Blogg

Håll tummarna för att vi snart har ulltussar i huset

Vi har längtat länge efter valpar i huset. Det har varit några parningsförsök, men det har inte gått vägen.

Nu kan det vara dags. Fylla huset med glädje. För det är var de är, små ulliga gulliga glädjespridare.

I dessa Covid-19 tider då en parning utomlands inte var ett alternativ, valde vi att göra något vi inte gjort förut och det är att en parning vi redan gjort en gång (vår P-kull snart 4,5 år sedan). En kull jag tycker om på många sätt. Väldigt trevliga, fina exteriört och med väldigt bra hälsoresultat.

Parning har nu skett mellan dessa två härliga individer, Lovely Megan’s Kelsey Grammer ”Kelsey” & Essmania’s Ozora ”Bezza” och vi hoppas på valpar under maj månad. Båda två har väldigt bra temperament, är coola och allmänt trevliga hundar.

JAG HOPPAS och LÄNGTAR!!

Vi kan tyvärr INTE ta emot fler valpönskningar. Listan är överfull och mycket mer än så.

Längtan

Längtan efter det man hade, kan vara jobbig. Men också så himla fin.

När Andy hade somnat in och vi var så ledsna sa jag till min dotter: – Vet inte om det är värt att må så här av att mista en bästa hundvän och det gör så ont på så många sätt. – Men mamma, sa hon. Det är det väl verkligen. Skulle du vilja vara utan dina 14,5 år med honom?

Såklart jag ALDRIG skulle välja bort alla dessa år, mot att inte behöva mista honom en dag. En god vän sa till mig idag, när någon dör så ger den så mycket till oss andra att upptäcka och lära om oss själva, i positiv mening. Kanske är det sant, vad vet jag. Men vet att hon är mer klok än mig vad det gäller sådana saker. Men längtar efter min själsvovve, det gör jag massor.

Längtan efter en egen hund, det har många. Inte lätt att önska sig valp mitt under en rådande pandemi direkt. Köerna är enorma och att komma och få lära känna rasen är inte lätt. Men promenera ska vi alla, så då bjöd vi, tillsammans med Lilla Näsnarens, in några stycken att följa med. De som inte tillhörde samma familj, då var det avstånd som gällde. En mysig eftermiddag med underbart vårväder som avslutades med fika och Eurasiersnack. Alltid lika trevligt! Tack för igår alla som var med!

Nu längtar vi efter valpar! Vi ska snart iväg och para och önskelistan till den eventuella kullen är full och lite till.

Signe, vår halvnorska fluffis som nu i mars blir ett år gammal (Lovely Megan’s T-kull) och som vi äger tillsammans med Inger & Lennart. Hon är så fin, härlig och full av gos och energi.

Judith, vår helnorska tös, hon har fällt massor, så ny bild på henne kommer när pälsen är ordentligt på plats igen. Men fin, härlig, mysig och full av energi stämmer in på henne också förstås. Dock har hon lugnat ner sig mer nu när hon vuxit till sig lite enligt fodervärd Karin. Judith är nu 1,5 år.

Något jag alltid längtar efter när den inte gör sig påmind…är solen! Humöret blir snabbt på topp när den lyser stark och fin. Just nu är det en hel del kladd efter promenader, men det tar man så länge vädret är så här, eller hur?

Avslutar med att lägga in en film på ett gäng sötnosar från några år sedan, vår L-kull som precis fått träffa vår KennelPanter som överlevt många av våra valpkullar, men numera har färgen ljusbrun 🙂

På återseende!

En ny stjärna är tänd på himlen

Idag slocknade det sista ljuset i A-kullen. 

Idag tändes en stjärna på himlen och gjorde den så mycket ljusare.

Mitt livs bästa vän somnade in idag.

Jag förstår inte hur jag ska kunna bli hel igen. När han somnade in, tog han en del av mig med sig. Och i och med det fyller han en del av sig i mig.

Jag kan skriva om hur det är just nu, all sorg och hur förstörd jag är. 

Men han är värd så mycket bättre. Denna kille ska hyllas. 

Så med tårar som rinner av att jag förlorat dig – här är mitt hyllningstal till dig min fantastiska underbara vänliga kärleksfulla allra bästa vän, Andy ❤

Tack för att du har förgyllt, och det handlar verkligen om förgyllt, mina dagar i 14 år och 6 månader.

Andy är från min första kull, Lovely Megan’s A-kull och han fick namnet Andy Garcia.

När det var dags för honom att få ett hjärta, då fick han det allra, allra finaste. Och det har slagit så fint under alla dessa år och han har delat med sig av det och berört många människor och djur i hans närvaro.

Jag är så stolt över att få kalla mig hans matte. Och jag tror faktiskt att han var stolt över att jag var hans matte. 

Han hade naturligt den där sökande kontakten och en vilja att göra rätt. Han har hela sitt liv varit en lugn kille och även alltid haft ett inre lugn och tog varje situation för var det är. Skulle han vara människa, skulle han säkert vara en förebild för hur man ska se på livet. Att vara nöjd och glad över vad man har och leva för stunden.

Hans ledaregenskaper kom fram när mamma Megan somnade in. Han hade aldrig behövt ta fram något sådant innan. Hans mamma fanns alltid vid hans sida. Det var också hans största sorg i hans liv, att mista sin mor och bästa vän. Det tog honom ett par veckor att komma ur sorgen. Han åt knappt och låg på hennes/deras favoritplatser.

Megan var en mer självständig hund som inte behövde vara nära mig hela tiden. Så var inte Andy. Sen han föddes och jag höll honom i mina händer, har han varit vid min sida. Och vad lycklig jag är för det.

Han kände tydligt av andra hundars energier. Han är en sk ”punktmarkerare” och kände ofta av en situation innan vi andra ens märkt av det. Han såg till att alla höll sig lugna genom att säga till. 

Andra hundar hade en fin respekt för honom. Men han var ingen bråkstake. Sånt tyckte han var onödigt.

Han älskade att bli klappad & kliad. Främst på bröstet och slutade man tog han tassen och bad om mer.

Aldrig några problem vid dusch, borstning och liknande, men kloklippning var aldrig hans favoritsyssla, men stod still och lät matte klippa ändå (efter att ha gömt sig och matte alltid hittade honom).

Jag vet inte hur många hundrädda han botat. Senast i lördags när vi var och hjälpte vänner att flytta och där var en liten tjej som är livrädd för hundar. Det slutade med att hon klappade honom, gav honom en korvbit och var den som höll i kopplet när vi gick ut.

Andy har alltid sovit i vår säng. Men för ett tag sedan var det för jobbigt att ta sig upp. Sedan dess låg han i en bädd på golvet. Han hade vissa rutiner och en var vårt ”god natt” när vi gick och la oss. Om han tyckte jag var uppe för sent (vi var båda kvällströtta) kom han och sa till mig att nu är det dags att sova genom att pocka på uppmärksamhet, sen springa in i sovrummet. När jag sen låg på plats, då kommer han fram till min sida, vi pussas, jag säger god natt och att jag älskar honom. Sen kunde han gå och lägga sig i sin bädd. Samma rutin varje, varje kväll.

Var jag än var, så var Andy där. Nu får jag klara mig utan dig, men ska bära med mig av allt du lärt mig och fyllt mitt liv med och främst då ditt oerhörda och oegoistiska givande av kärlek.

Himlen har berikats idag.

Nu är hela A-kullen en änglakull. 

Finare än så kan inte himlen bli.

Men oj vad du fattas mig Andy. Gråten kommer vara kvar länge, bara av att jag tänker på dig. På hur underbar du var. Att jag inte kommer få träffa dig mer. Som husse sa idag när han tog farväl av dig, att vara nära dig, gjorde att man blev en bättre människa.

Att jag har fått haft dig hos mig i 14,5 år är den bästa gåvan någon kunnat ge mig.

Är oerhört tacksam för all tid med dig. 

Tack älskade Andy för att du visade mig den bästa av godhet.

Pussa nu på din älskade mamma, syskon och kompisar. Vet att de är överlyckliga över att du nu är tillsammans med dem och det ger mig lugn mitt i sorgen.

STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN TILL DIG.

Fick denna dikt av min älskade dotter, som var med mig idag vid Andys sista andetag där även vår Aniston var med. Hon som haft Andy som sin storebror i snart 14 år. En fin men oerhörd svår stund.

”When tomorrow starts without me

And I’m not here to see

If the sun should rise and find your eyes

All filled with tears for me

I know how much you love me

As much as I love you

Each time that you think of me

I know you will miss me too

When tomorrow starts without me

Please try to understand

That an angel came and called my name

And petted me with her hand

So when tomorrow starts without me

Don’t think we’re far apart

For every time you think of me

I’m right there in your heart”

Lite om Andy och sen…den eviga väntan

Som ni kanske vet så fick Andy magomvridning en natt i oktober. Han återhämtade sig bra och snabbt vilket vi är så lyckliga över. En morgon för ca 2 veckor sedan hade han svårt att stå på benen. Han fick hjälp av mig att komma igång, men ramlar ihop på sidan och tokskriker av smärta, för att efter en stund bli helt tyst och inte röra en fena. Jag trodde han fått hjärnblödning och ropade upp husse samtidigt som jag tog kontakt med veterinären. Vi började förbereda oss på att ta adjö av honom. Han reagerade inte på något och låg bara där. Vi pussade på honom och sa många fina ord. Efter några minuter gick jag iväg några steg. DÅ reser han på sig och går efter mig?!? Vi blir väldigt förvånade, glada och tar oss in i bilen mot veterinären. De trodde de skulle möta en väldigt dålig kille…och där kommer han in och visar att JAG GER INTE UPP I FÖRSTA TAGET ❤ Det visade sig efter undersökningen att hans muskler har blivit så mycket mindre (en del efter operationen) och det hade nu blivit nervpåverkan som smärtar honom högt. Han är förstås ostabil av det och när han inte klarar av att hålla sig kvar på golvet och benen åker ut, kommer den oerhörda smärtan. Veterinären sa också att detta är en väldigt frisk gamling (14,5 år) vad det gäller hjärta och lungor så rehabilitering kommer han klara av bra.

Sagt och gjort, i förra veckan började vi (vi fick komma snabbt trots att de egentligen inte hade tid så snart) med att gå på rehabilitering 1 gång per vecka med bland annat vattentrask och lite andra grejer samt att vi gör det vi kan här hemma och allt ska göra honom stark i bakpartiet igen. Susanne på Alphaohm som är de som hjälper oss med Andy, sa samma sak som veterinären, att han är en god kandidat och att det är en ära att få jobba med en sån härlig äldre herre.

Vi lämnar honom inte ensam alls sedan detta hände, man vet inte om han skulle ramla och inte kan ta sig upp. Det kan resultera i smärtor jag inte vill att han ska behöva ha. Nu ska han byggas upp och sen ska det hållas i så han får leva ett bra liv på alla sätt så länge han är med oss. Vilken kille han är alltså. Hans livsgnista är lika stor som min önskan att få ha honom hos mig. Det är Andy och jag i vått och torrt. Gud vad jag älskar denna kille.

Tjejerna vi väntar på som ska löpa, låter sig väntas på. Och den vi hade tänkt skulle ha valpar i slutet på förra året, blev det inget med. Ibland tänker jag så att det kanske finns en mening med att det blivit som det blivit. Jag har kunnat ge all min tid till Andy som jag kanske inte skulle kunnat om vi haft valpar i huset. Men nu längtar vi väldigt mycket efter dessa små ulltussar och håller tummarna för att det händer inom snar framtid.

På återseénde och då hoppas jag med fler glädjande besked 🙂

Länge sedan och vår VINTERPROMENAD

Hej på er alla!

Ja, inte har jag varit duktig på att uppdatera vår hemsida, måste erkänna att det är när vi har valpar det är mer aktiv uppdatering. Annars är det LM Facebooksida samt LM Instagram det sker fler uppdateringar på. Men i det stora hela händer det helt klart mest när det finns små ulltussar i Lovely Megan’s huset 🙂

Finns det något sötare än Eurasiervalpar?

På tal om valpar, vi väntar ivrigt och med glädje på att ett par tikar ska börja löpa. Håll tummarna för att det snart sätter igång! Intresset för Eurasiervalpar är fortfarande skyhögt och det är många som hör av sig med otroligt fina och innehållsrika mail. Tack för det ❤ Jag försöker ta mig tid att sitta lite då och då och svara på alla dessa mail, men jag vet att ni är några som tycker att det ibland tar för lång tid att få svar. Önskar man en valp så vill man ju inget mer än att få ett positivt svar från någon uppfödare. Men ni ska veta att vi uppfödare får rätt många mail och samtal och det kan vara svårt att hinna med. Det är inte att vi inte bryr oss, utan att det är väääääldigt många som hör av sig. OCH TACK för att ni hör av er, att ni orkar vänta och att ni vet att just Eurasiern är er blivande familjemedlem.

Förra årets vinterpromenad

Pga Covid-19 läget har vi bollat fram och tillbaka om hur vi ska göra med Lovely Megan’s årliga VINTERPROMENAD och har nu beslutat att vi ska ha en, men ändrar lite från alla andra år. Samma som alltid är att ALLA är välkomna, ni som har hundar Lovely Megan’s förstås, men alla ni andra – med eller utan hund – VARMT VÄLKOMNA!

Vi kommer att utgå från en parkering nere på något som heter Djulö som ligger här i Katrineholm. Vi går en promenad där alla kan gå med, det är mestadels asfast och vi har våra hundar i koppel. Vi kan alla hålla det avstånd vi önskar hålla. Efter promenaden hämtar vi våra fika/matkorgar (alla tar med sig det de vill äta & dricka) i bilarna och går en kort bit för att fika. Ta gärna med en stol om ni önskar sitta ner.

Datum och tid: Söndagen den 20 december 11:30 (4e advent) Adress: Djulö 4H-gård, 641 92 Katrineholm

Ni kan kolla upp eller skriva in ovanstående adress på er GPS och parkera på parkeringen mitt emot så möts vi alla upp där.

Det kommer finnas lotteri med lite priser att vinna som vanligt 🙂

Hoppas att ni som vill kan komma!

Bilder kennelhelg 2020 och lite till

Hej!

Nu känner jag att jag har lite mer ork och tid att skriva lite om det senaste som hänt. Vi har ju haft vår underbara kennelhelg i fantastiskt strålande väder! Helgen efter det så firade vi Peter som fyllde jämnt. Och så har jag för lite mer än 3 veckor sedan blivit mormor till en fantastisk liten tjej vid namn Ellie ❤ Så det har varit fullt upp en tid och mycket känslor.

Så jag måste säga att jag är rik på många sätt. Jag är farmor till underbara Jamie och snart är jag även det till ännu en liten underbar pojke (runt jul) och nu mormor.

118404011_910479339441158_5393147127795240381_n

Sen har jag en STOR hundfamilj i Lovely Megan’s. Först mina underbara hundar som ger mig/oss otroligt mycket. Och sen! Vilka människor ni är, ni ägare till alla ”våra” hundar. Och vilken helg och gemenskap vi har en gång om året, där vi är många som möts från alla hörn i Sverige och har det hundkul ihop (i år ca 75 personer och över 50 hundar!) Många skratt, en del allvar och många nya möten.

Så ett STORT TACK till alla er som tar er tid att komma och som förgyller vår helg!

fullsizeoutput_163b

Priserna i år gick till:

Årets Arbetande hund

Lovely Megan’s Julia Robert’s ”Smilla”

91002795_10157517322773402_272697480896839680_n

Årets Utställningshund

Lovely Megan’s Philip Seymour Hoffman ”Chewie”

fullsizeoutput_e7e

I Megan’s minne

Lovely Megan’s Andy Garcia

fullsizeoutput_1530

Lovely Megan’s golfmästerskap vanns i år av Mathias Wittlock

DSC_0215

STORT GRATTIS till alla vinnarna!

Antal rätt på tipsfrågorna (hundkunskap) går det ju lite sisådär med varje år, men roligt har vi och prisbordet är vi rätt stolta över. Tack alla sponsorer för era bidrag.

 

Vill extra tack er som sliter lite extra under denna helg, ni är många som hjälper till på många sätt och det är jag er evigt tacksam för.

Just detta år även ett STORT TACK till Inger och hennes medhjälpare Maria för att ni lärde och visade oss om rallylydnad. Superkul var det!

Nu kör vi på med bilder från kennelhelgen!

 

Lite annat som hänt är att jag har varit behjälplig vid parning mellan en vacker hane från oss och en vacker tik, där håller vi nu tummarna för att det blir många söta små fluffiga.

Det vi har ser fram emot nu, är löp på ett par töser och sen hålla tummarna för lyckad parning. Nu längtar vi efter små fluffisar ❤

VÄRLDENS BÄSTA KILLE 14 ÅR!

images

fullsizeoutput_1530

Megan var en otroligt speciell hund. Hade ett väldigt lugn, var trygg i alla lägen och en hund alla andra hundar (och människor) gillade. Men hon var en självständig hund. Hon behövde inte resa sig och följa efter mig vart jag än gick. Hon klarade sig själv, men var väldigt nära mig ändå.

Andy, som är Megan’s son från hennes första kull och som hon fick tillsammans med danske underbara Bentley – han har alla hennes fina egenskaper som lugnet, trygg i sig och alla tycker mycket om honom, människa som djur. Den stora skillnaden mellan Megan och Andy är att Andy sitter praktiskt taget ihop med mig. Det är Andy & jag. Han är mer beroende av mig och då naturligtvis jag av honom. Han är absolut den bästa vän man kan ha. Han känner av och hjälper till. Från att se till att det inte uppstår groll mellan andra hundar, säga till när andra hundar har för intensiv energinivå, är nära och hjälper hundar som borstas/klipper klor eller annat spa för att de ska känna sig lugna under behandlingen – till att se till när, som ex nu när vår fodertik Signe var här i en vecka, att hon inte gör för mycket bus som inte är ok. När hon skulle sno toalettrullen ur sin hållare och jag sagt till ett par gånger, då går Andy emellan och ställer sig så hon måste flytta sig och ”problemet” är ur världen. Han gör ofta sådana grejer. Han är fantastisk!

images

IDAG ÄR ANDYS DAG HELA DAGEN!

fullsizeoutput_152f

Han ska idag ha kalas med några av sina hund- och människovänner. Det kommer han bli glad över! Såklart blir det tårta och ballonger mm för vår underbara kille.

images

HIPP, HIPP HURRA FÖR BÄSTA ANDY

 ÅR IDAG!!

fullsizeoutput_14d4

Vi skickar massa änglagrattispussar till alla Andys 8 kullsyskon. Det är bara Andy kvar här med oss nu när sista syskonet somnade in nu i somras.

images

VÄLKOMNA PÅ LOVELY MEGAN’S KENNELTRÄFF 2020

Det närmar sig vår härliga årliga kennelhelg på Degernäs Camping i Degerfors, helgen v 32!

Hoppas gamla som nya i Lovely Megan’s STORFLOCK, nyfikna på rasen eller ni som bara tycker det skulle vara kul att få vara med – att ni kommer med denna helg!

suz-gruppbild

Ang Covid-19 har vi kontakt med campingen ang det, men att vi alltid är utomhus är ju ett stort plus och lättare att hålla det avstånd man själv föredrar. Detta år blir det inga handslag, pussar & kramar när vi ses förutom med hundarna (tur vi har dem), men bara att vi kan träffas även i år är för mig väldigt stor glädje.

Programmet är ungefär detsamma som varje år, bara en av lördagens aktivitet som är olika från år till år. Det kan vara föreläsningar (förra årets tema var ”Hundens hälsa” med veterinärstudent Elsa), prova på olika hundaktiviteter osv.

Är du inte bara hundägare (eller blivande) utan också GOLFARE, glöm ej att hänga med på vår årliga golfmästerskap! De brukar ha rätt så roligt längs banan 🙂 Det är ett gäng som redan har anmält sig, har du inte hunnit ännu – HÖG TID att höra av sig till Peter eller mig.

Golftröjorna är i ny färg i år och ligger här färdigtryckta och klara.

92136751_656477774898163_3779612039849181184_n

Sigges underbara ägare tar även i år med sig Andullationsbädden för de som önskar att få en behandling av den. De som testat under våra kennelhelger är väldigt nöjda! (och så säger de att de bjuder på behandlingen denna helg ❤ )

34860311_1731590333576849_4296150357626585088_o

Lite beskrivet om denna behandlingsform:

”Håll distans med beröringsfri andullationsbehandling
Att lida av värk och stelhet försummar livskvalitén men är för var tredje person en del av vardagen. Ofta uppstår smärtan över tid där stress, oro, dålig sömn och ett stillasittande arbetsliv kan skapa dålig cirkulation i kroppen.

Att använda sig av HHP andullationssystem är enkelt. Allt du behöver göra är att lägga dig tillrätta med kläderna på, ställa in ett av de förprogrammerade andullationsprogrammen vilka värmer upp, motverkar muskelsmärtor och spänningar, forslar bort slaggprodukter, stimulerar blodcirkulationen, bidrar till djupavslappning och även stimulering under fötterna med tillhörande fotplatta.”

PROGRAMMET under dagarna tre:

Fredag den 7 augusti

11:30 För de som vill hänga på så äter vi lunch i golfrestaurangen innan golfspelarna ger sig ut för en härlig ”kamp”.  Även restaurangen har sittplatser utomhus.

13:00 Lovely Megan’s golfmästerskap 2020

Ca 13:30 Gemensam hundpromenad för de som är på campingen redan.

Ca 16:00 Utställningsträning för de som vill prova på och få veta lite mer om hur det går till på utställning. Ta med det godaste gotti din hund tycker om (gärna i lite mindre bitar), vatten och skål. OM du har, ta med utställningskoppel, annars går det vanliga bra. Vi möts upp vid vår/Lovely Megan’s stugan som är den första stugan på campingen.

Ca 18:30 Gemensam middag (ev grillning) för de som vill och den avnjuter vi i närheten av Lovely Megan’s stugan där vi i år har vårt alldeles nya tält! Alla tar med sig det de ska äta och dricka, samt tallrik/bestick mm. Det kan hända att ni kan få ta med era utestolar vid er stuga eller om ni har egna bärbara att ta med.

dsc_0771

Lördagen den 8 augusti

09:30 Gemensam hundpromenad. Hund/människobad för de som vill 🙂

kenneltrc3b1ff-2017-24

11:30 Lunch som vi, Lovely Megan’s bjuder på. I ÅR ÄR DET EXTRA VIKTIGT ATT NI MEDDELAR ATT NI KOMMER OCH HUR MÅNGA, MED ANLEDNING AV MATEN. Vi vill inte att ni ska bli utan.

Någon gång innan lunchens slut, går ni LM  TIPSRUNDA (barn + vuxen).

Ca 13:00 Kort inledning i tältet inför att vi alla får ”Prova på Rallylydnad” och detta håller Inger Sjöstrand i som tillsammans med Lovely Megan’s Julia Roberts ”Smilla” blev Årets 2a bäst arbetande hund inom Svenska Eurasierklubben 2019 samt Lovely Megan’s bäst arbetande hund 2019

Ca 15:00   Lovely Megan’s underbara berömda fikabord 🙂  Alla som vill & kan, tar med sig något gotti att ställa på fikabordet och som alla får njuta av. Kaffe och té tar man med sig själv.  Under fikastunden blir det PRISUTDELNING (hund -vandringspriser, golfmästerskapet, tipsrunda och lite till) med gediget presentbord. Ni är några som bidragit tidigare till vårt prisbord/presentbord och det tar vi så gärna emot i år igen.

20131012_144911

Ca 18:00    Gemensam middag/grillning. Alla tar med sig det ni ska äta & dricka. Vi har en mycket trevlig kväll tillsammans och det blir ofta många skratt!

 

Söndagen den 9 augusti

Klockan 09:30    Gemensam promenad.

Hemfärd…och då börjar längtan till nästa års träff ❤

Ni som vill, men inte har bokat stuga, tält eller campingplats (vet att det är många som bokade redan förra året inför årets träff) – MAILA reception@degernascamping.se eller RING till Degernäs Camping på nummer 0586-449 99 och uppge att ni ska boka för ”LOVELY MEGANS”. INTE via bokningen på deras hemsida, då får du meddelande om att det är fullbokat.

OBS!! Glöm inte att maila/smsa oss om att ni kommer, för vår planering av div samt att vi vill hur många vi blir till lunchen som vi står för. Glöm inte heller att anmäla om allergier och specialkost. Hör av er på något av dessa sätt: (Mail) suzbengtsdotter@gmail.com, via messengereller SMS.

Önskar man bara vara med en av dessa dagar så är lördagen den bästa dagen, men man är välkommen när som.

VI LÄNGTAR OCH SER FRAM EMOT DENNA HELG LIKA MYCKET SOM ALLA ÅR!

VARMT VARMT VÄLKOMNA!

Tomt men ändå fullt

Igår åkte 4 av valparna och idag de sista 2.

Under gårdagens förmiddag kom veterinären och gjorde valpbesiktningen och den gick finfint. Fick mycket beröm för dem och det blir jag förstås väldigt glad över.

Rätt tyst här hemma nu. Tog mig ett låååångt bad efter sista T-kullsvalpen flyttat. Låg där och tänkte på hur snabbt 8 veckor kan gå, men vad mycket 8 veckor kan innehålla. Även om jag har varit uppfödare nu en rätt lång tid och hundar och allt runt det varit en stor del av mitt liv, så lär jag mig nya saker vid varje ny kull. Och sen alla underbara ägare man lär känna. Får vara så där hundnördig och prata hund massor och lite till. Kan nog inte bli så mycket bättre.

Jag känner att jag tryggt kunnat lämnat över någon vi vårdat med stor kärlek under de senaste månaderna och det gör mig lugn.

Tack alla nya ägare och välkommen till Lovely Megan’s! Som jag sagt till er alla när ni var på väg att åka hem med er valp – kör försiktigt, ni har med er dyrbar last. Med det menar jag en skatt som från och med nu kommer förändra er framtid. Och hur, vet ni inte just nu, utan ta dag för dag och glöm inte att njuta.

Så som sagt, visst är det tomt utan valparna, men påfyllt med mycket jag är tacksam över.

Jag har inte bara fått fina nya bekantskaper utan fick en hel del presenter också. Tack urgoa ni.

Rapporterna från alla familjer är goda. Får bilder tillsammans ”rapporterna” lite då och då. Tack för det. Det gör mig glad!

Vill ni se valparna med sina ägare, titta in här:

T-KULLSFAMILJER

På återseende!

Dan före dan

fullsizeoutput_ff1

Då var det dags igen. Dags att flyga ur boet, lämna urhemmet och träffa sin nya familj som längtat och väntat på att deras nya familjemedlem ska flytta in. Flytta in och sprida glädje. Ge energi. Ibland ta energi. Ge mycket kärlek och en hel del kärleksbett. Väcka er tidigt men då med ett ansikte så sött, så ditt hjärta smälter och du bara ler. Pocka på din uppmärksamhet även när du inte har tid, men också vara lycklig över att du bara är där. Visa dig hur mycket du betyder även om du bara gick ut för några sekunder. ”Ropa” på dig när du är för långt bort och visa med massa pussar hur mycket de uppskattar när du är väldigt nära. Under kvällen visa dig en energi du inte visste fanns när du själv har gjort av med all energi men på så sätt, genom skratt och lite bus, fylls på med mer.

Jag lämnar över mina 6 små underbaringar med trygghet och med en känsla att allt kommer bli mycket bra. Den känslan som för mig SÅ viktig.

I 8 veckor har de varit i stort sett vårt allt. De är stort beroende av mig och om jag ska vara ärlig, så är jag rätt beroende av dem också. Men nu är det dags. Dags för mig att sova lite längre på morgonen (inte värst troligt), inte frysa tidiga mornar och sena kvällar, kunna åka var jag vill när jag vill, ge mer tid åt mina vuxna 4a hundar, ställa iordning mitt hem, inte plocka minst 35 valpbajshögar om dagen, bli biten i fötterna osv.

Men inte heller bli mött av 6 väldigt glada sötnosar varje tidig morgon. Inga valpar som skriker när jag kommer hem efter att jag varit borta en stund. Ingen som går efter mig var jag än går (jo, Andy då förstås) och bara vill att jag ska ta upp och gosa med dem. Ingen som gör om min frisyr var gång jag lägger mig hos dem.

Skulle jag vilja vara utan något av detta? ALDRIG I LIVET.

Detta är en stor del av mitt liv.  Jag älskar detta. Det är jag.

 

Idag var det dags för dusch av alla valpar och det gick galant, så duktiga!

Imorgon fm kommer veterinären för valpbesikting, vaccination osv.

Vi har tränat lite gång i koppel och koppel är spännande. Det kan man både bita och dra i.

Imorgon åker även mamma Penny hem till sin familj. Hon är efterlängtad, det vet jag. Det blir nog ett stort pusskalas när hon kommer hem. Vi har trivts bra med varandra. Vi känner ju varandra väl, vi har träffats sedan Penny föddes, så det har inte varit några problem alls. Vi tycker om varandra. Hon har varit en väldigt cool mamma. Tagit allt med ro. Enkelt helt enkelt. Det enda vi varit lite oense om är att hon vill äta jord och att hon vill säga till vissa som går förbi vår tomt. Annars finns inget alls att säga nåt om. Jo, Penny tycker nog att vi kunde givit henne mycket mer mat. Och då vill jag lova att hon har ätit en HEL del mat. Dessutom har hon snott lite mat. Får man inte allt man vill ha så tar man väl den själv. Så enkelt är det väl…tydligen. Och sånt kan jag ha överseende med när det är diande mammor med ett matbegär 😉

Tack Penny för tiden här med dig och tack familjen Fredriksson för förtroendet.

images

 

Här kommer de söta 6. Eller de otroligt söta 6.

images

Lovely Megan’s Tyra Banks ”Signe”

fullsizeoutput_fe9

 

Lovely Megan’s Taylor Swift ”Tyra”

fullsizeoutput_ffa

fullsizeoutput_1020

 

Lovely Megan’s Tina Turner ”Ellie”

fullsizeoutput_fee

 

Lovely Megan’s Ty Pennington ”Rambo”

fullsizeoutput_1002

 

Lovely Megan’s Tom Hanks ”Coby”

fullsizeoutput_fff

 

Lovely Megan’s Tom Hardy 

fullsizeoutput_1004

 

Bilder, bilder!

Jag är en stolt ”mormor”.

Nu är jag inte snart inte enbart hundmormor, utan i sommar ser jag väldigt mycket fram emot att bli människobebismormor (är redan stolt farmor) då min dotter Felicia och hennes sambo Pontus ska bli föräldrar till en liten dotter. Hjärtat är stort och rymmer många små hjärtan.

images