Blogg

Tomt men ändå fullt

Igår åkte 4 av valparna och idag de sista 2.

Under gårdagens förmiddag kom veterinären och gjorde valpbesiktningen och den gick finfint. Fick mycket beröm för dem och det blir jag förstås väldigt glad över.

Rätt tyst här hemma nu. Tog mig ett låååångt bad efter sista T-kullsvalpen flyttat. Låg där och tänkte på hur snabbt 8 veckor kan gå, men vad mycket 8 veckor kan innehålla. Även om jag har varit uppfödare nu en rätt lång tid och hundar och allt runt det varit en stor del av mitt liv, så lär jag mig nya saker vid varje ny kull. Och sen alla underbara ägare man lär känna. Får vara så där hundnördig och prata hund massor och lite till. Kan nog inte bli så mycket bättre.

Jag känner att jag tryggt kunnat lämnat över någon vi vårdat med stor kärlek under de senaste månaderna och det gör mig lugn.

Tack alla nya ägare och välkommen till Lovely Megan’s! Som jag sagt till er alla när ni var på väg att åka hem med er valp – kör försiktigt, ni har med er dyrbar last. Med det menar jag en skatt som från och med nu kommer förändra er framtid. Och hur, vet ni inte just nu, utan ta dag för dag och glöm inte att njuta.

Så som sagt, visst är det tomt utan valparna, men påfyllt med mycket jag är tacksam över.

Jag har inte bara fått fina nya bekantskaper utan fick en hel del presenter också. Tack urgoa ni.

Rapporterna från alla familjer är goda. Får bilder tillsammans ”rapporterna” lite då och då. Tack för det. Det gör mig glad!

Vill ni se valparna med sina ägare, titta in här:

T-KULLSFAMILJER

På återseende!

Dan före dan

fullsizeoutput_ff1

Då var det dags igen. Dags att flyga ur boet, lämna urhemmet och träffa sin nya familj som längtat och väntat på att deras nya familjemedlem ska flytta in. Flytta in och sprida glädje. Ge energi. Ibland ta energi. Ge mycket kärlek och en hel del kärleksbett. Väcka er tidigt men då med ett ansikte så sött, så ditt hjärta smälter och du bara ler. Pocka på din uppmärksamhet även när du inte har tid, men också vara lycklig över att du bara är där. Visa dig hur mycket du betyder även om du bara gick ut för några sekunder. ”Ropa” på dig när du är för långt bort och visa med massa pussar hur mycket de uppskattar när du är väldigt nära. Under kvällen visa dig en energi du inte visste fanns när du själv har gjort av med all energi men på så sätt, genom skratt och lite bus, fylls på med mer.

Jag lämnar över mina 6 små underbaringar med trygghet och med en känsla att allt kommer bli mycket bra. Den känslan som för mig SÅ viktig.

I 8 veckor har de varit i stort sett vårt allt. De är stort beroende av mig och om jag ska vara ärlig, så är jag rätt beroende av dem också. Men nu är det dags. Dags för mig att sova lite längre på morgonen (inte värst troligt), inte frysa tidiga mornar och sena kvällar, kunna åka var jag vill när jag vill, ge mer tid åt mina vuxna 4a hundar, ställa iordning mitt hem, inte plocka minst 35 valpbajshögar om dagen, bli biten i fötterna osv.

Men inte heller bli mött av 6 väldigt glada sötnosar varje tidig morgon. Inga valpar som skriker när jag kommer hem efter att jag varit borta en stund. Ingen som går efter mig var jag än går (jo, Andy då förstås) och bara vill att jag ska ta upp och gosa med dem. Ingen som gör om min frisyr var gång jag lägger mig hos dem.

Skulle jag vilja vara utan något av detta? ALDRIG I LIVET.

Detta är en stor del av mitt liv.  Jag älskar detta. Det är jag.

 

Idag var det dags för dusch av alla valpar och det gick galant, så duktiga!

Imorgon fm kommer veterinären för valpbesikting, vaccination osv.

Vi har tränat lite gång i koppel och koppel är spännande. Det kan man både bita och dra i.

Imorgon åker även mamma Penny hem till sin familj. Hon är efterlängtad, det vet jag. Det blir nog ett stort pusskalas när hon kommer hem. Vi har trivts bra med varandra. Vi känner ju varandra väl, vi har träffats sedan Penny föddes, så det har inte varit några problem alls. Vi tycker om varandra. Hon har varit en väldigt cool mamma. Tagit allt med ro. Enkelt helt enkelt. Det enda vi varit lite oense om är att hon vill äta jord och att hon vill säga till vissa som går förbi vår tomt. Annars finns inget alls att säga nåt om. Jo, Penny tycker nog att vi kunde givit henne mycket mer mat. Och då vill jag lova att hon har ätit en HEL del mat. Dessutom har hon snott lite mat. Får man inte allt man vill ha så tar man väl den själv. Så enkelt är det väl…tydligen. Och sånt kan jag ha överseende med när det är diande mammor med ett matbegär 😉

Tack Penny för tiden här med dig och tack familjen Fredriksson för förtroendet.

images

 

Här kommer de söta 6. Eller de otroligt söta 6.

images

Lovely Megan’s Tyra Banks ”Signe”

fullsizeoutput_fe9

 

Lovely Megan’s Taylor Swift ”Tyra”

fullsizeoutput_ffa

fullsizeoutput_1020

 

Lovely Megan’s Tina Turner ”Ellie”

fullsizeoutput_fee

 

Lovely Megan’s Ty Pennington ”Rambo”

fullsizeoutput_1002

 

Lovely Megan’s Tom Hanks ”Coby”

fullsizeoutput_fff

 

Lovely Megan’s Tom Hardy 

fullsizeoutput_1004

 

Bilder, bilder!

Jag är en stolt ”mormor”.

Nu är jag inte snart inte enbart hundmormor, utan i sommar ser jag väldigt mycket fram emot att bli människobebismormor (är redan stolt farmor) då min dotter Felicia och hennes sambo Pontus ska bli föräldrar till en liten dotter. Hjärtat är stort och rymmer många små hjärtan.

images

Mycket energi i 7 veckors valpar

7 veckor och helt bedårande. Och lite jobbiga. Och mycket gosiga. Och rätt högljudda emellanåt. Och otroligt älskade.

fullsizeoutput_f60

Om en vecka flyttar några av valparna och sen resten dagen efter. Jag vet hur jag blir när valpar flyttar ur boet, de som tagit mesta av min tid av dygnet och helt plötsligt är det tomt. Jag har sett till att jag ska ha en rolig dag framför mig under den första dagen utan valparna i huset.

Sen vet jag att jag kommer få träffa dem rätt snart då jag har dem alla i närheten av oss. Vi brukar åka och hälsa på om vi får. Saknaden kan ibland bli för jobbig, då åker vi och fyller på dosen igen, tills nästa valpbesök och fyller på igen ❤

De är riktigt glada skitar det här. Jag har ju skrivit ofta att de älskar besök. De gör verkligen det! De springer fram och hälsar alla välkomna och leker gärna (och biter) med dem medans de är här. Några av dem har tid att sitta och mysa en stund hos dem också och några kör enbart full fart och full i bus. Egentligen kan man beskriva dem med ett ord just nu. ENERGI.

fullsizeoutput_f65

De har de massor! Igår morse när de somnade om efter en lååååång stund av bus och jakt och ibland ljudliga diskussioner, då sa jag högt TACK GODE GUD 😉 Man behöver pauser emellanåt och de får man ta när de sover  🙂

I förra veckan hade vi besök av en grupp elever från gymnasieskolan där jag arbetar, de har bild som individuellt val och de var här och gosade med valparna samt målade av dem. Kul för valparna och kul för eleverna (och lärarna tror jag allt).

Peter har spelat både elgitarr och akustisk gitarr och det gör valparna mycket intresserade. Här nedan hör de elgitarrspelande från vår övervåning under tiden de var ute. De satte sig på första parkett och lyssnade. Så gulligt ❤

T-kullen 7 veckor

Tyra Banks ”Signe”

fullsizeoutput_f63fullsizeoutput_f62

fullsizeoutput_f51

Taylor Swift ”Thyra”

fullsizeoutput_f42

fullsizeoutput_f53

fullsizeoutput_f49

Tina Turner ”Ellie”

fullsizeoutput_f5d

fullsizeoutput_f64

fullsizeoutput_f5e

Ty Pennington ”Rambo”

fullsizeoutput_f43

fullsizeoutput_f44

fullsizeoutput_f6c

Tom Hardy

fullsizeoutput_f45

fullsizeoutput_f71

fullsizeoutput_f68

Tom Hanks ”Coby”

fullsizeoutput_f57

fullsizeoutput_f4a

fullsizeoutput_f48

❤    ❤  ❤

Avslutningsvis lite extra bilder. Klicka på bild i bildgrupp om ni önskar ser dem större.

TREVLIG VALBORG PÅ ER ALLA FRÅN OSS ALLA!

fullsizeoutput_f59

fullsizeoutput_f69

Födelsedagar och T-kullen 6 veckor

Igår blev denna dam 13 år. Lite grått på hakan, men annars pigg och mår bara finfint.

Världens bästa Aniston

images

fullsizeoutput_668

Men just idag fyller några godingar år…

STORT GRATTIS & HURRA för S-kullen idag!!

Mamma till kullen är Lovely Megan’s Priscilla Presley ”Brumma” och pappa Bonus Pop Up’s Danties Rollo.  8 små underverk som för 1 år sedan såg dagens ljus. En härlig kull med en härlig färgspridning och de är förstås fortfarande lika härliga individer.

images

Massor av pussar från mig till er alla 8 underbara!

 

Vilka dagar vi har haft med sol, varmt och så mysigt!

Vi har minst ett besök om dagen och valparna blir väldigt, väldigt glada av att få besök.

Annars rullar dagarna på och valparna utvecklas för var dag som går och växer på sig. De showar en hel del för oss så dagarna blir inte tråkiga med detta valpgäng 🙂

fullsizeoutput_eaa

Nu har pantern gjort entré och han gör ju alltid succé. Han börjar ju bli till åren och har ”genomlidit” ett antal kullar men står fortfarande pall, dock något blekt då han tidigare var som alla andra pantrar, svart.

En av valparna kommer vi äga tillsammans med Inger & Lennart (som har Smilla från vår J-kull) och det är Lovely Megan’s Tyra Banks ❤

fullsizeoutput_ece

Idag när Inger & Lennart var här på besök igen så ville Inger känna på hur det är att lägga sig ner med valpar i närheten. Helt underbart är det och det kittlas och bits och man skrattar högt. En härlig erfarenhet tror jag att hon tyckte 🙂

DSC_0040

 

Här har ni dem, idag 6 veckor gamla. Bara 2 veckor kvar innan de börjar flytta ut från urboet.

Ty Pennington ”Rambo”

fullsizeoutput_ea8

Tom Hardy

fullsizeoutput_e9f

Tom Hanks ”Coby”

fullsizeoutput_eb1

Tina Turner ”Ellie”

fullsizeoutput_ebc

Tyler Swift ”Thyra”

fullsizeoutput_ea3

Tyra Banks ”Signe”

fullsizeoutput_eba

Och så lite mer bilder!

fullsizeoutput_ed3

fullsizeoutput_ed5

T-kullen 5 veckor!

fullsizeoutput_e0b

Här är det full rulle! En hel del bitande, men glada härliga valpar! Sover nu bra om nätterna, visst tidiga mornar men det ät helt ok. De är lugna och sover gott hela nätterna. Allt går bara finfint och de mår mycket bra. Även mamma Penny mår toppen och hon är lika hungrig som vanligt 😉

Besöken av de blivande valpägarna är inne på runda två.

Det blir en del gott fika att avnjuta och denna härlighet har Inger (Smillas matte och Signes blivande matte) bakat och vi avnjutit. Den smäääälter i munnen vill jag lova.

fullsizeoutput_e02

De är väldigt underhållande nu, leka med dem är riktigt roligt och att titta på dem under lek & bus kan innebära många skratt och leenden. Vi testar på olika ljud, de reagerar vid en nyhet, men sen är det inget speciellt längre. Det är ett framåt gäng som inte visat på några rädslor och som tycker mycket om när vi får besökare och välkomnar dem med både pussar och lite bitande 😉

Vi borstar dem lätt varje dag och idag är det återigen dags för att klippa de små klorna.

Igår onsdag var vi nästan ute hela dagen. En härligt solig dag och både jag och hundarna njöt av det och var också rejält trötta sen på kvällen. Hoppas på fler sådana dagar. Om vi inte är ute, så springer vi ut allt som ofta för att valparna ska göra av sig utomhus. Och det är inte alls ofta det händer inomhus numera.

 

Här har vi dem! Individuella bilder sen fyller vi på med många till (klicka på de bilderna om du önskar se dem i större format).

Visst är de söta!

 

Taylor Swift

”Thyra”

fullsizeoutput_dee

fullsizeoutput_e1d

Tyra Banks

”Signe”

fullsizeoutput_e0c

fullsizeoutput_e24

Tina Turner

”Ellie”

fullsizeoutput_e15

fullsizeoutput_e16

Tom Hardy

fullsizeoutput_df1

fullsizeoutput_e11

Ty Pennington

”Rambo”

fullsizeoutput_df0

fullsizeoutput_e1e

Tom Hanks

”Coby”

fullsizeoutput_e13

fullsizeoutput_e10

Kennelträff, 4-veckorsbilder och påsk!

fullsizeoutput_d2dKul att just du kikar in på vår sida! Här kan man få en sötchock eller två, men det bjuder vi så gärna på ❤

Vi är en bit ifrån sommar & sol, men nu är det hög tid att planera in denna efterlängtade helg:

Helgen v 32 är det äntligen dags för vår härliga årliga kennelhelg!

suz-gruppbild

Vi planerar för att den kommer bli av, vi hoppas att Covid-19 har lagt sig till dess.

Programmet är ungefär detsamma som varje år, bara en av lördagens aktivitet som är olika från år till år. Det kan vara föreläsningar (förra årets tema var ”Hundens hälsa” med veterinärstudent Elsa), prova på olika hundaktiviteter osv.

Är du golfare, glöm ej att hänga med på vår årliga golfmästerskap! De brukar ha rätt så roligt längs banan 🙂  Meddela oss om du vill vara med.

Hoppas gamla som nya i Lovely Megan’s STORFLOCK, nyfikna på rasen eller ni som bara tycker det skulle vara kul att få vara med – att ni kommer med denna helg!

92136751_656477774898163_3779612039849181184_n

Årets planering:

PROGRAM

Fredag den 7 augusti

11:30 För de som vill hänga på så äter vi lunch i golfrestaurangen innan golfspelarna ger sig ut för en härlig ”kamp”.

13:00 Lovely Megan’s golfmästerskap 2020

Ca 13:30 Gemensam hundpromenad för de som är på campingen redan.

Ca 16:00 Utställningsträning för de som vill prova på och få veta lite mer om hur det går till på utställning. Ta med det godaste gotti din hund tycker om (gärna i lite mindre bitar), vatten och skål. OM du har, ta med utställningskoppel, annars går det vanliga bra. Vi möts upp vid vår/Lovely Megan’s stugan som är den första stugan på campingen.

Ca 18:30 Gemensam middag (ev grillning) för de som vill och den avnjuter vi i närheten av Lovely Megan’s stugan där vi i år har vårt alldeles nya tält! Alla tar med sig det de ska äta och dricka, samt tallrik/bestick mm. Det kan hända att ni kan få ta med era utestolar vid er stuga eller om ni har egna bärbara att ta med.

dsc_0771

Lördagen den 8 augusti

09:30 Gemensam hundpromenad. Hund/människobad för de som vill 🙂

kenneltrc3b1ff-2017-24

11:30 Lunch som vi, Lovely Megan’s bjuder på. Någon gång innan lunchens slut, går ni LM  TIPSRUNDA (barn + vuxen).

Ca 13:00 Kort inledning i tältet inför att vi alla får ”Prova på Rallylydnad” och detta håller Inger Sjöstrand i som tillsammans med Lovely Megan’s Julia Roberts ”Smilla” blev Årets 2a bäst arbetande hund inom Svenska Eurasierklubben 2019 samt Lovely Megan’s bäst arbetande hund 2019

Ca 15:00   Lovely Megan’s underbara berömda fikabord 🙂  Alla som vill & kan, tar med sig något gotti att ställa på fikabordet och som alla får njuta av. Kaffe och té tar man med sig själv.  Under fikastunden blir det PRISUTDELNING (hund -vandringspriser, golfmästerskapet, tipsrunda och lite till) med gediget presentbord. Ni är några som bidragit tidigare till vårt prisbord/presentbord och det tar vi så gärna emot i år igen.

20131012_144911

 

 

Ca 18:00    Gemensam middag/grillning. Alla tar med sig det ni ska äta & dricka. Vi har en mycket trevlig kväll tillsammans och det blir ofta många skratt!

Söndagen den 9 augusti

Klockan 09:30    Gemensam promenad.

Hemfärd…och då börjar längtan till nästa års träff ❤

Ni som vill, men inte har bokat stuga, tält eller campingplats (vet att det är många som bokade redan förra året inför årets träff) – MAILA reception@degernascamping.se eller RING till Degernäs Camping på nummer 0586-449 99 och uppge att ni ska boka för ”LOVELY MEGANS”. INTE via bokningen på deras hemsida, då får du meddelande om att det är fullbokat.

OBS!! Glöm inte att maila/smsa oss om att ni kommer, för vår planering av div samt att vi vill hur många vi blir till lunchen som vi står för. Glöm inte heller att anmäla om allergier och specialkost. Hör av er på något av dessa sätt: (Mail) suzbengtsdotter@gmail.com, via messenger eller SMS.

Önskar man bara vara med en av dessa dagar så är lördagen den bästa dagen, men man är välkommen när som.

VI SER FRAM EMOT DENNA HELG LIKA MYCKET SOM ALLA ÅR!

T-kullen 4 veckor!

Vi fick ett påskägg (och tulpaner) av Cobys & Thyras blivande ägare idag och det fick bli rekvisita 🙂

Hanarna

Lovely Megan’s Tom Hanks ”Coby”

fullsizeoutput_d3c

fullsizeoutput_d1f

Lovely Megan’s Tom Hardy

fullsizeoutput_d2a

fullsizeoutput_d30

Lovely Megan’s Ty Pennington ”Rambo”

fullsizeoutput_d35

fullsizeoutput_d22

 

Tikarna

Lovely Megan’s Taylor Swift ”Thyra”

fullsizeoutput_d33

fullsizeoutput_d21

Lovely Megan’s Tina Turner ”Ellie”

fullsizeoutput_d31

fullsizeoutput_d1d

Lovely Megan’s Tyra Banks ”Signe”

fullsizeoutput_d3b

fullsizeoutput_d1a

Ute är det fart på dem och efter de har varit ute sover de väääääääldigt länge.

Tack igen blivande ägare för fikagotti, blomarrangemang, goddricka & påskägg

fullsizeoutput_cec

Vi önskar er alla en

GLAD PÅSK!

fullsizeoutput_d36

T-kullen 3 veckor!

Jag och Christel (Pennys matte) pratade häromdagen om, och som Mia (Whildas matte) också uppmärksammat och skrev om på vår instagramsida, att det är rätt häftigt att valparna är 5e generationen efter vår Megan. Och två av valparna ska flytta till ägare som har och hade valpar från första ledet, från Megan’s första kull. Det känns väldigt bra.

screenshot_20180728-154733_samsung internet5267255160312567067..jpg

Megan ❤

Så här ser de ut nu, 3 veckor gamla.

T-KULLEN

images

Killarna

Grön

fullsizeoutput_c87

Blå

fullsizeoutput_c98

Utan band

fullsizeoutput_c94

 

Tjejerna

Utan band

fullsizeoutput_c8b

Orange

fullsizeoutput_c8e

fullsizeoutput_c8f

Röd

fullsizeoutput_c90

fullsizeoutput_c91

 

Visst är de söta!

Mat är gott och sött med lite kladd runt nosen.

När valparna fick en koja idag, så ville några testa den direkt!

fullsizeoutput_c83

Dert börjar bli trångt

fullsizeoutput_c9c

Ha en fin torsdag!

Våra ljuvliga små

Att bädda rent och byta tidningar i valplådan är inte lika lätt längre. Det busas runt mina ben, de följer mig och är precis där jag är och är gärna med och lägger ner tidningarna på sitt sätt 😉  Jag ler rätt mycket under tiden 🙂

DSC_0034

De har ju börjat äta lite (väldigt lös) fast föda och det är en succé! Hos mamma Penny också som får komma in efter en stund och äta upp samt göra rent efter 🙂

Röstresurserna har stärkts och de kan höras om de vill 🙂

Intresset för leksaker har börjat, så gulligt när de undersöker och busar.

När de är vakna och det är fortfarande inga längre stunder, men de blir längre och längre för var dag, då vill de gärna ha sällskap. Antingen av mamma annars är vi inne och myser med dem.

De växer och växer och nu väger jag dem inte längre varje dag. De har stadigt gått upp och mår toppen, så nu görs det lite då och då istället.

fullsizeoutput_c6c

Allt med mamma Penny är toppen! Idag kommer hon bli extra glad då hennes matte kommer och ska vara valpvakt när jag åker till jobbet en stund.

Att klippa klor gick bra, även om det var lite protester från några. Nu kommer klorna klippas varje vecka tills de flyttar hemifrån.

Snart börjar de blivande ägarna hälsa på och det ser vi fram emot.

Här dyker vi upp på torsdag igen, då är det dags för 3 veckors bilder!

Nu händer det grejer!

Från igår till idag är det som att trycka på en knapp. Mycket mer energi och de busar med varandra, följer efter mig när jag är i lådan och de har alla öppnat ögonen, vissa med små glipor och vissa mer ordentligt.

Nu börjar det bli mer av ett valpliv…and I love it.

Penny mår som vanligt bra och hon är en supermamma. Lugn och fin med dem små.

fullsizeoutput_be5

Imorgon är de 2 veckor och vi kör på som vanligt med nya individuella bilder. Men nu matar vi på med mixbilder som är från igår kväll 🙂

Kommer lägga upp videofilm på godingarna på vårt instagramkonto om ni vill se dem in action  ❤