som en virvelvind i vårt liv. Gullig, som då alla valpar är, men oj….vilket yrväder, och vilka tänder……Trodde för mitt liv att en sådan ”gulleplutt” inte kunde vara en sådan ”best”. Brumma, som är Amandas hund, (och enligt Amanda är hon  absolut INTE min, bara när mat, försäkring och andra inköp ska betalas, då är hon liiite min) Amanda har ett stort djurintresse och de är ett bra team. Hon lär Brumma det ena trixet efter det andra och Brumma är väldigt lättlärd. Annars är hon en ren och skär sällskapshund som skänker stor glädje i vår familj. Brumma älskar livet. Allt hon hittar, går att leka med.  Strumpor, kuddar, tidningar, hårborstar, snorpapper….ja allt. Listan kan göras lång. Men alla bus är jämt med ”glimten i ögat”. Hennes blick bara lyser när hon vet att hon ”inte får”. Brumma har också stenkoll på allt, alla rutiner i vårt hem och om vi ändrar på något visar hon att ”nu gjorde ni minsann fel”. Hon går fram till oss, tittar djupt i våra ögon, lägger huvudet på sned och ser frågande ut i blicken. Hon har alltid varit sprudlande, men är lite reserverad för främmande människor.

Min första tanke när jag tänker på Brumma är: Kärlek. Trodde inte man kunde känna SÅ mycket för en hund, så som vi känner för henne. Och hon älskar hela sin familj ovillkorligt.

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Brumma kom in i mitt/vårt liv: Brumma har gett vårt liv glädje och lättsamhet.  Vår familj har kantats av mycket motgångar. Fick för 16 år sedan tvillingtjejerna Vilma och Amanda 10 veckor för tidigt. Små och svårt sjuka har gjort att det varit mycket sjuhusvistelse under årens lopp. Vilma fick en kraftig hjärnblödning som gjort henne multihandikappad och Amanda har utvecklats sent pga hennes prematuritet (hon vägde endast 720 g vid födseln). Efter att Vilma genomgått en steloperation av sin rygg för 4,5 år sedan så har hennes hälsa förbättrats markant. Har sluppit lunginflammationer och på så vis även sjukhusvistelser. Det har gjort att vi vågat ta steget att skaffa en hund, nu när livet är mer stabilt. Brumma gör att jag kommer ut lite mer i min vardag och Amanda får känna samhörighet, ansvar och glädje över en sann vän. Vilma och Brummas vänskap växer sig allt starkare och ”pappa” Magnus (som hävdade innan att han minsann inte var någon djurmänniska) är den som leker, busar och kravlar runt på golvet med stort engagemang. Man kan säga att livet leker igen och den glädje och kärlek hon sprider är obetalbar.

 

10 snabba om Brumma:

Bästa buset: Att ta kuddar, skor och annat man inte får.

Bästa egenskap: Att glädja alla med sin närvaro och sina påhitt.

Bästa sovplats: Överallt. Trygg i hela huset. Vet aldrig var hon väljer sin sovplats för natten.

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Kaninen Mimmi och Amanda förstås.

Bästa godiset: Inget går upp emot osttärningar.

Bästa sättet att få matte & husse dit honvill: Att komma fram, lägga huvudet på sned och ”prata” med små grymtningar och gärna lägga tassen på en.

Bästa promenaden är: I skogen

Bästa tiden på dygnet:Kl 20.00-21.00 lek och bus

Bästa årstid: Vintern

BÄSTA hon vet: Är när familjen är samlad. Alla ska vara hemma. Då är det tryggt.

 Om Brumma skulle vara president skulle det se ut så här: Fria tuggben åt alla!!!! Se till att det SKA sitta ekorrar i ALLA träd!!!!

 

 

/Ägare ….Amanda Borg ( men på pappret Anna-Karin Borg )

Tack familjen Borg

Hjärta

Snart dags för julledigt

Hej på er!

Nu är det bara en vecka kvar innan lite skön semester och sen JULAFTON! Hoppas att ni alla får en lugn och skön jultid.

Hundarna får såklart julklapp. Köper ofta likadana julklappar till dem, men i år blir det lite olika. En gammal man på 12,5 år har inte samma behov som en ung och fartfylld 2 åring  😉

Jag kommer önska mig (så gärna) valpkull under 2018. Gärna ett par kullar 🙂  Detta innebär inte att du slipper undan med julklappar Peter 😉 vilket säkert var din första tanke när du läser detta, haha.

Julgranen är klädd och lyser upp vårt hem. Älskar att klä granen.

 

Vi ser fram emot promenaden den 29 dec kl 11:00! Ett lotteri kommer finnas och trevligt sällskap i form av hundar och deras ägare. Låter väl som en bra dag! Glöm ej ta med er egen fika/lunch som vi mumsar på när vi är tillbaka från promenaden. Det kommer som sagt finnas tillgång till grill om ni önskar grilla korv eller något annat. Hjärtligt välkomna de som vill, med eller utan hund. Alla är välkomna!

Vinterpromenad 2

Vinterpromenad.jpg

Dags för rolig läsning igen!

 

Min Lovely Megan’s hund

dsc_07291.jpg

Från kull: I-kullen

Född: 2013-02-26, valp nr 1 tik utan band och vägde 425 gram

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Ingrid Bergman

Tilltalsnamn: Ina

Eventuella smeknamn: Inis, gummsan

 

Varför blev det just en Eurasier: Har en bekant som sa att hennes nästa hund skulle blir en Eurasier (Blev Finsk lapphund). Hon hade en broschyr som jag fick och läste om rasen. Den tilltalade mig väldigt och då jag inte hade någon erfarenhet av hund tidigare verkade denna ras bra som första hund. Vilket jag nu vet stämmer.  Har alltid sagt att jag ville ha en Chow-Chow också och att det finns i raset gjorde ju inte saken svårare att välja. Sen är rasen otroligt fin, lättskött päls trots att dom har så mycket m.m … m.m.

Varför blev det just Ina: Första valet var en annan tik i kullen, så Ina blev tilldelad oss av Suzanne. Vilket vi idag är evigt tacksamma för. 

Lite om Ina av Ina:

Jag heter Ina och bor i Taxinge med min flock som består av matte, husse och katten.

Jag är 5 år (blir 6 i februari), min mamma (som tyvärr gått bort) var underbara Corinne och min pappa är Heike, som jag tror mig vara mest lik, i alla fall till utseende.

Jag är mattes första hund, husse har haft hund. Därav har matte inte någon erfarenhet av hundar sedan tidigare vilket är lite bra för då kan jag var lite busig ibland. Fast jag är ändå väldigt lydig tycker jag. Mitt första trick var lärde mig var och är fortfarande ”high five”. Vad gör man inte för lite godis. Jag älskar godis. Vet precis vad de gömmer det. Matte har alltid godis i fickan också.

Jag gillar att bo i Taxinge, här finns sååå mycket att lukta på hela tiden. Jag älskar att lukta på saker. Så det kan ta lite tid att ta sig framåt på våra promenader. Men matte och husse går lösa så de kan gå som de vill.  Jag är också en jättebra vakthund. Skäller på alla som kommer inom synhåll på vår tomt (vi bor på landet så det händer inte såå ofta). Men är det gäster så blir jag jätteglad och vill bara hälsa på dom. Sen bryr jag mig inte om dom. Får ofta höra att jag är en väldigt lugn hund, är inte alla det? Tror jag är rätt bra på att charma alla också.

Saker som jag inte är så förtjusta i är att vara ensam hemma, klippa klorna och duscha.

Därför får jag alltid följa med när vi ska bort, är sällan ensam hemma. Klorna slipar matte, baktassarna får hon fixa själv men framtassarna oh no. Då måste dom vara två. Duscha, ja det  går ganska bra men när matte ber mig skaka av mig vattnet, nope, det gör man när man går ur duschen. Men jag gillar när matte eller husse tar fram vattenslangen, då måste jag jaga vattenstrålen. Skitkul är det.

Jag är även väldig svartis på katten. Vet inte riktigt varför för jag vet att vi är lika omtyckta men jag måste ändå pipa lite när han dyker upp och se till att jag får mest gos. Han är tråkig också för han vill inte leka.

Jag kan också erkänna att jag är en riktig mattegris. Där matte är där är också jag. Husse börjar bli OK men inget går upp mot matte.

Annars är allt bara bra och jag har de väldigt bra i min flock.

 Min första tanke när jag tänker på Ina är: Hur otroligt fin hon och mysig hon är. Vilken tur vi haft som fick just henne.

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Ina kom in i mitt/vårt liv:

Hade inte varit ute i naturen så mycket om vi inte hade Ina, i ur och skur kommer man ut. Får gratis motion. Sen har vi ju blivit lite mer bundna med Ina, men vi försöker ta med henne vad vi än gör. Dock avstår man från vissa saker för vi vill inte lämna Ina ensam hemma. Men så mycket kärlek som man får tillbaka.

10 snabba om Ina!

Bästa buset: Att rymma när hon löper, annars inget speciellt

Bästa egenskap: Lung och lydig

Bästa sovplats: På stengolvet i hallen

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Matte

Bästa godiset: Tuggben med kyckling.

Bästa sättet att få matte & husse dit hon vill: Matte genom att bara titta på henne husse är svårare..

Bästa promenaden är: Gillar att vara i Jämtland och promenera annars inget speciellt

Bästa tiden på dygnet: Ingen speciell tid

Bästa årstid: Vintern

BÄSTA hon vet: Att bli kliad på magen,

Om Ina skulle vara president skulle det se ut så här: Då skulle alla hundar vara välkomna in på restauranger och caféer mm. Sen skulle alla som vill kunna följa med sina hussar och mattar till deras arbete där det är möjligt.

 

/Ägare Pia och Arne

Tack Pia & Arne

Hjärta

1a Advent! Och presentation av en sötis!

Idag är det 1a advent!

Här har det bakats, varit på en liten julmarknad samt restaurangbesök! En mysig dag helt enkelt. Hoppas att er har varit lika bra.

ia advent

Det regnar och är blött och tråkigt. Lite sol skulle inte skada. Även om det måste ligga lite snö på marken. Så ok då, komsi komsi snö!

Sarah har flyttat hem igen. Min far har flyttat ner till Malmköping så igår var det dags för Sarah att åka till sitt nýa hem, Alla hundar trivdes bra i nya lägenheten som är i markplan med en stor tomt till. Det kommer blir så bra!

Det har varit mycket mysigt att få rå om henne i några veckor och de har haft så roligt tillsammans.

Vinterhundar

Dags för en ny Lovely Megan’s hund att presenteras!

Min Lovely Megan’s hund

C94A4622

Från kull: R-Kullen

Född: 2018-04-26

Stamtavlenamn: Reese Witherspoon

Tilltalsnamn: Chilla

Smeknamn: Chillie, Killing (getbebis), Katten . Hon har en tendens att se ut som andra sorters djur då och då, haha!

Varför blev det just en Eurasier: Vi hade länge funderat på vilken ras vi ville ha. När våra kompisar berättade att dom skulle skaffa en eurasier och vi läste på så blev vi väldigt intresserade. Slängde ut en krok i Eurasiergruppen på Facebook och när fick träffa Elsa Alkelins Appa (L-kullens Liam Neeson) så var vi hooked for life!

Varför blev det just Chilla: Det var ett självklart val! Hela familjen (jag, Jocke och våra döttrar Alvina och Elsa) var och hälsade på valparna när dom var 3 veckor gamla. Vi var alla helt överens om att det var just Chilla som hörde hemma i vår familj. Hon var kontaktsökande, pigg och igång, nyfiken på oss och vad som hände omkring henne. Även fast hon var så liten. Eftersom vi är en barnfamilj så ville vi ha en social hund som gillar när det händer grejer – och det fick vi!

Lite om Chilla: Chilla är så mycket mer än vad vi någonsin kunnat drömma om. Hon är en naturlig del i familjen och har blivit vår livskamrat. Det känns som att hon alltid funnits där, fast hon bara har bott hos oss i fem månader (7 mån gammal). Hon ÄLSKAR mat, som mamma Bezza, och är därför lättmotiverad i all träning, vilket är jättekul. Vill man bli bästis med Chilla så kan man ge henne några bitar falukorv första gången man träffar henne. Då har man en vän för livet! Hon är väldigt social och gillar nya människor. Har aldrig några problem med att t ex gå ut på promenad med personer hon bara träffat nån gång tidigare. Chilla älskar barn och är mycket försiktig med dom, ffa mindre barn. Hon är riktigt smart, tydlig och envis men samtidigt inkännande och accepterar (oftast) de regler som gäller. Hon är en riktig vattenhund, badar ute på sommaren och står och gnyr med tassarna på badkarskanten när någon i familjen badar. Hon är lätt att lämna ensam hemma, även fast hon tycker absolut bäst om när hela familjen är samlad. Lyckan är total varje dag när tjejerna kommer hem från skolan!

Min första tanke när jag tänker på Chilla: Hur kunde jag ha sån tur att få ha dig i mitt liv? Även fast hon driver oss till vansinne vissa gånger med sina knasigheter så är hon helt fantastisk. Jag litar på henne till 100% och älskar henne något enormt. ”Every dog owner thinks their dog is the best dog in the world and every dog owner is right” 🙂

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Chilla kom in i mitt/vårt liv: Chilla blev snabbt en gemensam knytpunkt för hela familjen och hon får oss att skratta så mycket! Jag är långtidssjukskriven och Chilla är ett fantastisk sällskap för mig på dagarna. Självklart har många saker förändrats i vardagen sen vi fick Chilla, samtidigt som hon liksom bara hänger med på allt. En sak som jag och Jocke däremot inte hade räknat med var den där ”nyfödd-bebis-oron” som vi hade för henne dom första månaderna. Vi älskar ju henne så enormt och vill att hon ska ha det bästa av det bästa!

10 snabba om Chilla!

Bästa buset: Leka tittut och tafatt! Och jaga fåglar…

Bästa egenskapen: Chilla är en väldigt trygg person som ger otroligt mycket kärlek till sin omgivning.

Bästa sovplats: Vid balkongdörren där det är svalt, men när det har varit en händelserik dag och hon är väldigt trött så vill hon helst sova nära någon i familjen.

Bästa kompis: Hela familjen såklart, men hon börjar få en stark relation till våra kompisars eurasiertik som är drygt ett år. Älskar också jämngamla pudelhanen Poochie som vi ofta träffar i hundhagen.

Bästa godiset: Trick & Treat Mini Bone mix!

Bästa sättet att få matte och husse dit hon vill: Se väldigt, VÄLDIGT söt ut så man inte kan motstå henne och hennes vilja.

Bästa promenaden är: När hon förstår att vi är på väg mot hundhagen! Skuttar på bakbenen av lycka (därav smeknamnet Killing eftersom hon skuttar som en get).

Bästa tiden på dygnet: Kvällarna, eftersom alla är hemma då.

Bästa årstid: Hon har hunnit med sommar och höst, men när första snön föll i Uppsala så blev det tydligt att VINTERN är bäst!

BÄSTA hon vet: Att bli kliad, gosa och såklart mat.

Om Chilla skulle vara president skulle det se ut såhär:

”VAD VILL VI HA? Mat! NÄR VILL VI HA DEN? Dygnet runt!”. Kärlek i drivor! Fem timmars obligatorisk kli av mage och huvud för alla hundar samt fri tillgång till bakbensmassage. Tillåtelse för hundar att vistas på och bada vid alla badplatser. Och givetvis mängder med toalettpapper och hushållspapper att riva sönder och leka med!

/Ägare (livskamrat) Hanna Aro

Foto: Angelica Klang

Tack familjen Aro/Frisk

C94A4315

Hjärta

Underbar läsning som får mig att le

Alltså, nu när det kommer in berättelser från er om era hundar, vad jag ler! Underbar läsning. Jag hoppas att ni andra tycker att det är lika roligt som jag, även om jag förstår att en ”nörd” som jag kanske gör det lite mer 😉  Det är ju trots allt ”mina” barnbarn.

Idag är det P-kullens 2-årsdag! Herregud vad tiden går snabbt! GRATTISPUSSAR till er alla 9 på er stora dag! Lite av ”vuxendagen” inom Eurasiervärlden.

 

Då kör vi en till hundberättelse!

 

Min Lovely Megan’s hund

Laban.png

Från kull:  B-kullen    

Född: 31 oktober 2007

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Ben Stiller

Tilltalsnamn: Laban

Eventuella smeknamn: Pipgrisen, stora svarta björnen

 Varför blev det just en Eurasier: Vi hade redan en eurasier – Nisse – som behövde en kompis. När Nisse var 1,5 år anlände Laban till vår familj och de var vänner i vått och torrt fram till Nisses död i januari 2016.

Varför blev det just Laban: Vi valde namnet Laban för att han såg ut som en Laban!

Lite om Laban:

Laban är en stor eurasier med en himla massa päls och han gör inte många knop i onödan. Han är lugnet själv, det enda problem vi har haft med honom är att han blev skrämd av rullskidåkare för många år sedan och därefter tycker han att promenader kan vara lite läskiga. Han har även blivit ljudrädd (skott, fyrverkerier, glassbilen) på äldre dagar. Men det mest specifika med Laban är att han väldigt ofta är fullständigt omöjlig att förstå sig på. Han kan t.ex. sitta mitt på vardagsrumsgolvet och titta glatt på oss, samtidigt som han morrar, skäller och viftar på svansen. Vi har ingen som helst aning om vad han vill! Eller när han på kvällarna går upp på övervåningen och stökar runt med något så att det dunsar i golvet. Vi har inte kommit på vad han ägnar sig åt då heller. Många som träffar Laban har sagt att han vinner hjärtan i längden och det stämmer nog. Han är väldigt lätt att tycka om, men det tar ett tag innan han släpper någon utomstående riktigt nära. Och så är han fenomenalt enastående på att alltid vara i vägen. Laban är slutligen allergisk mot krav. Så fort han känner att vi ska be honom göra något, vänder han och går därifrån. Såvida det inte handlar om mat förstås. 

Min första tanke när jag tänker på Labanär: Tjuren Ferdinand.

Så här har vårt liv ändrats sedan Labankom in i vårt liv: Laban förändrade inte våra liv särskilt mycket, dels eftersom vi redan hade en hund sedan tidigare – men även för att Laban alltid hållit en väldigt låg profil (Nisse var en mitt-i-centrum-hund och det är även vår dansksvenska gårdshund Freja). Det senaste halvåret har vi dock fått anpassa vårt vardagsliv efter honom varannan dag, när han får kortison mot sin åldersartros. Han blir då oerhört kissnödig på eftermiddagarna och vi får ofta gå ut med honom minst varannan timme tills det är dags att gå och lägga sig.

10 snabba om Laban!

Bästa buset: Att skrynkla ihop alla mattor och lyfta på soffdynorna. Eller att dra ut allt toapapper från badrummet hela vägen ner i trappan.

Bästa egenskap: Lugn, trygg, snäll.

Bästa sovplats: På en ryamatta (om den inte är ihopskrynklad enligt ovan, för då är den ju alldeles för knölig att ligga på) i sovrummet.

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Den absolut bästa människan är vår son Jesper, Laban blir alldeles tokig av glädje de gånger Jesper kommer och besöker oss! Mattematte (dvs. mattes mamma) står högt i kurs också, förmodligen för att hon ofta bjuder på något gott i köket. Annars är det Freja, som han numera är någorlunda alfahanne över.

Bästa godiset: OST!!

Bästa sättet att få matte & husse dit hanvill: På promenaderna är det genom att sätta sig ner och vägra gå åt något annat håll än dit han vill (vilket oftast är hem igen). Annars får han ofta sin vilja igenom när han gnäller – till slut orkar man inte höra eländet längre. Han är vansinnigt duktig på att pipa!

Bästa promenaden är: Den som inte blir av. Laban trivs bäst hemma där han inte behöver anstränga sig.

Bästa tiden på dygnet: På natten. Då är det ingen som ber honom göra något.

Bästa årstid: Vinter. Älskar snö!

BÄSTA hanvet: OST!!

Om Laban skulle vara president skulle det se ut så här: Världen skulle vara lugn och fredlig utan några bråk eller krav. Och det skulle finnas ost överallt.

 Ägare …. Anna och Per Kernell Knutsson (http://nisseochlaban.blogspot.com)

Tack Anna & Per

Hjärta