Blogg

Nu närmar det sig

Idag är det dag 57.

”Nu lägger valparna på hullet. Dom sväljer fostervatten och får ofta hicka. Det finns inte mycket plats längre för valparna. När valparna är färdigutvecklade signalerar valparnas binjurar att det är dags för valpning. Från ca 58:e dygnet kan fostret överleva utanför livmodern.”

Vi är förberedda på alla sätt. Alla inköp är gjorda och alla de praktiska förberedelser som behövs är klara.

Damen mår fortfarande utmärkt. Lika hungrig och gör inte så mycket alls. Lugn & cool. Flåsar en del. Blir sur på Oprah som ännu inte givit upp med sina lekinviter. Klarar ännu av att hoppa upp i vår säng. Gärna ligga nära då (och flåsa oss i örat 😉).

I torsdags kom vår foderhane ”Nicolas Cage” Optimus hit och var här till i söndags. Mysigt att få rå om honom i några dagar. Han kände sig hemma direkt och det känns himla bra!

Optimus har ju nyligen blivit pappa till några valpar hos Wirosas kennel. Ska bli spännande och se om någon blir lik sin pappa.

I söndags firade vi att vår Aniston blev 11 år! Tänk vad tiden går snabbt. 11 fina år med henne och vi ser fram emot många fler.

I söndags åkte vi iväg på husse Peters handbollsmatch. I vanliga fall brukar hundarna följa med, men nu med en högdräktig Bezza hemma så är det ett ”big no no”. Vi fick hjälp av Christel, Karin och Gunilla som avlöste varandra och var hundarnas sällskap medans vi var borta. Tack snälla ni för hjälpen! Guld värt ❤

Vi ”ses” snart igen!

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat och sol i sinne 😍

Hej!

Oprah solar 🌝

Visst är det härligt med sol och värme! Man känner att man blir gladare, allt blir lättare och man blir lyckligare så fort vädret är så här. Iallafall enligt mig 😎☀️. Bezza kanske inte håller med om att det blir ”lättare” 😉

Igår byggde vi ihop valplådan. Hundarna var nyfikna och hjälpte husse så gott de kunde 😊

All tvätt är äntligen klar!

Allt från små och stora handdukar till filtar och täcken osv och det ligger nu redo för valparnas nedkomst.

Idag är det dräktighetsdag 52.

Bezza flåsar mer och mer. Annars mår hon fortfarande väldigt bra. Oprah tycker att hon är skittråkig och försöker minst ett par gånger per dag leka igång henne. Ordentligt. Vilket Bezza INTE uppskattar.

Aniston älskar verkligen hundbädden. Hon och Oprah använder den mest. Och de kopplar verkligen av när de ligger där.

Kan inte tacka Kodas ägare nog för den fina presenten som vi fick för några år sedan. Den är väldigt uppskattad.

Igår fick jag syn på denna bild som fick mig att le.

En av ”mina” vackraste, Ängeln Cindy ❤ Lovely Megan’s första utställningschampion.

Avslutar dagens inlägg med en (när)bild som hamnar i mitt ”favoritbildfack”. En sån där bild jag känner mig extra nöjd med. Även helnöjd med hunden 😉❤

”Ses” snart igen!

Två veckor kvar

Idag är det två veckor kvar innan de små beräknas dyka upp.

Jag har idag börjat tvätta alla handdukar, lakan, mysfiltar osv inför ”the big day” ❤️

Här ligger de innan sortering…

och här är alla de ”små” högarna 😉 varav en full tvättmaskin redan är igång. Det kommer ta lite tid, men jag har ju några dagar på mig iallafall.

På onsdag ska vi bygga ihop vår stora valplåda (vi har två stycken i två olika storlekar) då vi tror på ett större antal valpar. Är det få godingar så byter vi till den mindre senare.

Jag vet att längtan efter valp för några blivande Lovely Megan’s valpägare är stor. Men jag lovar- min (och Peters) längtan är också vääääldigt stor.

(Bezzas förra kull, P-kullen)

Nu håller jag tummarna för att allt kommer gå bra vid valpning och att Bezza ska få fortsätta att må så här bra.

Vad händer under denna veckas dräktighet?

Fostret är färdigbildad och kan nu kännas, fostrens hjärteslag kan höras och man kan ibland se hur de rör sig.
Tiken är nu mest besvärat av sin vikt och sitt omfång och skall i denna period vänjas vid sin valplåda.
Mjölkkörtlarna är spända och fulla med mjölk

Jag har börjat sätta för till exempelvis skåpet där soppåsen förvaras om vi går iväg för en stund och hundarna är hemma själva. Som ni vet är Bezza extremt hungrig just nu och hon är också väldigt smart. Just nu kan den kombinationen bli merjobb 😉🤣 Det finns inte något ätbart synbart i detta hem just nu….

På återseende!

Ang kennelträffen samt trevligt besök

Fick ett samtal idag från campingen där vi har vår årliga kennelträff om att de ser att några stycken försökt boka stuga på ”fel” sätt.

Jag vill påminna er som bokar stuga till vår kennelhelg den 10-12 augusti att ni inte bokar via deras onlinebokning utan att ni ringer eller mailar dem och säger att ni önskar boka genom Lovely Megan’s. Annars kommer ni få meddelade om att det är fullt det datumet och det är pga att vi reserverat/bokat upp stugorna just den helgen .

Telefonnr: 0586-449 99

Mail: reception@degernascamping.se

Nya som gamla ”Lovelymeganare” är hjärtligt välkomna! En del kommer en av dagarna (lördagen) och många är på plats från fredag till söndag fm.

Självklart är andra som vill vara med också hjärtligt välkomna. Om man är nyfiken på och vill lära känna rasen lite bättre så är detta ett ypperligt tillfälle att komma och se ett stort gäng med underbara Eurasier!

Mer detaljer om dagarna kommer lite längre fram.

Spännande med besök tycker Bezza, Oprah & Aniston.

Idag har vi haft besök av Bezzas vackra dotter Brumma och hennes lill- och stormatte. Alltid trevligt när ni kommer!

Visst är det underbart väder! Man mår så där extra bra. Solen ger det där lilla extra som man längtar efter. Love it!

Hundarna mår bara bra. Tycker att Bezzas mage växer för var dag som går.

Och hon mår fortfarande toppen!

Vill önska er alla en trevlig fredagseftermiddag samt kväll!

Avslutar med ett par bilder på vår minsting, Oprah ❤

Hemma igen!

Idag kom jag tillbaka hem till Katrineholm efter en kortare tripp till min son, svärdotter och inte minst mitt barnbarn Jamie. De bor i Skellefteå och då är det inte så lätt att bara köra förbi för lite farmor/Jamiegos när man känner för det. Men nu fyllde min son år i helgen och jag längtade väldigt mycket efter Jamie, så jag tog ett par dagar ledigt från jobbet och åkte nattåget dit för att överraska lilla familjen.

Jag har haft väldigt bra dagar med mycket gos och skratt med världens sötaste. Det är otroligt hur mycket man kan älska en liten kille. Han har nu förgyllt vårt liv i hela 6 månader ❤

När jag kom hem till våra hundar var det ett kärt återseende. Fyra väldigt glada vovvar mötte mig vid grinden och de möttes av en lika glad matte! Men de har haft det bra hemma med husse och säkert fått en extra godbit eller två 😊.

Nu börjar pälsen på magen släppa på Bezza. Magen börjar bli mer jämt rund, diametern breddas.

Annars är allt som vanligt med henne. Glad, pigg och alldeles för hungrig 😉

Mår med andra ord, alldeles utmärkt!

Trevlig onsdag till er alla!

Ny HEMSIDA!

Vi och hundar

Hej på er!

Efter mycket vånda om hur det skulle bli med en ny hemsida (då ägaren till den befintliga hemsidedomänen beslutade att lägga ner) så har min kära svärdotter nu hjälpt mig med en ny. Är så glad över att hon är dataexpert och har löst det mesta jag undrat över. TACK snälla Mathilda för allt jobb du lagt ner!

Ni får gärna kika runt, den är som sagt fortfarande under uppbyggnad, ex många undersidor är ej klara än. Många års uppfödning ger mycket jobb…

Vi kommer säkert ändra och fixa/trixa under en tid framöver, men ni får en inblick iallafall.

Annars så går vi bara och väntar på att kommande kull skall födas. Bezza mår toppen på alla sätt och vis.

20180403_175425

Välkomna in!

Suzanne