Blogg

Lovely Megan’s kennelträff och lite till

Ja, tiden går ibland väldigt fort. Vår VW-kullare är snart 5 månader gamla. Det är då de brukar växa mer på höjden än på bredden 😉 Vår lilla sötnos Winifred har varit på sin första och hittills enda utställning (4 månader och 2 dagar gammal) och det var på Svenska Eurasierklubbens rasspecial och hon såg till att bli BIS (best in show) valp! Så stolt över vår lilla plutta.

Det är ca 2 månader mellan våra två småtjejer och det är inte bara det som skiljer dem åt. De är väldigt olika till sättet. Jag älskar när det är så. Det utmanar mig mer som ledare, att jag får hitta fram till ett sätt att leda och lära som är mest ”rätt” för dem som individer. Ibland är det inte så lätt och man blir liiiite frustrerad. Som att Brooklyn vill äta ALLT hon ser på marken.

Berättar mer om våra vovvsingar i nästa inlägg.

KENNELTRÄFF 2022

Lovely Megan’s årliga kennelträff/helg är som vanligt helgen (fredag-söndag) vecka 32 och som alltid på Degernäs Camping. Finns några stugor kvar, maila eller ring för att boka och glöm ej att säga att ni tillhör Lovely Megan’s kennelhelg då stugorna är bokade för oss. Sen finns det förstås husvagns/husbilsplatser samt tältplatser. Program kommer i ett senare inlägg men vi kommer ha lika trevligt som vanligt. Lilla Näsnaren’s kommer även detta år vara med oss och ni är så välkomna ni som vill komma, vi är ju ”släkt” 🙂 Vi är många som längtar efter denna helg och med ett stort leende dessutom!

Som vanligt är ni som vill vara med oss under helgen, även om du inte har hund, eller hund från annan uppfödare, hjärtligt VÄLKOMNA ni också!

reception@degernascamping.se eller 0586-44999 

GOLFARE!! Glöm ej att skicka/lämna ert intresse till oss om ni vill vara med och spela Lovely Megan’s golfmästerskap som går av stapeln under fredagen direkt efter lunch och som vanligt på Degerfors Golfbana som ligger precis bredvid campingen.

Det blev ju tyvärr ingen parning detta löp för vår vackra tjej (samägd med fam Holmqvist/Sjöstrand). Vi håller tummarna för nästa löp.

Lovely Megan’s Tyra Banks

Även om jag älskar det mesta med uppfödning av valpar och vet att just detta är en naturlig del av det hela…så är det inte lätt när gamlingarna blir till änglar. Jag vet själv hur jobbigt det är att mista sin bästa vän och vet vad ni går igenom. Jag väljer mina valpägare med omsorg och vet att hundarna har och har haft ett härligt hundliv tillsammans med er, det ger mig kraft och viljan att fortsätta. Ett liv utan valpar och er nya bekantskaper som kommer med dem. Nej, det går inte.

Till er som mist Era hundar nyligen, beklagar den oerhörda sorgen ❤

Men som min dotter sa till mig när jag precis mist Andy och sa att jag inte orkar med detta en gång till. – Vill du vara utan alla åren du hade med Andy för att slippa detta med sorg?

Svaret vet ni redan. Skulle göra det hundra gånger om.

Uppdatering valpar och annat smått och gott

Nu har det gått 3,5 dygn sedan den sista valpen flyttade. Det går bra för alla godingar hemma i deras nya hem. Även för vårt lilla tillskott går det bra. Winifred och Brooklyn har mycket kul ihop och det busas en hel del. Ibland får vi gå och säga till Brooklyn att lugna ner sig, hon är ju dock 2/3 större än Winifred. Men i det stora hela går det mycket bra! De är ju lika matglada dessutom 😉

Det är kul att ha två valpar så nära varandra i ålder. De är väldigt olika och det kan vi se extra mycket nu när vi har dem så tätt i ålder. Brooklyn har haft mycket mer energi och varit mer intensiv. Inte haft mycket respekt för Bezza när hon t ex har sagt till att hon vill ha lugn och ro. Winifred däremot biter mycket lugnare, har mer tid för gos och har stor respekt för Bezza i alla lägen. Så hon lär bli Bezzas lilla favorit här hemma 😉 Båda två är helt underbara och vi ser det bara positivt att det är olika. Det gör att vi får arbeta mer på vår ledarroll och sånt gillar ju jag 🙂

Tillbaka till förra veckan! Torsdags morgon och första bilturen och det var en valp som hördes hela vägen…och det var Winifred 🙂 5 mycket duktiga valpar var sedan hos veterinären för besiktning där alla blev UA (utan anmärkning) och de skötte sig sååå bra så.

Sen började hämtningarna som avslutades med en avlämning under lördags fm när jag var på väg upp till Stockholm. Här kommer bilderna på våra godingar och deras ägare och de ligger också på VW-kullens egen sida.

Mamma Judith har det bra hemma hos sin flock. Hon tappar mer och mer päls, som sig bör efter en valpkull. Allt ska av. Men som jag brukar säga, sen kommer helt ny fin päls! Vi får bara hoppas att solvädret håller i sig så hon inte blir kall 😉

Här är några av de bilder jag har fått sedan valparna flyttat hem ❤

TACK igen för presenter jag fick, ni är för goa ❤

LOVELY MEGAN’S KENNELHELG 2022

OM ni inte hunnit boka upp denna helg, dags för det nu 🙂

2a helgen i augusti, v 32 (12-14 augusti) har vi vår årliga KENNELTRÄFF! Glöm ej att boka stuga/plats och boka upp helgen för att vara bland hundar, hundfolk och ha det himla trevligt med aktiviteter och samvaro. Jag LÄNGTAR redan!!

En mer detaljerad planering kommer senare. Vill ni läsa om tidigare år, titta ex här:

https://lovelymegan181657977.wordpress.com/2021/08/15/en-fantastisk-kennelhelg-som-vanligt/

Vid stug/campingfrågor, hör av er till reception@degernascamping.se eller 0586-44999 och skriv/säg till att ni tillhör Lovely Megan’s. Hoppas att vi ses!

Flyttklara!

Imorgon är de redo att flytta ur boet och 8 veckor har swishat förbi. VW-kullen är redo för sina nya familjer.

Vår hemmaflock är nu komplett för ett tag framöver. Bezza, Brooklyn och Winifred ❤

Som vanligt är det toppenägare till våra små så vi känner oss väldigt trygga med att de nu ska ta hand om våra hjärtegull.

Jag kommer som vanligt ha lite separationsångest när alla har flyttat ut. Det är ju inte så konstigt då mycket kretsar omkring dem och deras mor och deras behov under deras veckor hos oss. Man kan säga att de behöver mig rätt mycket. Min syster har dock bjudit med mig på Melodifestivalfinalen och övernattning, så det blir lite lättare. Och sen har vi ju kvar våra tre som behöver oss och får mer av oss.

HÄR KOMMER DEM!

Lovely Megan’s Winifred Kingston ”Winifred”

Lovely Megan’s Whitney Houston ”Doris”

Lovely Megan’s Whoopie Goldberg ”Enya”

Lovely Megan’s Vin Diesel ”Diesel”

Lovely Megan’s Will Smith ”Wilton”

Visst är de underbart söta! Nu är de dessutom precis nyduschade.

Winifred somnade på husses bröst efter duschen och där låg husse kvar tills hon vaknade, troligtvis med nackspärr…

Våra valpar är lite uppspelta när det är matdags (som de helst har många fler gånger per dag om de fick bestämma)

I morse blev de avmaskade för sista gången hos oss. Vi har ju som sagt extremt matglada valpar så att få i dem avmaskningen var inga som helst problem. Bara vek ihop en ostskiva med det i och slurp, så var det i magen 😉

Brooklyn är mycket och leker med valparna och har fått gjort i några dagar till både hennes och valparnas lycka.

Imorgon bär det av till veterinären för besiktning, vaccination och chip och då blir det deras första bilresa dessutom.

Jag har fått en mycket fin present av Judiths matte Karin. Blev så överraskad och rörd. Bara massa saker man njuter av.

TACK Karin för att du ställt upp när vi behövt hjälp, det är guld värt ❤

Nu fyller vi på med lite bilder på godingarna och nästa gång jag uppdaterar bloggen så blir det bilder på valparna med deras nya ägare.

Avslutar med en bild som säger mycket om detta hungriga gäng.

In i sista veckan

När Brooklyn sakta börjar lugna ner sig, varvar småvalparna upp i tempo istället. Nu går vi in i sista veckan innan flytt. Idag är de 7 veckor gamla.

De äter mer än gärna. Två av dem äter i ett lite lugnare tempo, så dem passar vi så de som ”kastar” i sig inte äter upp deras också 🙂 De har börjat att testa på lite olika smaker och konsistenser och det är spännande och gott. Vi är fortfarande vakna tidigt och de sover helt utan mamma Judith nu på nätterna. De diar mindre förstås, men äter desto mer torrfoder.

De kommer in som skott när jag lockar på dem (och de får några torrfoderbitar som belöning).

De tycker fortfarande inte om att bli borstade. De stoppar inte mig utan gör det varje dag ändå.

VW-kullen 7 veckor

Tjejerna

Winifred

Doris

Enya

Killarna

Wilton

Diesel

Valparna är mycket ute och busar och gör ifrån sig. Vi är glada över att det varit sol i några dagar nu, men det är fortfarande liiiite för kallt 😉

Brooklyn växer så det knakar och är nu 4 månader. Sylvassa tänder byts ut mot vassa tänder. Börjar förstå en del av de saker matte och husse jobbar på att jobba in. Kan faktiskt vara lugn i längre perioder. Kan mysa i flera minuter numera 🙂

Är VÄLDIGT söt.

VW-kullen 6 veckor

Livet är lek, mat, bus och bit i större utsträckning nu. De är med andra ord mycket mer vakna nu när de är 6 veckor. De vill att vi är med dem mer, både för mys och bus. Detta gänget blir extremt glada om jag varit iväg och kommer hem. Det känns inte helt fel 🙂 Jag blir ju lika glad över att återse dem jag också ❤

Vi har besök nästan varje dag. Det är de blivande valpägarna, nyfikna på rasen samt släkt och vänner.

Valparna är ute mycket mer. De kissar och bajsar ute nu, så skönt. Visst händer det en kissolycka eller två på golvet ibland, men det är inte ofta. De äter 3 ggr per dag men som snart ska ökas på till 4a mål.

Idag är det dags för avmaskning igen och sen kloklippning som vanligt.

VW-kullen 6 veckor

Tjejerna

Doris

Enya

Winifred

Killarna

Wilton

Diesel

Brooklyn har samma höga energinivå, glad som få, men hon är en riktig liten busa ❤ Emellanåt kan hon faktiskt vara riktigt gosig, men de stunderna är inte så långa. Då spritter det till i kroppen efter en stund och hon måste leta efter något kul att busa med.

Judith mår finfint. Jag får börja ta henne mer från valparna då hon vill dia dem alldeles för ofta. En tröja på/över är inte att ens fundera på.

Måste passa på att tacka Judiths matte Karin som kommer lite titt som tätt och hjälper mig med valppassning. När inte Peter är hemma och jag måste till jobbet, då ställer hon upp och kommer hit en stund. Både hon och jag har en hel del möten via webben, så då brukar hon ha dem här. Jag har med mig busfian och den lugna kloka. Det kan annars ibland bli väldigt roligt under möten här hemma när Brooklyn sätter igång. Väldigt glad över att de flesta mötena är med släckt kamera. Annars skulle vi ibland bjuda på en show. Jag springer med datorn i hand för att stoppa Brooklyn och ta vad hon snott eller stoppa/avleda henne från att reta gallfeber på Bezza. Men de flesta gånger sover allihop under mötena, som om de har förstått att då behöver matte/mormor lite lugn.

Avslutar med en väldigt god nyhet, ännu en friröntgad i vår S-kull! Grattis till Grizzla med familj! Underbara nyheter här på morgonen. Ni som ännu ej röntgat, dags för det nu 🙂

Grizzla (lånad bild av matte)

Ett tips! Klubbens egen hundutställning/rasspecial – en utställning med enbart vår ras. Kolla in denna sida (länken nedan) och kanske är vi några som vill åka dit och ställa ut och umgås och ha trevligt tillsammans?

Eurasierspecialen 2022

Söta kan bli ännu sötare!

Fyra av fem på bild

Nästan lite läskigt hur snabbt tiden går. 5 veckor idag. 3 veckor kvar innan flytt.

Det är ett härligt gäng valpar i VW-kullen. Glada sötnosar som gärna både leker med oss människor, med varandra, leksaker och mamma Judith.

De äter från och med igår 3 ggr per dag. Alla andra mål diar de fortfarande på mamma (mer än gärna).

Idag är det som varje vecka, dags för kloklipp. Pälsen växer sig tjockare och den borstas fortfarande en snabbis varje dag. Några av dem har inget emot det, några kan vara utan det 😉

Valparna har varit ute och kollat in vad det är för värld där utanför, men de har inte kommit till att det är kul att springa ut än. Just nu är vår gräsmatta våtmark. Sådär kul när man har hundar.

VW-kullen 5 veckor

Killarna

Lovely Megan’s Vin Diesel

”Diesel”

Lovely Megan’s Will Smith

”Wilton”

Tjejerna

Lovely Megan’s Whitney Houston

”Doris”

Lovely Megan’s Whoopie Goldberg

”Enya”

Lovely Megan’s Winifred Kingston

”Winifred”

Mer bilder!

Vår busiga, energirika men otroligt underbara Brooklyn var i tisdags kväll på utställningsträning. Hon var mycket duktig och skötte sig finfint bland alla hundar och raser.

Önskar er alla en fortsatt fin dag och stundande helg!

4 veckor går snabbt

Nu är vi i halvtid. De växer så det knakar, busar och är allmänt underbara. De leker med leksaker, biter oss lite här och där, men delar även ut en massa pussar redan. Tänderna har kommit en bra bit på väg, det känns vill jag lova. Och inom några veckor bli de mer och mer vassa. Men det ingår när man har valp/valpar 😉 Man får ju minst lika många pussar som bit ❤

Söta är bara förnamnet.

De fick flytta ut i vårt kök/vardagsrum i söndags det blev väldigt populärt. De trivs väldigt bra där.

Det är väldigt mysigt att sitta eller ligga på golvet och mysa med dem. Judith vill gärna vara med och mysa, trycker sig fram och visar att vi inte ska glömma bort henne i myset.

Idag är det dags för kloklippning & avmaskning. De har vant sig vid den dagliga pälsborstningen, så inga problem med det…än. De vaknar och vill ha fart på mig oftast runt 05 eller något tidigare på morgonen. De är förstås vakna under natten också, men då är det mat och somna om. När de vaknar vid 04-05 då är det full rulle, bus och väldigt glada valpar. Vem kan vara trött då? Det tar ju tid för mig att göra fint i valplyan efter nattens toabesök osv, så då har jag underhållning under tiden.

I helgen kommer de första blivande valpägarna och hälsar på, det ser vi verkligen fram emot! Vi har haft lite besök och Judith har tagit det med ro.

Under lite andra varmare väderomständigheter hade valparna redan varit utomhus och upptäckt allt det roliga med att vara utomhus. Men vädret har inte varit till vår fördel, men vi siktar in oss på nu i helgen, ett litet kort utomhusbesök kommer det bli till att börja med. Bara denna blåst försvinner. Och gärna en hel del sol kommer fram 🙂

Judith är precis lika mattokig fortfarande och ”jagar” efter mer mest hela dagarna. Men kan vara väldigt avslappnad däremellan 🙂 Hon har fällt av en hel del av sin päls, tikarna tappar ju av all päls efter en valpning/kull. Men det mesta av pälsen faller av när valparna har flyttat. Sen kommer ny härlig päls!

Det har alltid varit till Bezzas fördel. Bezza har ju väldigt mycket päls och många tror att hon är tjockare än vad hon är. Men när hon har haft en kull och har fällt all päls, då ser hon inte lika tjock ut längre 😉

Valparna gillar också mat, det är smaskens!

VW-kullen 4 veckor

Hanarna

Utan band

Svart band (men nu också utan band då det är enkelt att skilja dem åt)

Tikarna

Vitt band

Utan band

Rosa band

Brooklyn väntar och längtar till att få leka med dem. Än så länge är de alldeles för små och hon rätt klumpig i leken, så minst ett par veckor till innan hon får komma in i valpområdet. Men medans så busar hon genom gallret ligger och tittar på oss med stora ögon.

Nu kör vi på med bilder, bilder och fler bilder finns i VW-kullens galleri.

Jag önskar er alla en fin torsdag och kommande helg.

VW-kullen 3 veckor och nu börjar det busas

Hela 3 veckor har de redan hunnit bli! Bara 5 veckor kvar innan de flyttar ur ”boet”. Veckans kloklippning gjordes redan igår kväll. Det går smidigt och lätt än så länge. Jag har börjat att borsta deras päls varje dag och även det går finfint.

Nu är de också mer vakna och då busar de gärna en liten stund för att sen somna om.

Tänderna börjar komma om än väldigt små.

De är väldigt söta!

Mat är mycket gott. De kan redan min ramsa för matdags – ”matmatmat” och kommer snabbt och piper när det vankas mat. På tal om mat – mamma Judith är hungrig alla minuter på dygnet. Hon äter 4 rejäla portioner mat per dag, men det mesta går raka vägen ut till matglada valpar 🙂

Så man kan säga att vi har 8 väldigt matglada hundar i vårt hem just nu. 5 småpluttar, 1 plutt och 2 vuxna, men alla lika tokiga i mat 😉

Alla stamtavlenamn är klara, nu ska bara alla blivande ägare komma och hälsa på, för att vi sen ska bestämma vilken sötnos som flyttar hem till vem. Det blir klart om lite mer än två veckor. Jag har en känsla vilken familj som kommer falla för vilken hund…vi får se om min känsla är rätt (igen).

Nu till individuella bilder, klicka på huvudbilden om ni önskar se hela bilden.

Tikarna

Vitt band

Rosa band

Utan band

Hanarna

Utan band

Svart band

Vårt lilla glada energiknippe blev 13 veckor i måndags och då var det dags för kloklippning och vaccinationsspruta. Både kloklippning och borstning går nu bra. Hon är lika matglad eller ännu mer…om det går att bli. Hon växer snabbt och är rätt så stor. Vägde henne hos veterinären och vågen stannade på 9 kg.

Nu kör vi på med lite mer VW-bilder!

2 veckor

Idag har det redan gått 2 veckor! Valparna är uppe på benen när de är vakna och den tiden är inte så lång. De sover mest och äter däremellan. När vi sitter i valplådan så kommer de gärna och kliver över och på en och det är så mysigt.

Idag ska det klippas klor för första gången.

Tikarna

Rosa

Vit

Utan

Hanarna

Utan

Svart

Jag har nu fått in 4 av 5 förslag på stamtavlenamn och de namnen känner jag mig riktigt nöjd med. Nu är det förstås inte bestämt än vilken valp som ska till vilka ägare, men namn kan de ju få innan dess. Men det måste vara klart när jag skickar in allt till Svenska Kennelklubben och det dröjer några veckor.

De blivande ägarna har börjat boka dag framöver för att komma och hälsa på och de är prio 1 på besökslistan under pandemitider. Sen kommer hanhundsägarna, vänner och några till, men jag kommer dra ner på besökspersoner även denna gång. Förra kullen var under sommartid och då är ju allting mycket enklare. Valparnas första utomhusbesök blir ofta tidigare då värmen och vädret är bättre, med andra ord kan alla besök vara ute under sommaren. Det blir ju inte så denna gång, därav att jag inte tar emot lika många till antal. Jag vet att ni förstår 🙂

Nedan lite bilder från veckan och vill ni ser mer bilder under veckorna som går, så fyller jag på VW-kullens galleri med fler bilder lite då och då.

VW-kullen 1 vecka idag!

Nu har det gått en vecka sedan våra små såg dagens ljus. Allt går finfint, de går upp i vikt och dagarna går ut på att äta och sova. Mamma Judith mår också bara bra.

Några av de blivande ägarna har kommit in med namnförslag på V eller W till stamtavlenamnet. Det ska vara en skådespelare som börjar på någon av dessa bokstäver. Alltid lika spännande att få höra förslagen ni har. Vi själva väljer alltid ett namn vi även vill använda som tilltalsnamn till hunden. Tycker det är mycket lättare. Men det bestämmer man förstås själv.

Jag har försökt mig på 1-veckorsbilder så här kommer dem 🙂

Tikarna

Utan band

Vitt band

Rosa band

Hanarna

Utan band

Svart band

Enda sedan jag köpte denna mjuka elefant för några år sedan så har den under många kullar varit en populär sovplats. Den är framtagen till att små människobebisar ska ligga och känna sig trygg i/omfamnas av och den fungerar lika bra på valpar.

Fler bilder från veckan som gått, de växer så det knakar!

Vår sköna böna Brooklyn, hon har mycket energi hon 😉 Hon kan reta gallfeber på Bezza och Judith, men bryr sig inte mycket om det. När hon följer med mig till mitt arbete, en stor gymnasieskola, går hon in med attityden – HÄR KOMMER JAG! Ser ni mig?! Och vill hälsa på allt och alla.

Hela hon utstrålar – Livet är roligt att leva!