Blogg

T-kullen 3 veckor!

Jag och Christel (Pennys matte) pratade häromdagen om, och som Mia (Whildas matte) också uppmärksammat och skrev om på vår instagramsida, att det är rätt häftigt att valparna är 5e generationen efter vår Megan. Och två av valparna ska flytta till ägare som har och hade valpar från första ledet, från Megan’s första kull. Det känns väldigt bra.

screenshot_20180728-154733_samsung internet5267255160312567067..jpg

Megan ❤

Så här ser de ut nu, 3 veckor gamla.

T-KULLEN

images

Killarna

Grön

fullsizeoutput_c87

Blå

fullsizeoutput_c98

Utan band

fullsizeoutput_c94

 

Tjejerna

Utan band

fullsizeoutput_c8b

Orange

fullsizeoutput_c8e

fullsizeoutput_c8f

Röd

fullsizeoutput_c90

fullsizeoutput_c91

 

Visst är de söta!

Mat är gott och sött med lite kladd runt nosen.

När valparna fick en koja idag, så ville några testa den direkt!

fullsizeoutput_c83

Dert börjar bli trångt

fullsizeoutput_c9c

Ha en fin torsdag!

Våra ljuvliga små

Att bädda rent och byta tidningar i valplådan är inte lika lätt längre. Det busas runt mina ben, de följer mig och är precis där jag är och är gärna med och lägger ner tidningarna på sitt sätt 😉  Jag ler rätt mycket under tiden 🙂

DSC_0034

De har ju börjat äta lite (väldigt lös) fast föda och det är en succé! Hos mamma Penny också som får komma in efter en stund och äta upp samt göra rent efter 🙂

Röstresurserna har stärkts och de kan höras om de vill 🙂

Intresset för leksaker har börjat, så gulligt när de undersöker och busar.

När de är vakna och det är fortfarande inga längre stunder, men de blir längre och längre för var dag, då vill de gärna ha sällskap. Antingen av mamma annars är vi inne och myser med dem.

De växer och växer och nu väger jag dem inte längre varje dag. De har stadigt gått upp och mår toppen, så nu görs det lite då och då istället.

fullsizeoutput_c6c

Allt med mamma Penny är toppen! Idag kommer hon bli extra glad då hennes matte kommer och ska vara valpvakt när jag åker till jobbet en stund.

Att klippa klor gick bra, även om det var lite protester från några. Nu kommer klorna klippas varje vecka tills de flyttar hemifrån.

Snart börjar de blivande ägarna hälsa på och det ser vi fram emot.

Här dyker vi upp på torsdag igen, då är det dags för 3 veckors bilder!

Nu händer det grejer!

Från igår till idag är det som att trycka på en knapp. Mycket mer energi och de busar med varandra, följer efter mig när jag är i lådan och de har alla öppnat ögonen, vissa med små glipor och vissa mer ordentligt.

Nu börjar det bli mer av ett valpliv…and I love it.

Penny mår som vanligt bra och hon är en supermamma. Lugn och fin med dem små.

fullsizeoutput_be5

Imorgon är de 2 veckor och vi kör på som vanligt med nya individuella bilder. Men nu matar vi på med mixbilder som är från igår kväll 🙂

Kommer lägga upp videofilm på godingarna på vårt instagramkonto om ni vill se dem in action  ❤

Lyckad omplacering

För ett litet tag sedan skrev jag på Lovely Megan’s Facebooksida om en omplaceringstik. Nu har hon varit hos sin nya familj sedan i torsdags.

fullsizeoutput_b04

Franka, Lovely Megan’s Olivia Newton-John, bor numera tillsammans med Lovely Megan’s Kelsey Grammer med familj. Jag äger henne och har henne på foder hos familjen Kelsey.

fullsizeoutput_b07

Rapporterna jag får är att det går mycket bra. Familjens hundar önskar ibland att hon skulle vilja ha mindre leklust, men vi kan se det som hon livar upp lite i flocken. Hon är väldigt gosig och för varje dag känner hon sig mer och mer hemma i sin nya flock.

fullsizeoutput_bc4

Så tacksam att ”Familjen Kelsey”, dvs Mattias Viktoria och lilla Vegas, ville öppna sitt hem för Franka. Det känns tryggt för mig och även för Frankas förra ägare.

 

Valparna då? De mår så bra så! Och mamma Penny likaså. Inga problem över huvud taget. Äter, sover, går stapplande och njuter av det lugna valplivet.

Klicka på bilderna om ni önskar se dem större.

fullsizeoutput_bbb

På återseende!

Lördag och sol både inne och ute

Valparna växer verkligen snabbt. När det är dags för att de blivande ägarna/besökarna att komma så tycker de ofta att de inte är så stora, utan att de ser större ut på bild. Vi som ser dem hela tiden, ser att de växer på sig snabbt även om de är små söta pluttar fortfarande.

fullsizeoutput_b81

I spjälsängen medans det bäddas rent i lådan

Alla mår bra och även mamma Penny mår utmärkt! Hon är så pigg så hon är numera ute tillsammans med de andra hundarna på en av de längre promenaderna per dag. Hon äter gärna så ofta hon får och om hon själv fick bestämma så skulle det vara hela tiden 🙂 Det får hon förstås inte, men då valparna diar så behöver hon mer än vanligt och det får hon förstås!

fullsizeoutput_b8a

Idag ser vi fram emot sol, sol, sol även om det är kallt.

Vi önskar alla en fin lördag!

1-veckors individuella bilder på T-kullen

Nu är det då dags!

Vi fortsätter som vi bruka göra, varje vecka tills de flyttar ur Lovely Megans boet kommer jag lägga ut individuella bilder på valparna. Idag är det dags för de första på T-kullen.

Här har vi de 6 underbara, 1 vecka gamla.

Hanarna

(2 hanar med band och en utan, färg på bandet ligger bredvid)

fullsizeoutput_b6f

fullsizeoutput_b70

fullsizeoutput_b77

Tikarna

(2 tikar med band och en utan, färg på bandet ligger bredvid)

fullsizeoutput_b73

fullsizeoutput_b74

fullsizeoutput_b76

Och till er blivande valpägare…nu är det bara 7 veckor kvar innan de blir en del av er familj.

images

T-kullen 4 dagar

Trots att T-kullen idag bara är 4 dagar så händer det grejer hela tiden. De tar sig fram snabbare och snabbare.

fullsizeoutput_b29

Allt är bara bra med både mamma Penny och valparna. De ökar bra i vikt. De sover och äter, det är det dagarna går ut på. Jag tror att många tror att vi sitter och gosar mycket med valparna redan nu, men än så länge gäller ju titta och inte röra i största möjliga mån. Det är när jag exempelvis behöver hjälpa dem att förflytta sig till mamma om de kommit på ”villovägar” eller om någon får lite ont i magen och kan behöva stimulans för att få det onda ur vägen och när jag väger dem och byter färgbanden. Annars ska man låta dem vara så mycket som möjligt. Jag sitter inte och gullar med dem nu mer än att smeka lite försiktigt på magen, dessa två veckor är mamma och valparnas tid.

Så här står det bland annat på Svenska kennelklubbens hemsida om valparnas första veckor:

”Din roll de första veckorna

Summa summarum har valpkullen de första veckorna egentligen bara behov av sin mamma och en dräglig miljö i omgivningen. Den mänskliga flocken, familjen, är inget valparna frågar efter. Tvärtom ska tiken och valparna få vara i fred, förutom när det gäller de människor tiken känner allra bäst. Bjud inte in vänner och bekanta, och nyfikna valpköpare får definitivt vänta. Att värna om att din tik har lugn och ro är ett ansvar du har som uppfödare.

Det är också din sak att se till att det är rent och snyggt i valplådan. Tiken har avslag (en mindre blödning efter valpningen), valparna kissar och bajsar och därför kan du behöva bädda om ett par gånger om dagen med rent underlag och handdukar. Passa på att göra det när tiken är ute och rastar, så slipper hon bli orolig över att valparna flyttas över på en ny handduk. Du hinner då också lägga de använda hand­dukarna i tvättmaskinen innan hon kommer in. Ibland kan tikar bli olyckliga när man tar bort smutstvätten från valprummet, förmodligen för att den luktar valp så starkt.

Det kommer att lukta valp i valprummet, men det får inte lukta surt eller skämt. Värmen i rummet bör hållas kring normal inomhustemperatur.Var försiktig med extra värmekällor, valpar har svårt att reglera sin kroppstemperatur och är känsliga för överhettning. Tiken brukar inte heller trivas om det är för varmt.

Förutom när du städar valplådan och väger valparna, låt bli att lyfta eller bära runt på dem de första veckorna. De ska ligga i valplådan hos sin mamma. Men smeka dem mjukt och försiktigt, det får du göra. Forskarna tror till och med att det kan vara gynn­samt för valparnas utveckling. De första fjorton dagarna är normalt sett en lugn period i valparnas och uppfödarens liv”

Jag måste säga att min uppfödarutbildning jag gick för ca 15 år sedan inom Södermanlands Kennelklubb var helt suverän. Påkostad och väldigt bra föreläsare. Det var många heldagar med mycket matnyttig information som jag är så tacksam över. Sen bygger man förstås på det med erfarenhet sedan dess, men jag är väldigt glad över den utbildningen. Vet att den är olika i olika länsklubbar och när (vilket år) man genomgått den, men att gå den är väl värt det, vill jag lova.

Man kan klicka på bilderna för att se dem större

Elefanten har nu återigen flyttat in bland valparna. Den är så bra på alla sätt. Jag köpte den till min förra kull och den blev en succé! Den är till spädbarn och då tänkte jag att det borde även fungera på valpar och det var så sant. Den är lätt och himla gosig för dem att ligga under, på, tätt intill och på alla de möjliga sätt. Härligt också att några fler uppfödare blev inspirerande att köpa en likadan och jag tror att de också kände att deras valpar hade bra nytta av den. Vi har många olika gosedjur till valparna men denna och en stor hund är favoriterna.

Som sagt, de växer på sig snabbt de små liven. Mycket ska hända under deras 8 veckor hos oss.

Penny var med oss på en promenad igår. Hon mår prima efter valpning och visade tydligt att hon ville med, så hon fick hänga med på en inte så lång promenad. Hon tappar mer päls på magen/runt matbaren och släpper även lite nu på övriga kroppen också.

89878623_2632560846973517_8453166825952247808_n

Till sist, vi har en familj som inom kort ska ta emot tiken som behövde omplaceras. Vi tackar för allt intresse, det finns mycket bra Eurasierfolk, eller blivande Eurasierfolk där ute.

Hjärta

 

Bilder & GRATTIS till en underbar tjej!

GRATTIS & HURRA FÖR BÄSTA BEZZA IDAG!!!

images

Bezza

Idag blir Bezza 6 år gammal. En tjej som älskar livet och mat. Hon kom till oss som 2-åring, fick en känsla när det lades ut om omplacering av en Eurasiertjej att hon ska till oss och när det visade sig att det var Megans linjer längre bak (Megan’s barnbarnsbarn) så var det en självklarhet. Det var menat så. Efter en del arbete med att göra henne till den självsäkra tjej jag såg att hon var någonstans där inne så är hon idag en trygg, stabil, glad, lättlärd tjej som man kan ha med till allt och till alla. Vi har inte ångrat oss en dag att hon blev en av vår flock för fyra år sedan.

Bezza är mamma till vår P och R-kull och mormor till vår S och T-kull.

fullsizeoutput_aff

fullsizeoutput_af1

Alla mår bra och allt går bra! Resten tar vi i bilder.

Mamma och hela gänget

images

fullsizeoutput_af9

Ligga nära

fullsizeoutput_afa

fullsizeoutput_b02

Nybäddat

Trevlig lördag på er alla!

fullsizeoutput_b00