Blogg

A-kullen 13 år idag

Jag har skrivit om det förut, hur allt minutiöst var planerat in i minsta detalj kring valparna nedkomst och deras 8 veckor hos oss. Utbildningar i olika former angående detta med uppfödning och allt omkring det var klara och vi var redo.

A-kullen kom och sedan dess har inget varit sig likt.

Att jag skulle förälska mig i dem, det var ingen överraskning, men att det skulle bli en så stor del av mitt liv, detta med att föda upp valpar, det var jag inte medveten om då. Det klev in i mitt liv där och då och har aldrig klivit ut.

Idag är detta 13 år sedan. Inte ångrat en minut eller ens en sekund, även om jag gråtit kinderna röda när någon av ”mina” hundra drabbats av någon sjukdom eller livet avslutats alldeles för tidigt.

Jag älskar detta och det är tack vare Megan och A-kullen som visade mig att detta är ditt kall. Detta mår du bra av.

 

Igår hade vi kalas för Andy, Atlas och Alfons. 3 bröder som alltid hållit sams, är lika lugna och trygga och tar livet med ro. Numera märker man att de är gamla. Vilar mycket, hör rätt så dåligt och kan vara lite stela här och där. Men är helt fantastiska på alla sätt.

Alfons & Atlas från kalaset

Det blev kötttårta (fläskkarré, skinka, köttbullar) varav den ena åt upp på en gång (Atlas), den andra fick handmatas (Alfons) och den tredje tog sin lite senare (Andy). Finns film på hurrningssång på vår facebooksida i kommentarerna ang detta inlägg.

Att fotograferas mitt i strålande solsken tillhörde inte heller något som stod högt på deras priolista, men ett par kort blev det iallafall 🙂

Vi har ju, tror jag ingen har missat, A-kullens Andy Garcia hos oss. Han är en speciell hund på många sätt. Det tror jag inte heller någon har missat. Vi njuter av att ha honom hos oss varje dag. Vi är tacksamma över att han mår så pass bra och hoppas att han kommer vara med oss många dagar och år men är glada över varje dag istället för att tänka på när han inte är det längre.

Han och jag är vi och vi tycker mycket om varandra. Mycket mer än mest och sen lite till.

STORT GRATTIS till alla A-kullare både här på jordelivet och ni på andra sidan.

Älskar er alla ❤ 

Vill passa på att tacka Brian & Anette från Danmark som lät Megan få förälska sig i Bentley och resultatet blev vår A-kull. Bättre ”farmor & farfar” kunde vi inte få till våra första valpar/valpkull.

Hjärta

Har glömt att lägga in och återigen tacka alla presenter vi fick i samband med att ni S-kullare hämtade era valpar. Fick även kräftor, men de lades i frysen, så de är ej med på bild.

Tack!

 

 

”Efterflyttvalprapport” samt KENNELHELG 2019

Hej på er alla!

Vill börja med att berätta att det är något fel på vår mailadress. Vi kan inte ta emot något mail som är skickat till den och inte heller via hemsidans kontaktformulär då denna är kopplad till den (suzbengtsdotter@gmail.com). Så om ni har skickat dit och inte fått svar, så vet ni varför. Håller på att undersöka vad som är fel.

Valparna mår bara finfint och de är duktiga och sköter sig väl i sina nya hem. De är duktiga på att bita sina ägare, nu när de inte har sina syskon att busa/bita i 🙂 Ibland kommer det frågor om mat, beteende osv och jag är bara glad att ni frågar. Får även höra mycket fina ord om hur trygga de är i alla möjliga miljöer och situationer och det är samma som jag upplevde under deras tid här. Viktigt nu för alla valpägare är att fortsätta med socialiseringen även om grunden/arvet är där så måste det underhållas. Så ut och träffa olika folk (stora som små) och nya miljöer – som jag också vet att ni gör.

66396925_534488820421648_7038631128109940736_n

Vi har varit och hälsat på några av dem och det är ren skär lycka för oss och tror att det är det även för valparna ❤  Mer bilder och från våra besök har vi lagt ut på vår instagramssida (lovely_megans) samt vår Facebookgrupp.

Bilder på alla S-kullsvalpar med ägare finns under VALPAR/S-KULLEN i menyraden.

20180811_0951477112759929525529672.jpg

Snart dags för vår årliga kennelhelg 2019! Yihooooooo!!

Vi träffas på samma camping sedan många år, Degernäs camping, och har mycket trevligt tillsammans. Gamla som nya LovelyMeganare, med eller utan hund, även ni som inte har en Eurasier från just oss eller ni som är nyfikna på rasen – ALLA är välkomna att komma under helgen förstås! En del är där alla dagar och en del kommer bara under lördagen. Vi tycker det är trevligt ATT ni kommer ❤

PROGRAM

Fredag den 9 augusti

11:30 För de som vill hänga på så äter vi lunch i golfrestaurangen innan golfspelarna ger sig ut för en härlig ”kamp”.

13:00 Lovely Megan’s golfmästerskap 2019.

Ca 13:30 Gemensam hundpromenad för de som är på campingen redan.

16:00 Utställningsträning för de som vill prova på och få veta lite mer om hur det går till på utställning. Ta med det godaste gotti din hund tycker om (gärna i lite mindre bitar), vatten och skål. OM du har, ta med utställningskoppel, annars går det vanliga bra. Vi möts upp vid vår/Lovely Megan’s stugan som är den första stugan på campingen.

Utställning

Ca 18:30 Gemensam middag (ev grillning) för de som vill och den avnjuter vi i närheten av Lovely Megan’s stugan. Alla tar med sig det de ska äta och dricka, samt tallrik/bestick mm. Det kan hända att ni kan få ta med era utestolar vid er stuga eller om ni har egna bärbara att ta med.

 

Lördagen den 10 augusti

09:30 Gemensam hundpromenad. Hund/människobad för de som vill 🙂

11:30 Lunch som vi, Lovely Megan’s bjuder på. Någon gång innan lunchens slut, går ni LM  TIPSRUNDA (barn + vuxen).

Ca 13:00 Föreläsning om HUNDENS HÄLSA och mycket omkring det av Veterinärstudent Elsa Alkelin. Detta ser jag varmt fram emot då Elsa även har en Eurasier, LM Liam Neeson ”Appa”, från oss.

Ca 14:30   Lovely Megan’s underbara berömda fikabord 🙂  Alla som vill & kan, tar med sig något gotti att ställa på fikabordet och som alla får njuta av. Kaffe och té tar man med sig själv.  Under fikastunden blir det PRISUTDELNING (hund -vandringspriser, golfmästerskapet, tipsrunda och lite till) med gediget presentbord.

Ni är några som bidragit tidigare till detta prisbord och det tar vi så gärna emot i år igen.

I Megans minne 2017

Klockan 18:00    Gemensam middag/grillning. Alla tar med sig det ni ska äta & dricka. Vi har en mycket trevlig kväll tillsammans och det blir många skratt!

20180811_1852542327041935758390331.jpg

Söndagen den 11 augusti

Klockan 09:30    Gemensam promenad.

Hemfärd…och då börjar längtan till nästa års träff ❤

Ni som vill, men inte har bokat stuga, tält eller campingplats – MAILA reception@degernascamping.se eller RING till Degernäs Camping på nummer 0586-449 99 och uppge att ni ska boka för ”LOVELY MEGANS”. INTE via bokningen på deras hemsida, då får du meddelande om att det är fullbokat.

OBS!! Glöm inte att maila/smsa oss om att ni kommer, för vår planering av div samt att vi vill hur många vi blir till lunchen som vi står för. Glöm inte heller att anmäla om allergier och specialkost. Hör av er på något av dessa sätt: (Mail) suzanne.melchersson@katrineholm.se, via messenger eller SMS.

VI SER FRAM EMOT DENNA HELG LIKA MYCKET SOM ALLA ÅR!

Varmt välkomna!

Dagen innan dagen D

Låta mig presentera familjen S-kull

Version 2

 

Ja, imorgon är S-kullen 8 veckor. Imorgon är dagen då några S-kullare flyttar ur boet. De flyttas i dagarna 3. Eftersom det händer en hel del imorgon, veterinärbesiktning och sen börjar det flyttas, så uppdaterar vi bloggen med 8-veckorsbilder mm ikväll istället.

Brumma.

fullsizeoutput_1d5

Brumma är en trygg tjej. Det enda som hon inte känner sig trygg med är barn som springer runt, då blir hon orolig. Hon har inte träffat och lärt känna barn och därför valde vi att ta hit så få barn som möjligt. Jag vill inte utsätta henne för stress hon inte behöver ha under de 10 veckor hon har varit hos oss. Några har varit här, som mitt barnbarn och några som hälsat på. Men de har varit lugna och Brumma har fått varit inne när det sprungits ute på gräsmattan. Men hon har också nosat & slickat på dem när de är lugna och inte stressar upp henne.

Hon har tyckt om när det kommer besökare och välkomnat dem alla. Kanske kan man få en extra klapp eller två 🙂  ❤

Brumma har en härlig busig sida som innebär att det hittas grejer lite här och där i trädgården. Vi letar lite då och då efter saker och förstår snabbt vem ”boven” är 🙂 Har förstått att det är fler i vår P-kull som är likadana, så det är tydligen ett släktdrag.

Hon har också en väldigt lugn och gosig sida. Ligger gärna tätt intill och vill bli klappad och kliad.

20190419_1940473753704213040723353.jpg

ÄLSKAR mat och allt hon får av oss. Lika hungrig som sin mor Bezza, så under hennes veckor här hos oss har vi haft två att höka över när det är matdags, så de inte snor de andras mat 😉

Hon klev in i mammarollen direkt vid födseln. Tagit väldigt go hand om sina valpar och kan också leka fint med dem.

Nu på slutet har hon haft ett ”urbeteende” som de har i det vilda eller herrelösa hundar. När de far ut för att skaffa/äta mat för att sedan ”kasta upp” det till sina barn, så att de får i sig föda. Nu behöver ju inte valparna det och hon behöver den maten själv, så efter samråd med Svenska kennelklubben och veterinär, så har hon fått varit mindre inne hos valparna på slutet och när hon är med dem så har vi försökt att se signalerna och stoppat det innan. Nu däremot är mjölken så gott som slut och hon har slutat med det. Så nu är det mest lek med dem när de är tillsammans. Lite trött blir hon på dem också, när de vill tutta utan att det finns mjölk…inte så skönt samt när de biter i henne lite för hårt. Så som det ska vara 🙂

Vi har verkligen känt att hon har trivts här med oss, dels är hon själv född hos oss och sen har vi träffats mycket under hela tiden sedan hennes flytt. Det kommer absolut bli tomt, inte bara efter valparna, utan även utan Brumma. När tikarna kommer hem till oss, Lovely Megan’s, för att föda och ta hand om valparna, så kommer man dem ännu närmare. Man gör ju så mycket viktigt tillsammans. Ser till att valparna mår bra och att de växer och blir trygga, välmående och levnadsglada individer!

Men alla tikarna har också älskat att komma hem till sin familj. Som talesättet säger, borta bra men hemma bäst!

Igår var det spadag för Brumma. Dusch och urkamning. De tappar ju den mesta pälsen efter de har fått valpar och får sen en ny fin päls i utbyte 🙂

Alla tjejer vi haft här hemma har varit saknade när de flyttar hem till sina efterlängtade ägare, men det känns som en bra saknad ❤ Så vet man att de kommer hem till ägare som längtat mycket efter dem, även om alla har varit inställda på att det är ca 10 veckor de bor här, så saknar alla förstås sin familjemedlem.

Brumma får med sig sin dotter Grizzla hem. Det tror jag att hon tycker är kul.

fullsizeoutput_57a

Vi tackar för tiden vi haft med Brumma och ska pussa & mysa lite extra med henne ikväll innan hon åker hem med sin dotter och familj imorgon.

Ja, valparna ja. Full fart när de är vakna som är längre stunder nu. Sista veckan brukar vara den mest aktiva veckan ”utslussningsveckan” kan man också kalla det 😉 . Vattenskålar plaskas ut, stora gropar grävs och mycket mer.

Små smakprover testas, som ex knäckebröd och det var gotti gotti 🙂

Vi tränar på att gå i koppel, inga problem där inte. De är så duktiga dessa små godingar.

64371966_2043850072584018_3720071801577930752_n

Jag borstar ju dem varje dag och det kan jag inte påstå att de tycker så himla mycket om. Men borstar alltid klart, vad de än ”säger” till mig  😉  Och det är bara för de blivande ägarna att fortsätta med. Vi har duschat valparna nu ikväll, så de också är rena och fina vid flytt. Innan dess var det avmaskningsdags, pastan inlagd i en ostbit och wips, så var det klart!

Efter duschen fick de fnatt och mycket spring i benen och en massa bus   🙂

För att efter det, toksomna  ❤

fullsizeoutput_579

 

8 veckorsbilder på våra 8 underbara S-kullsvalpar ❤ 

 

Killarna

Lovely Megan’s Sean Connery ”Nisse”

fullsizeoutput_541

 

Lovely Megan’s Steve McQueen ”Svante”

fullsizeoutput_536

 

Lovely Megan’s Sean Astin ”Dino”

fullsizeoutput_52c

 

Lovely Megan’s Stellan Skarsgård ”Ebbe”

fullsizeoutput_532

 

Lovely Megan’s Shanti Roney ”Shanti”

fullsizeoutput_52d

 

Tjejerna

 

Lovely Megan’s Suzanne Bengtsdotter

fullsizeoutput_556

 

Lovely Megan’s Sophie Turner ”Sansa”

fullsizeoutput_54a

 

Lovely Megan’s Sickan Carlsson ”Stina”

fullsizeoutput_558

Ja, att jag kommer sakna dessa underbaringar är en underdrift. Jag lever så tätt med dem under deras första 8 veckor och de sätter spår i mig och förhoppningsvis jag i dem. Det har varit en fröjd att se dem växa upp under deras tid hos oss, precis som jag känner för alla våra kullar.

Jag älskar dem mycket och lite till.

Tur att jag känner att de kommer få det bra även i sina nya familjer. Och min förhoppning är att vi kommer ha någon slags kontakt framåt också. Vi har vår årliga kennelhelg som jag hoppas att så många som kan och vill kommer på. Kan man inte det ena året, så kanske man kan ett annat år. Sedan har vi promenader och lite andra träffar under året.

Men ikväll och två dagar fram blir det extra mys och djupa samtal med dem. Vad dem handlar om är bara mellan oss 😉  ❤

Bilder från veckan

DSC_0021

fullsizeoutput_56a

Inför flytt

Nu är vi inne på sista veckan innan de första valparna börjar flytta nästa tisdag. Det är så mycket som har hänt under dessa 7 veckorna. Ja, jag vet att jag har skrivit att de är underbara i varje blogginlägg de senaste veckorna, men de är helt fantastiska. Tokälskar människor och blir så glada över våra besök. Men nu är besöksdagarna slut och det är bara våra dagar med valparna innan flytt, förutom på närmaste familjen och mina arbetskamrater som har en halv arbetsdag här. De äter fil och har fått smaka på små ostbitar (som gör dem helvilda). Denna vecka blir det introduktion av inte olika smaksaker. Bilder kommer troligtvis på Lovely Megan’s Facebook eller Instagram. Under veckan som kommer, blir det dusch för både mamma Brumma och valpar innan flytt. Valparna brukar vi duscha dagen innan de är 8 veckor. Rena och fina inför besiktning av veterinären och flytt till sina familjer 🙂

Brumma mår fortfarande fin-fint. Alltid hungrig, precis som sin mor. Äter allt vi bjuder henne på och skulle även vilja äta det vi inte bjuder på 🙂 En gosig tjej som gärna myser ner sig i både soffan och sängen för lite gos och klapp.

Jag skulle kunna behålla var och en av valparna då alla har något speciellt. Underbara personligheter och väldigt speciella på många sätt. Väldigt nära oss och väldigt gosiga. Kan inte säga något negativt, ok det ska vara på antalet bajshögar jag plockar upp per dag. Alldeles för många. Men tröstar mig med att deras magar mår väldigt bra och så tänker jag på när jag hade en kull på 13 valpar. DET blir många bajshögar det 🙂

Men alla bajshögar i världen, väldigt tidiga mornar, bitna tår, skurade golv, trasiga kläder, galler här och där, ett ommöblerat hem för valparnas skull, massa besök och lite till – är så värt det! Jag älskar det och jag älskar dem. Alla våra kullar. Nu och för alltid.

 

 

S-KULLEN 7 VECKOR

Hjärta

Tikar

Sophie Turner ”Sansa”

Suzanne Bengtsdotter ”Grizzla”

Sickan Carlsson ”Stina”

 

Hanar

Sean Astin ”Dino”

Shanti Roney ”Shanti”

Steve McQueen ”Svante”

Sean Connery ”Nisse”

Stellan Skarsgård ”Ebbe”

Avslutar som vanligt med en massa bilder från veckan som varit.

fullsizeoutput_4d5

6 veckor och fortfarande underbara

DSC_0023

Ja, det är sant. Våra godingar är redan 6 veckor gamla och tiden mot flytt går med ilfart! Vi har massa besök nästan varje dag. Men från och med nästa tisdag är det besöksstop, förutom på mina arbetskompisar som kommer vara här en del av arbetsdagen en av dagarna nästa vecka. Vi får se hur mycket arbete som blir gjort 🙂  Annars är det bara mys med oss här hemma. Som ett avslut innan flytt. Vi myser extra mycket och talar om hur det kan bli när de flyttar ur urboet. Men sen finns vi ju alltid där för de som som önskar.

Valparna älskar människor och det är så skönt. Skönt är det att vi då har andra fötter  och kroppsdelar att tilldela valparna 🙂 De är helt underbara på alla sätt, framåt små krabater. Sover gott på nätterna, men vaknar förstås tidigt. Det ingår när man har valpar. Så bara att förbereda er nu blivande S-kullsägare. Sov ut innan eller börja vänja er 😉

trött

Men det positiva är att de blir mer och mer morgontrötta ju äldre de blir 🙂 Över lag är Eurasiern en hund som gärna sover ut på morgonen. De har flera sovstunder under dagarna och ofta är två av dem lite längre än de andra. De äter med god aptit och nu äter de både uppblött samt torrt torrfoder. De leker och busar och får ett och annat Eurasierryck emellanåt. Kan man annat än bli lycklig? Tidningar på golvet inne är nu borta under dagstid. Nu är det utekissning och bajsning som gäller. Mamma Brumma mår som vanligt toppen. Hon får mindre mat nu då hon skall dia dem mindre och mjölken sakta ska sina.

Idag är det dags för avmaskning & kloklippning igen.

S-KULLEN!

Tikarna

Sickan Carlsson ”Stina”

Sophie Turner ”Sansa”

Suzanne Bengtsdotter ”Grizzla”

 

Hanarna

Steve McQueen ”Svante”

Shanti Roney ”Shanti”

Sean Astin

Stellan Skarsgård ”Ebbe”

Sean Connery ”Nisse”

 

Bilder, bilder, bilder!

fullsizeoutput_2d6

Hjärta

S-kullen 5 veckor

Här är det lite mer liv i luckan! 5 veckor gamla och ett gäng helt fantastiska individer.

Mamma Brumma mår fortfarande bara bra. Lämnar dem mer och mer och åker gärna med oss på korta äventyr som till affären 🙂 Nu är det inte bara matning och sovmys utan nu busar/leker hon med sina valpar lite då och då.

fullsizeoutput_2a6Valparna är fulla av underbar energi när de är vakna och sover lugnt och skönt när de sover, även om dammsugaren eller andra ljud används/låter under tiden. Äter med god aptit, både av mamma Brumma och av uppblött valpfoder. Pussiga som tusan och väldigt kärvänliga över lag. Tänderna känner vi ordentligt av nu 🙂

Puss skull

Vi har många besök och både valpar och vuxna hundar gillar uppmärksamheten.

Fam chilla

Hanna valpgos skullen

De sover längre stunder på natten, mamma Brumma likaså. Det gillar vi (även om mornarna är vääääldigt tidiga 😉  )

Valparna är nu registrerade i Svenska Kennelklubben och jag har deras registreringsbevis här hemma redan.

5 veckorsdagen idag bjuder på besök av några elever från min skola/arbetsplats som ska vara här under sin skoldag. Vi ska valpmysa, grilla och jag & min kollega Ellen ska spöa dem i kubb 😉 Efter det blir det besök av några av de blivande valpägarna, bland annat mamma Brummas ägare.

Så var det dags! 5 veckors bilder. Titta och njut  ❤

Tikarna

Sickan Carlsson ”Stina”

Sophie Turner ”Sansa”

Suzanne Bengtsdotter ”Grizzla”

 

Hanarna

Sean Connery ”Nisse”

Stellan Skarsgård ”Ebbe”

Steve McQueen ”Svante”

Sean Astin

Shanti Roney ”Shanti”

 

Så avslutar vi som vanligt med bilder från veckan som varit samt en önskan att nu har det väl ändå regnat klart för ett tag? 😉

Halvtid

Hej på er!

Vad har hänt sedan förra veckan? Jo, några utställningar har det varit, de resultaten (även om det är arbetarresultat) finns som oftast på vår Facebooksida. Grattis till vovvar och tack till er som visar upp dem. Jag har sagt det förr, utställningar och tävlingar är så himla kul och jag är så tacksam över er som gör det med era hundar, men viktigast är att hunden är älskad och väl omhändertagen. Alla dagar i veckan är det så. HUR fin hunden än är.

Fler och fler bokar upp vår kennelhelg i almanackan, så kul att ni vill vara med! Snart kommer hela programmet, som liknar varandra från år till år förutom på föreläsningsdelen och deltagarhundar. Många av oss ser fram emot denna helg. Ni som har varit med ett tag vet att jag även kallar den ”lilla Julafton”, just för att jag får återse så många av mina valpar genom åren. Även er ägare förstås 🙂

20180811_0949035749486775568432551.jpg

Nu är vi inne i halvtid, med andra ord bara 4 veckor kvar innan S-kullen är flyttredo.

Nästan alla blivande ägare har varit och hälsat på. Trevliga besök! Även annat besök har vi också haft. Att ha valpar som folk kan gosa med är populärt. Förstås.  Ibland är valparna vakna lite längre och ibland sover de mest under besöket. Det blir som det blir och jag tror de flesta som varit här har fått en sig en härlig valpdos 🙂

Passar på att tacka igen för blommor, gottigodis och hembakt som vi fått!

Blomma från Stina

Idag är det dags för, som varje vecka, kloklippning och idag även avmaskning. Men nu dags för…4-veckors bilder! Idag presenteras även stamtavlenamnen. Som vanligt får de blivande ägarna vara med och bestämma.

Hanarna

Shanti Roney

DSC_0024

Steve McQueen

DSC_0028

Stellan Skarsgård

DSC_0014

Sean Astin

DSC_0018

Sean Connery

DSC_0026

Tikarna

Sickan Carlsson

DSC_0035

Sophie Turner

DSC_0033

Suzanne Bengtsdotter (vilken ära för mig ❤ )

DSC_0021

Skådespelare, med ett undantag 😉  Som ni ser så är de bedårande, om jag får säga det själv ❤

Från valpar till det som är lite av baksidan av detta med att äga en hund. Hunden har ett kortare liv än oss människan och det innebär att vi troligtvis mister vår underbara familjemedlem, som det känns, alldeles för tidigt, hur gammal de än blivit.

Hjärta

Nu har mina första kullar kommit upp i ålder så att just detta kan inträffa. Och det har det gjort på senaste tiden. Några från både A- och B-kullen har blivit till änglar. Det är tungt och jag blir oerhört berörd av sorgen ni ägare bär på när det inträffar. Även om man vet att detta kommer ske en dag, så är man aldrig riktigt beredd. Visst blir det enklare med tiden och de positiva minnena tar över mer och mer än sorgen MEN, saknaden finns alltid där. Alltid. Vila i frid ni fina Lovely Megan’s änglar. Om Megan är som hon var här på jordelivet, då vet jag att ni har det bra där uppe.

Avslutar med bilder från veckan som varit.

Storhund skullen

På återseende!

S-kullen, 3 veckors valpar!

S-kullen!

De ser och de hör och jag börjar känna av att tänderna är på gång. Alla 8 inklusive mor mår bara toppen! Valparna växer och det blir mer fart i dem för var dag som går. Pigmenten blir starkare och starkare både i pälsen (ex tan tecken) och på deras tungor. De busar med varandra och mig, de visar tydligt att de känner igen både min röst och min närvaro. Men viktigast är alltid mamma Brumma, som det ska vara ❤

DSC_0015

Nu börjar det komma besökare, förutom Brummas familj som varit här några gånger. Vi ser fram emot att alla blivande valpägare kommer hit och bekantar sig med valparna där någon av dem snart kommer bli en efterlängtad familjemedlem.

Nu individuell bilder! De som ska ha tik, vet redan vilken som blir deras, därav tilltalsnamnet på två av dem. Hanarna bestäms efter alla blivande hanhundsägarna varit på besök.

Tikarna

Utan band/Grizzla

DSC_0023

Rosa band/Stina

DSC_0027

Rött band

DSC_0029

Hanarna

Utan band

DSC_0035

Blått band

DSC_0039

Grått band

DSC_0041

Vitt band

DSC_0045

Gult band

DSC_0050

Söta va?! Tack Christel för hjälp att hålla valparna vid fotografering 🙂

Idag blir det kloklippning igen och jag ska börja vänja dem med mjuk borste. De äter från och med igår 2 småmål av uppblött valpfoder med valpmjölksersättning i. De ÄLSKAR det!

fullsizeoutput_161

DSC_0029

 

Nu kommer massa bilder från veckan som gått!

2 veckor och snabbt går det!

DSC_0024.JPG

Galet är det, men S-kullen är redan 2 veckor gamla. Nu har de börjat stappla på sina ben, börjat öppna ögonen, uppmärksammar mer av det som händer runt omkring och ska snart flytta ner till vardagsrummet. Idag ska jag klippa deras klor för första gången, sen blir det en gång i veckan tills de flyttar ur boet.

Tik ”rött band”, den första att öppna ögonen

fullsizeoutput_ed

 

Våra andra hundar får se dem då, men inte komma fram till dem än. Ett steg i taget. Lugnt och skönt och ingen stress. Brumma är lugn som en filbunke. Hon stressar inte upp sig i onödan men finns där när de behöver henne. En klippa helt enkelt! Hon är med och busar med de andra hundarna en liten stund varje dag. Äter mycket då hon delar med sig av mycket 😉

Hur som helst så består valparnas dagar fortfarande mest av att sova & äta. Men mysbusa lite med ”mormor” börjar komma igång.

fullsizeoutput_e1.jpeg

fullsizeoutput_e2.jpeg

De mår toppen på alla sätt! Man mår bra av dem, att titta på dem, röra vid dem och se mamma och valpar tillsammans. Men det mer aktiva uppfödarlivet är på ingång 😉  Snart är det full rulle på dessa 8 godingar.

Nu individuella bilder på våra 2-veckorsvalpar!

Tikarna

Utan band

Rosa band (men numera utan band)

fullsizeoutput_eb.jpeg

Rött band

fullsizeoutput_db

 

Hanarna

Utan band

fullsizeoutput_ea

Blått band

fullsizeoutput_ec

Vitt band

fullsizeoutput_ee

Grått band

fullsizeoutput_ef

Gult band

fullsizeoutput_f1

 

Bildkavalkad från veckan som gått!

 

1 vecka idag!

1 vecka är ju inte så mycket, men när det gäller hundvalpar så händer mycket. Mer rörelse i valphuset och de växer så det knakar 😍 Och när 1 vecka har gått, så har de bara 7 veckor kvar hos oss. Och 7 veckor innan ni blivande valpägare får hem er lilla goding. Tiden går så fort, så fort i Lovely Megan’s huset 😍 Vet inte om ni som går ”i väntans tider” håller med mig om det 😉 Nu har jag varit i kontakt med de som kommer bli ägare till våra S-kullsvalpar. Ni är väldigt många som står på vår valpönskelista och jag tycker det är tråkigt att jag inte kan lämna fler positiva besked, även om jag vet att ni förstår att jag inte kan trolla. Jag önskar och hoppas att ni får er älskade valp inom snar framtid. Ni är alltid välkomna att stå kvar på vår lista, när det blir dags för nästa kull (ev i vinter/vår).

Dags för första veckobilderna på vår S-kull! 4 Black & tan och 3 röda av olika nyanser och ev 1 fawn.

Hanarna!

Utan band (garnhalsband)

Gult band

Blått band

Vitt band

Grått band

Tikarna!

Utan band

Rosa band

Rött band

Allt fungerar så bra det kan fungera. De äter, sover och äter igen…sen fortsätter det så dygnet runt 😉

Brumma är en mycket omtänksam och duktig mamma. Hon stannar nu lite längre stunder med oss efter ex en kisspaus. Lägger sig en stund i soffan och myser lite innan det är dags att ta hand om hennes valpar igen. Men den mesta tiden spenderar hon med sina älskade valpar ❤. Hon har redan varit med på kortare promenader med de andra hundarna. Hon mår med andra ord bra!

I lördags fick vi, Brumma och valparna vårt första besök. Den första tiden, minst 2 veckor, får ingen träffa valparna. Inte heller våra hundar får vara i närheten av valplådan under den tiden. Det ska råda lugn och ro för tik och då automatiskt valparna, innan det är dags att så smått sätta igång socialisering. Men Brummas familj är förstås ett undantag. Vi möttes ute så glädjen inte skulle innebära att flyga för snabbt ur valplådan. De fick se vilken fin och kärleksfull mamma deras tjej är. Hundar är fantastiska som kliver in i rollen som mamma så direkt och tar det mesta med ro och vet vad och hur de ska göra. Sen har de lite hjälp från alltiallo ”barnmorskan” 😍

De kom med fikabröd, blommor och presenter. Tack snälla ni ❤

Avslutar med lite bilder från veckan som gått. Vill ni se mer av underbaringarna så läggs det dagligen in bilder på Lovely Megan’s Facebooksida ( Lovely Megan’s Kennel – Eurasier ❤ ) samt Instagramsida ( lovely_megans ). Väl mött där!