Blogg

1a Advent! Och presentation av en sötis!

Idag är det 1a advent!

Här har det bakats, varit på en liten julmarknad samt restaurangbesök! En mysig dag helt enkelt. Hoppas att er har varit lika bra.

ia advent

Det regnar och är blött och tråkigt. Lite sol skulle inte skada. Även om det måste ligga lite snö på marken. Så ok då, komsi komsi snö!

Sarah har flyttat hem igen. Min far har flyttat ner till Malmköping så igår var det dags för Sarah att åka till sitt nýa hem, Alla hundar trivdes bra i nya lägenheten som är i markplan med en stor tomt till. Det kommer blir så bra!

Det har varit mycket mysigt att få rå om henne i några veckor och de har haft så roligt tillsammans.

Vinterhundar

Dags för en ny Lovely Megan’s hund att presenteras!

Min Lovely Megan’s hund

C94A4622

Från kull: R-Kullen

Född: 2018-04-26

Stamtavlenamn: Reese Witherspoon

Tilltalsnamn: Chilla

Smeknamn: Chillie, Killing (getbebis), Katten . Hon har en tendens att se ut som andra sorters djur då och då, haha!

Varför blev det just en Eurasier: Vi hade länge funderat på vilken ras vi ville ha. När våra kompisar berättade att dom skulle skaffa en eurasier och vi läste på så blev vi väldigt intresserade. Slängde ut en krok i Eurasiergruppen på Facebook och när fick träffa Elsa Alkelins Appa (L-kullens Liam Neeson) så var vi hooked for life!

Varför blev det just Chilla: Det var ett självklart val! Hela familjen (jag, Jocke och våra döttrar Alvina och Elsa) var och hälsade på valparna när dom var 3 veckor gamla. Vi var alla helt överens om att det var just Chilla som hörde hemma i vår familj. Hon var kontaktsökande, pigg och igång, nyfiken på oss och vad som hände omkring henne. Även fast hon var så liten. Eftersom vi är en barnfamilj så ville vi ha en social hund som gillar när det händer grejer – och det fick vi!

Lite om Chilla: Chilla är så mycket mer än vad vi någonsin kunnat drömma om. Hon är en naturlig del i familjen och har blivit vår livskamrat. Det känns som att hon alltid funnits där, fast hon bara har bott hos oss i fem månader (7 mån gammal). Hon ÄLSKAR mat, som mamma Bezza, och är därför lättmotiverad i all träning, vilket är jättekul. Vill man bli bästis med Chilla så kan man ge henne några bitar falukorv första gången man träffar henne. Då har man en vän för livet! Hon är väldigt social och gillar nya människor. Har aldrig några problem med att t ex gå ut på promenad med personer hon bara träffat nån gång tidigare. Chilla älskar barn och är mycket försiktig med dom, ffa mindre barn. Hon är riktigt smart, tydlig och envis men samtidigt inkännande och accepterar (oftast) de regler som gäller. Hon är en riktig vattenhund, badar ute på sommaren och står och gnyr med tassarna på badkarskanten när någon i familjen badar. Hon är lätt att lämna ensam hemma, även fast hon tycker absolut bäst om när hela familjen är samlad. Lyckan är total varje dag när tjejerna kommer hem från skolan!

Min första tanke när jag tänker på Chilla: Hur kunde jag ha sån tur att få ha dig i mitt liv? Även fast hon driver oss till vansinne vissa gånger med sina knasigheter så är hon helt fantastisk. Jag litar på henne till 100% och älskar henne något enormt. ”Every dog owner thinks their dog is the best dog in the world and every dog owner is right” 🙂

Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Chilla kom in i mitt/vårt liv: Chilla blev snabbt en gemensam knytpunkt för hela familjen och hon får oss att skratta så mycket! Jag är långtidssjukskriven och Chilla är ett fantastisk sällskap för mig på dagarna. Självklart har många saker förändrats i vardagen sen vi fick Chilla, samtidigt som hon liksom bara hänger med på allt. En sak som jag och Jocke däremot inte hade räknat med var den där ”nyfödd-bebis-oron” som vi hade för henne dom första månaderna. Vi älskar ju henne så enormt och vill att hon ska ha det bästa av det bästa!

10 snabba om Chilla!

Bästa buset: Leka tittut och tafatt! Och jaga fåglar…

Bästa egenskapen: Chilla är en väldigt trygg person som ger otroligt mycket kärlek till sin omgivning.

Bästa sovplats: Vid balkongdörren där det är svalt, men när det har varit en händelserik dag och hon är väldigt trött så vill hon helst sova nära någon i familjen.

Bästa kompis: Hela familjen såklart, men hon börjar få en stark relation till våra kompisars eurasiertik som är drygt ett år. Älskar också jämngamla pudelhanen Poochie som vi ofta träffar i hundhagen.

Bästa godiset: Trick & Treat Mini Bone mix!

Bästa sättet att få matte och husse dit hon vill: Se väldigt, VÄLDIGT söt ut så man inte kan motstå henne och hennes vilja.

Bästa promenaden är: När hon förstår att vi är på väg mot hundhagen! Skuttar på bakbenen av lycka (därav smeknamnet Killing eftersom hon skuttar som en get).

Bästa tiden på dygnet: Kvällarna, eftersom alla är hemma då.

Bästa årstid: Hon har hunnit med sommar och höst, men när första snön föll i Uppsala så blev det tydligt att VINTERN är bäst!

BÄSTA hon vet: Att bli kliad, gosa och såklart mat.

Om Chilla skulle vara president skulle det se ut såhär:

”VAD VILL VI HA? Mat! NÄR VILL VI HA DEN? Dygnet runt!”. Kärlek i drivor! Fem timmars obligatorisk kli av mage och huvud för alla hundar samt fri tillgång till bakbensmassage. Tillåtelse för hundar att vistas på och bada vid alla badplatser. Och givetvis mängder med toalettpapper och hushållspapper att riva sönder och leka med!

/Ägare (livskamrat) Hanna Aro

Foto: Angelica Klang

Tack familjen Aro/Frisk

C94A4315

Hjärta

Underbar läsning som får mig att le

Alltså, nu när det kommer in berättelser från er om era hundar, vad jag ler! Underbar läsning. Jag hoppas att ni andra tycker att det är lika roligt som jag, även om jag förstår att en ”nörd” som jag kanske gör det lite mer 😉  Det är ju trots allt ”mina” barnbarn.

Idag är det P-kullens 2-årsdag! Herregud vad tiden går snabbt! GRATTISPUSSAR till er alla 9 på er stora dag! Lite av ”vuxendagen” inom Eurasiervärlden.

 

Då kör vi en till hundberättelse!

 

Min Lovely Megan’s hund

Laban.png

Från kull:  B-kullen    

Född: 31 oktober 2007

Stamtavlenamn: Lovely Megan’s Ben Stiller

Tilltalsnamn: Laban

Eventuella smeknamn: Pipgrisen, stora svarta björnen

 Varför blev det just en Eurasier: Vi hade redan en eurasier – Nisse – som behövde en kompis. När Nisse var 1,5 år anlände Laban till vår familj och de var vänner i vått och torrt fram till Nisses död i januari 2016.

Varför blev det just Laban: Vi valde namnet Laban för att han såg ut som en Laban!

Lite om Laban:

Laban är en stor eurasier med en himla massa päls och han gör inte många knop i onödan. Han är lugnet själv, det enda problem vi har haft med honom är att han blev skrämd av rullskidåkare för många år sedan och därefter tycker han att promenader kan vara lite läskiga. Han har även blivit ljudrädd (skott, fyrverkerier, glassbilen) på äldre dagar. Men det mest specifika med Laban är att han väldigt ofta är fullständigt omöjlig att förstå sig på. Han kan t.ex. sitta mitt på vardagsrumsgolvet och titta glatt på oss, samtidigt som han morrar, skäller och viftar på svansen. Vi har ingen som helst aning om vad han vill! Eller när han på kvällarna går upp på övervåningen och stökar runt med något så att det dunsar i golvet. Vi har inte kommit på vad han ägnar sig åt då heller. Många som träffar Laban har sagt att han vinner hjärtan i längden och det stämmer nog. Han är väldigt lätt att tycka om, men det tar ett tag innan han släpper någon utomstående riktigt nära. Och så är han fenomenalt enastående på att alltid vara i vägen. Laban är slutligen allergisk mot krav. Så fort han känner att vi ska be honom göra något, vänder han och går därifrån. Såvida det inte handlar om mat förstås. 

Min första tanke när jag tänker på Labanär: Tjuren Ferdinand.

Så här har vårt liv ändrats sedan Labankom in i vårt liv: Laban förändrade inte våra liv särskilt mycket, dels eftersom vi redan hade en hund sedan tidigare – men även för att Laban alltid hållit en väldigt låg profil (Nisse var en mitt-i-centrum-hund och det är även vår dansksvenska gårdshund Freja). Det senaste halvåret har vi dock fått anpassa vårt vardagsliv efter honom varannan dag, när han får kortison mot sin åldersartros. Han blir då oerhört kissnödig på eftermiddagarna och vi får ofta gå ut med honom minst varannan timme tills det är dags att gå och lägga sig.

10 snabba om Laban!

Bästa buset: Att skrynkla ihop alla mattor och lyfta på soffdynorna. Eller att dra ut allt toapapper från badrummet hela vägen ner i trappan.

Bästa egenskap: Lugn, trygg, snäll.

Bästa sovplats: På en ryamatta (om den inte är ihopskrynklad enligt ovan, för då är den ju alldeles för knölig att ligga på) i sovrummet.

Bästa kompis (människa, hund, katt mm): Den absolut bästa människan är vår son Jesper, Laban blir alldeles tokig av glädje de gånger Jesper kommer och besöker oss! Mattematte (dvs. mattes mamma) står högt i kurs också, förmodligen för att hon ofta bjuder på något gott i köket. Annars är det Freja, som han numera är någorlunda alfahanne över.

Bästa godiset: OST!!

Bästa sättet att få matte & husse dit hanvill: På promenaderna är det genom att sätta sig ner och vägra gå åt något annat håll än dit han vill (vilket oftast är hem igen). Annars får han ofta sin vilja igenom när han gnäller – till slut orkar man inte höra eländet längre. Han är vansinnigt duktig på att pipa!

Bästa promenaden är: Den som inte blir av. Laban trivs bäst hemma där han inte behöver anstränga sig.

Bästa tiden på dygnet: På natten. Då är det ingen som ber honom göra något.

Bästa årstid: Vinter. Älskar snö!

BÄSTA hanvet: OST!!

Om Laban skulle vara president skulle det se ut så här: Världen skulle vara lugn och fredlig utan några bråk eller krav. Och det skulle finnas ost överallt.

 Ägare …. Anna och Per Kernell Knutsson (http://nisseochlaban.blogspot.com)

Tack Anna & Per

Hjärta

 

 

 

 

Rolig nyhet!

Hej på er alla där ute i kylan.

Inte min favoritårstid direkt. Hundarna gillar ju snö, så det går an (i ett par veckor) men KYLAN?! Jag lider.

På tal om kyla. Lovely Megan’s julpromenad/vinterpromenad! Jag har försökt att få ihop det innan jul, men lyckas inte. Så planen är att ha en hos mig den 29 december. Alla kommer hit, vi tar en promenad, sen fikar vi på medhavd fikakorg på vår tomt.  Om man vill grilla korv så fixar vi fram grill. Sen har vi fått erbjudande om att ha en promenad hos Ophelia från O-kullen, Cecilia och Fredrik i Linköping och den tänkte jag att vi tar som ”efternyårspromenad” en helg ev i januari/februari?

Men ni som kan och vill – boka in den 29 december kl 11:00 och hör gärna av er om ni kommer! Alla som vill är hjärtligt välkomna. Med eller utan hund. Så som sagt -VARMT välkomna till oss då!

MIN LOVELY MEGAN’S HUND

Vi har tänkt att börja med något nytt & roligt på vår hemsida. Jag har gjort en ”mall” som våra valpägare, från kull A till i nuläget kull R, kan fylla i och berätta om just sin hund/hundar. Det blir inte bara roligt för mig, utan för så många andra exempelvis de som har hund i samma kull – är de lika/olika, kan vi se något från samma linjer och så härligt att höra hur de är tillsammans med sina familjer. Även för alla som är nyfikna på rasen och här få läsa om hur vår ras är i sin vardag. Jag skickade ut till några och frågade om de kunna tänka sig att göra detta, så vi kommer igång. Sen hoppas jag att ni andra hänger på. Antingen skickar ni mig ett mail (suzbengtsdotter@gmail.com eller messenger) och jag sänder er mallen, eller så skriver ni av ”frågorna” som ni ser här under i första inlägget på detta tema. Jag ser himla mycket fram emot att läsa era berättelser! Så skriv så pennan glöder 🙂 Och skicka gärna med en bild/bilder på er hund.

Då sätter vi igång!

Min Lovely Megan’s hund

Eyja

Från kull: L-Kullen
Född: 2014-10-10
Stamtavlenamn: Laleh Pourkarim
Tilltalesnamn: Eyja
Eventuella smeknamn: Lillian, Lillis, Golian. (kärt barn har många namn haha)
Varför blev det just en Eurasier: Från första början var inte alls tankarna på denna ras då vi inte hade en aning om att den ens existera. Vi sökte runt på sällskapshundar på SKK och kom in på just denna ras och blev kära nästan direkt med tanke på deras rasstandard. Vi fick kontakt med Suzanne och åkte dit för att se om det verkligen var så som det stod och vi fastnade direkt för rasen. Varför vi fastnade var för när vi kom till Suzanne så insåg vi att de var supertrevliga, sociala, välkomnande, glada och så himla kärleksfulla.. Vi får ju absolut inte glömma hur himla vacker denna ras är!
Varför blev det just Eyja:  Det var inte så svårt för oss att välja valp, för det var Eyja som i stort sätt valde oss! Hon hade sin charm, sov medans alla andra i sin kull åt när vi var där. Hon sov på så konstiga ställen med stil men det som gjorde att vi verkligen kände ”du är perfekt” det var att hon somna i husses hand! Vi visste då att minstingen i kullen hade bestämt sig att ”hos dig är jag trygg”, det var i alla fall så vi kände.
Lite om Eyja:  Eyja är en tjej som älskar allt och alla! Hon är väldigt nyfiken på livet och extremt social. Hennes älsklings sak att göra är att åka bil, vara ute i skogen och träffa nya människor, familjen är en väldigt stor och viktig del i hennes liv. Hon älskar att ha ögonkontakt med människor, hon berättar väldigt mycket med sina ögon. Bland annat om hon behöver gå ut, om hon vill leka eller är hungrig. Eyja är även en väldigt kräsen tjej som bara äter det som passar henne. Hon älskar att gosa extremt mycket, pressa sitt ansikte mot husse eller matte och pussas i mängder! Eyja vet vad hon vill här i livet, är en väldigt bestämd liten tjej och varit sen valp vilket vi älskar för att hon tar verkligen en stor plats i familjen. Hon har även sin lilla roll som tjuv, när husse och matte inte ser eller om man är hos någon som gjort god mat och lämnar det så man lätt kan ta det så missar hon inte chansen att ta den där goda korvbiten eller köttbiten.
En snällare tjej med så stort hjärta går inte att hitta!
Min första tanke när jag tänker på Eyja: Första tanken man får när man tänker på Eyja är hur snäll, söt och generös hon är. Man får alltid ett leende när man tänker på henne och ibland även tårar i ögonen för att hon är verkligen den finaste man har i sitt liv.
Så här har mitt/vårt liv ändrats sedan Eyja kom in i mitt/vårt liv:  Hon har gjort så vi ler mycket mer, skrattar mycket mer och man känner sig mycket lugnare. Hon har gjort framförallt att matte känner sig tryggare i sig själv och har hjälpt till att stärka hennes självförtroende och självkänsla. Livet har fått en så mycket större mening och livet i sig har blivit så mycket roligare. Varje dag vet man att det kommer bli en rolig dag när man är med henne, vilket det inte har känts innan Eyja kom in i vårt liv.
10 snabba om Eyja!
Bästa buset: När Eyja var valp var hon väldigt duktig på att få tag på en toalettrulle helst en som var mycket papper på och sprang runt i lägenheten som en tok för att få mig o husse att jaga henne! Det här buset gjorde hon ofta då hon visste egentligen att hon inte fick göra det men att när hon gjorde det blev det fruktansvärt mycket skratt från husse och matte, samtidigt som hon fick leka tafatt!
Bästa egenskapen: Eyjas bästa egenskap är att hon har ett stort hjärta och bryr sig!
Bästa sovplats:Så nära matte som möjligt och gärna där det är kallt!
Bästa kompis: Matte är alltid nummer ett men även hennes grannhund Valle som är en finsk lapphund!
Bästa godiset:  Hundkorv som finns på arkenzoo.
Bästa sättet att få matte och husse dit hon vill: Ställa sig och psyka matte o husse tills dom kommer och går dit jag vill!
Bästa promenaden är: I skogen, helst lös!
Bästa tiden på dygnet: Kvällen!
Bästa årstid: Vinter!
BÄSTA hon vet: Att få uppmärksamhet och leka!
Om Eyja skulle vara president skulle det se ut såhär: Eyja skulle ge gratis korv och kyckling till alla fyrbenta, ingen skulle få stoppa dom! Hon skulle låta alla få gå utan koppel. Bilåkning skulle det vara en lag på att åka varje dag men då måste det vara med AC och extremt mycket plats, gärna någon att ligga eller sitta i knät på! Alla hundar ska ha nära till skogen och till en liten sjö så man oavsett väder och årstid kan doppa sina små tassar i.
 
/Ägare Nathalie Christoffersen
Tack Nathalie!
Hjärta

Glada nyheter!

Hej på er alla.

Lite glada nyheter! Några Lovely Megan’s hundar är nu färdigröntgade och alla har fina resultat! Det är Penny, Chewie, Sigge & Brumma från P-kullen som vi säger GRATTIS till!

Oprah röntgade jag för ett tag sedan och då fick hon B på ena och C på andra. För tjejen som röntgade var det röntgendebut (det sa hon efter) och jag var inte helt nöjd med bilden, men när jag såg den så var Oprah redan på väg att vakna upp. Så jag bestämde mig för att röntga igen.

Vi tog oss till en ortopedspecialist som efter bilderna var tagna gick igenom dem på alla sätt man kunde genom att titta på dem, mäta avstånd från alla håll och kanter osv. Jag har ju sett en del bilder nu genom åren (både mina egna hundar och när jag följer med mina valpar när de röntgar) och jag tycker att jag lär mig något nytt varje gång och av olika veterinärer. Himla intressant! Han sa att det såg bra ut och att vi absolut skulle skicka in de nya bilderna till Kennelklubben. Kliniken försökte sända in dem, men fick ett ”felmeddelande”, jag inte hade koll på att det var 2 veckor kvar innan jag fick sända in dem (visste tyvärr inte att det måste gå 6 månader mellan första och andra röntgen). Så vi kunde inte sända in dessa bilder för avläsning. Utan vill vi få ett nytt resultat på SKK, så måste Oprah gå igenom samma procedur igen.

Jag var så glad att få detta positiva resultat! Hon är ju en del av vår uppfödning och vi önskar högt att hon ska gå i avel. Hade vi inte fått detta positiva svar/resultat hade hon varit exakt samma underbara hund, bara att hon inte hade gått i avel. Lika älskad och en i familjen.

received_101558102960434023874209767853000142.jpeg    Bildresultat för hjärta

 

Avslutar detta blogginlägg med en liten berättelse om vår underbara Andy.

Lovely Megan’s Andy Garcia, född 2006

screenshot_20180728-162339_samsung internet8801505146787439591..jpg

 

När jag sitter här och skriver så tänker jag…kan ju inte bara skriva hur bra och fantastisk han är. Men det kan jag faktiskt. Han är komplett på så många sätt.

Lugn.

En bra ledare.

Respektfull.

Vänligheten själv.

Bra kompis.

Vacker.

Ja, jag kan hålla på länge med dessa fina ord om honom.

Han är en sån där hund som alla vill ta med sig hem från oss.

Det är inte lätt att få fart på honom. Han har ett inre lugn och tar varje situation för var det är. Skulle han vara människa, skulle han säkert vara en förebild för hur man ska se på livet. Att vara nöjd och glad över vad man har och leva för stunden.

Men det finns en sak som får fart på honom. Klotången. Vips, så har han försvunnit. Han som alltid är nära.

Han kommer när jag kallar in honom och står där tålmodigt, men det är samma visa varje gång den kommer fram. I snart 12,5 år.

Hans ledaregenskaper kom fram när mamma Megan somnade in. Han har aldrig behövt ta fram något sådant innan. Hans mamma fanns alltid vid hans sida. Det var också hans största sorg hittills i hans liv, att mista sin mor och bästa vän. Det tog honom ett par veckor att komma ur sorgen. Han åt knappt och låg på hennes/deras favoritplatser.

Hon är nu hans Guardian angel. Det är jag helt säker på.

Megan var en mer självständig hund som inte behövde vara nära mig hela tiden. Så är inte Andy. Sen han föddes och jag höll honom i mina händer, har han varit vid min sida.

När jag stelopererade ryggen var det precis så. Han lått tätt intill mig i sängen. Han ville inte gå ut på promenader eller knappt ut och kissa, utan ville ligga nära matte för att se att allt var ok (tror jag).

Han känner av, precis som hans mor gjorde, andra hundars energier. Han är en sk ”punktmarkerare” och känner ofta av en situation innan vi andra ens märkt av det. Han ser till att alla håller sig lugna genom att säga till. Det räcker oftast.

Andra hundar har en fin respekt för honom. Men han är ingen bråkstake. Sånt tycker han är onödigt.

När Bezza flyttade till oss och det var dags att träna henne att vara ensam (tillsammans med de andra hundarna) så filmade vi dem. Bezza sprang från det ena hörnet till det andra och var lite orolig och gnällde och skällde lite då och då. Andy låg tryggt på ena sidan av soffan och när han tyckte att det var dags att lugna ner henne och säga till att ”nu räckte det” så ställde han sig upp och gav till ett ordentligt skall! Hon lugnade sig, lade sig ner och efter det så var hon helt lugn när vi lämnade huset. Vad han förmedlade och sa…ja, du. Men bra var det.

Han har inga som helst problem med borstning, duschning, föning osv. Det är bara saker som ska göras liksom.

Han älskar att åka bil. Eller att följa med. Men mest av allt älskar han sitt hem och när vi alla är hemma.

Han älskar också sina brorsor, de han träffat mer sedan de föddes, Alfons & Atlas.

Andy har hittills levt ett väldigt friskt liv. Det är bara hörseln som nu är väldigt svag. Men vad gör det när han mår bra? Det lär bara oss andra att hitta andra metoder att kommunicera med honom. Och ofta är det inte så svårt. Han är ju alltid väldigt nära mig. Överallt och alltid. Nja, på skogspromenader får vi numera hålla lite mer koll på honom.

Han pratar också mer, precis som hans mor gjorde när hon blev äldre.

Han har en rutin när han ska lägga sig vid soffan. ”Stör” man den genom att man ex har benen i vägen för hans ”rutt” då står han tålmodigt och väntar tills man förstått och flyttar benen.

Han ger oss lugn, de fyrbenta i flocken och även oss. En väldigt älskvärd hund. På alla sätt.

Och han har lovat mig att han ska leva i evighet. Och vi är tacksamma för varje dag.

Andy berör.

screenshot_20180728-162317_samsung internet5252860739089403379..jpg

 

Lääääääänge sedan!

Hej på er!

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev. Det har varit mycket så att just Hemsidan har fått stått åt sidan och när det gäller hundnyheter/bilder har det blivit uppdateringar på Lovely Megan’s Facbooksida samt vårt Instagramkonto.

Vi har nämligen gift oss jag & Peter och det tog upp en hel del av tiden. Vill passa på att tacka för alla fina hälsningar, gratulationer och presenter vi fått av er!

Vi har har besök lite då och då, hundar från oss samt Eurasiernyfikna.

I augusti hade vi vår årliga Lovely Megan’s kennelhelg och den var precis lika trevlig som vanligt.

Lite dåligt väder kan inte stoppa oss! Tack alla som kom och bidrog till denna underbara helg! Ser redan fram emot nästa års träff!

Blandade bilder från helgen.

20180811_1852542327041935758390331.jpg

20180817_1412335616574408540844840.jpg

Alla fina gåvor vi fick från er ❤

Priserna detta år gick till:

Lovely Megan’s golfmästerskap – Peter Peppe Eriksson (Max & Ozzys husse)

Lovely Megan’s utställningshund – Lovely Megan’s Oprah Winfrey

I Megan’s minne ❤ – Lovely Megan’s Orlando Bloom

Nästa år har vi även pris för ”Lovely Megan’s arbetande hund”

Nästa års träff röstades fram att den skulle hållas samma vecka som i år, vecka 32. Det går redan nu att boka stuga i olika storlekar, maila till Degernäs camping och vill ni prata i telefon med dem, skriv och önska att de ringer upp er. De är inte alltid bemannade nu under vintertid. När ni tar kontakt med dem, skriv att det handlar om LOVELY MEGAN’S KENNELHELG. Mailadress: reception@degernascamping.se

Jag har ju länge haft problem med diverse viktiga delar av kroppen. Först var det ryggen och den är nu sedan några år tillbaka stelopererad. Gjorde sedan en titthålsoperation av ena höften som inte heller visade sig vara ok. Det gjorde att den blev än värre. Nu är jag redo att byta höft, har dragit ut på det ett tag, jag har haft för mycket andra saker för mig och dessutom drabbades jag av något ovanligt i bihålan som gjorde att jag inte tidigare har kunnat/fått tillåtelse att göra ett så stort ingrepp som höftbyte ändå är. Lite rädd måste jag ju erkänna att jag är, men smärtan är nu så stor att varje steg är en pina och jag har ofta svårt att gå alls utan att kroppen skriker – stanna! Men jag går ändå. Det är lite jag och som jag tror gör att jag ändå mår så pass bra som jag gör psykiskt, trots alla motgångar fysiskt. Mitt hundliv, familjeliv, vänner osv får inte stanna upp, bara blivit i lite mer lugnare takt 😉 . Och sen somnar jag väldigt tidigt på kvällarna 😉

Efter att operationen är gjort och jag mår toppen igen, då ska det bli valpar i huset! För som vi redan längtar. Peter sa det häromdagen, att nu är det snart dags tycker han. Vi saknar ulltussar i hemmet. Det är Brumma, Lovely Megan’s Priscilla Presley, som är planerad att bli mamma i vår/sommar. Hon tillhör familjen Borg och är en stor kärlek i deras familj. Hane är tillfrågad och där väntar vi på hälsoresultat och sen får vi se!

Vackra Brumma ❤

Pga höft mm så har det inte blivit några utställningar för oss. Jag älskar att vara på hundutställning, men kan man inte så kan man inte. Men någon gång då och då gör att man lever på glädjen av dem ett tag framöver.

Det är extremt många som är intresserade av Eurasiervalp. Vi, och många andra Eurasieruppfödare, får många intresseanmälningar/mail. Jag kan inte alltid svara på dem på en gång, men svarar till slut och gör jag det inte, då har det blivit något fel. Försök igen! Men det kan tyvärr ta lite tid ibland. Jag samlar ihop ett gäng och svarar på alla dem på en gång. Vi är förstås glada för det stora intresset av valpar från oss. Men jag föder upp i mindre skala. Jag vill ge dem allt och lite till när de är här hos oss, och det kan man bli lite trött av även om det är mycket stor glädje också  🙂  Så det blir 1-2 kullar per år. Jag kommer ALDRIG föda upp för att mätta efterfrågan. Tycka vad man vill om det, men hunden är viktigast för mig. I alla lägen. Och så är detta en ”hobby”, inget jag lever av och det kommer det aldrig bli.

20180617_1738587536501047124891751.jpg

Ska försöka bli bättre på att uppdatera från och med nu.  Men håll gärna koll på Lovely Megan’s Instagram & Facebook. Där händer det grejer nästan varje dag! Tack för att ni visar upp era hundar på vår Facebooksida, det blir vi glada för.

Avslutar med en bild på Bentley. Pappa till vår första kull, A-kullen. Han fick somna in för några veckor sedan. Han har haft ett riktigt bra och långt hundliv hemma hos Anette & Brian i Danmark. Han är alltså vår älskade Andys far. Kunde inte valt en bättre pappa.screenshot_20180728-161507_instagram5633238674686926737.jpg

Pappa Bentley ❤

screenshot_20180728-162317_samsung internet5252860739089403379..jpg

Son Andy ❤

På återseende!

12 år idag ❤

Megan skulle få sin första kull och pappan var den danska vackra killen Bentley.

Vi blev goda vänner med hans ägare, Anette & Brian, på en gång och den vänskapen har hållt i sig nu i 12 år.

Så var det just den här dagen, för 12 år sedan, de 9 små såg dagens ljus. Lyckan var total! Megans första kull, Lovely Megan’s första kull och 9 lyckliga ägare fick höra att deras valp var född.

En av dem var vi själva. Där och då klev Andy in i vårt liv. Och i våra hjärtan. Där kommer han aldrig kliva ur.

Det är en sån hund där allt bara känns rätt. Han gör allting rätt. Han är en ”farbror” som är klok, lugn, vacker, cool, snäll, ordningspolis om han är på det humöret, gosig, pratig på äldre dagar. Sover i sängen om natten. Älskar att bli borstad. Han hör dock dåligt numera. Faktiskt väldigt dåligt, men det är ett litet bekymmer i det stora hela. Han ser inte ut att lida av det och det är det mest viktiga ❤

Han är rätt ”mattig” och jag är rätt ”Andyig”. De han bryr sig om, tycker han också mycket om. Men han rusar aldrig fram. Allt sker på ett lugnt & avslappnat sätt. Om tjejerna är före honom och ”tokhälsar”, kommer han lite efter när det hela lugnat ner sig lite. De flesta hundar ser upp till honom och har stor respekt för honom. Han väljer inte att tjafsa eller inleda bråk utan han ser hellre till att andra inte heller gör det. ”Ordning & reda på vår gård”. Precis som hans mor Megan gjorde. Han vet hur han ska göra för att besökare ska klia honom. Om de slutar åker tassen upp direkt och ber om mer.

Jag brukar säga, att skulle jag fått en krona för varje gång någon säger att de önskar ta med sig Andy hem, så skulle jag vara stenrik idag.

Han passar oss perfekt. Han är perfekt.

Jag vet att alla som har/har haft en LM A-kullsvalp, känner som jag. De är speciella. På många sätt och vi känner oss rika, som har fått/får vara en del av deras liv. Älskade hundar.

Idag är ni 12 år. Här på jorden eller i himlen. Ni visade mig HUR mycket detta med uppfödning kom att betyda för mig. Hur mycket ni valpar från kull A till nu kull R betyder och vilken stor del av mitt liv ni kom att bli. Ni var starten som såg till att dessa känslor väcktes till liv och fortfarande är detta en stor del av mig och den jag är.

Tack för dessa 12 år av lycka och hoppas att de som än lever här på jordelivet, får leva många år till.

Till änglarna- fortsätt att skina som ni gör ⭐

Älskar er alla ❤

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN Atlas, Alfons, Teddy, Nalle, Bonus, Ashton, Cindy, Angie & Andy!

Hurra, hurra, hurra, HURRA!

”Mormor” Suz

Ps. Idag ska Andy ha ett litet kalas och har bjudit in brorsorna Alfons och Atlas. Vi får se till att sjunga HÖGT så de 3 bröderna hör vår skönsång 😉😍 Ds.

Kennelträff 2018 – snart är det dags!

Lovely Megan’s Kennelhelg 2018 på Degernäs Camping!!

Årets kennelhelg kommer, som ni flesta redan vet, gå av stapeln den 10-12 augusti. Vi träffas på samma camping sedan många år, Degernäs camping, och har mycket trevligt tillsammans. Gamla som nya LovelyMeganare, med eller utan hund, även ni som inte har en Eurasier från just oss eller ni som är nyfikna på rasen – ALLA är välkomna att komma under helgen förstås! En del är där alla dagar och en del kommer bara under lördagen. Vi tycker det är trevligt ATT ni kommer!

Kennelhelg 2017

Här är hur dagarna kommer se ut i stora drag:

Fredag 10 augusti

klockan 13:00    Lovely Megan’s golfmästerskap. För dig som spelar golf, det vore mycket kul om du/ni vill vara med! Hör av er via mail (suzbengtsdotter@gmail.com) och anmäl ert intresse. Jag vet att de brukar ha rätt så kul när de går runt banan 🙂

Degernäs golfbana

Vi andra som är där ses för prat, lek och ev promenad.

ca klockan 18:00   Gemensam middag/grillning för de som vill. Alla tar med sig det de ska äta & dricka. Finns möjlighet att grilla. Ta gärna med grillkol mm.

Grll kennelträff 2017

Lördag 11 augusti     

klockan 09:30    Gemensam promenad med våra älsklingar. Bad för de hundar/människofolk som önskar det.

Promenad

Klockan 11:30   Lunch som vi, Lovely Megan’s bjuder på. Hör av er om allergier och specialkost. Någon gång innan lunchens slut, går ni LM  TIPSRUNDA (barn och vuxen).

Ca 13:00?    Tips & rådföreläsning. Som ex pälsvård, vad gör jag när…händer min hund?, Hur får jag min hund att…? Osv osv.  Ta gärna med er frågor eller funderingar, så ska vi försöka lösa dem.

Ca 14:30   Lovely Megan’s underbara berömda fikabord 🙂  Alla som vill & kan, tar med sig något gotti att ställa på fikabordet och som alla får njuta av.  Under fikastunden blir det PRISUTDELNING med presentbord. Ni är några som bidragit till detta prisbord och det tar vi så gärna emot.

I Megans minne 2017

För de som vill, tar vi en promenad innan middag/grillning.

Klockan 18:00    Gemensam middag/grillning. Alla tar med sig det ni ska äta & dricka. Vi har en mycket trevlig kväll tillsammans och det blir många skratt!

Grillning kennelträff 2017

Söndag 12 augusti

Klockan 09:30    Gemensam promenad

Kennelhelg 2017

Hemfärd…och då börjar längtan till nästa års träff ❤

Något extra under helgen också! Sigges (från P-kullen) ägare arbetar med Friskvård och jag såg att de startat igång med något som heter ”Andulationsbädden” och blev väldigt nyfiken. Peter kände samma. När jag säger det till Marie & Niklas så svarade att de kan ta med den till Kennelträffen så vi kan prova på. Och inte bara vi, utan ni andra som deltar på träffen är välkomna att prova. Så gulligt av dem!

Nyängens

Längst ner på i inlägget ser ni en länk till en film om vad det hela handlar om.

Ni som vill, men inte har bokat stuga, tält eller campingplats – RING till Degernäs Camping på nummer 0586-449 99 och uppge att ni ska boka för ”LOVELY MEGANS”. Annars kan de säga att det är fullt. Denna info står även på deras hemsida/förstasida. Pratade med dem idag och det finns några st stugor kvar. Så RING 🙂

Här kommer ni till campingens sida:  DEGERNÄS CAMPING

OBS!! Glöm inte att maila/smsa oss om att ni kommer, med anledning av lunchen och annan planering (och golfspelarna – glöm inte ni också). Hör av er på något av dessa sätt: (Mail) suzbengtsdotter@gmail.com, kontaktformulär på denna sida, via messenger eller SMS.

HOPPAS ATT SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT KAN KOMMA, även om det är en helg mitt i mångas semester denna gång.

Varmt Välkomna!

Andulationsbädden

Tomt var det här 😍

Nu sitter jag här i soffan och det är väldigt lugnt. Ovanligt lugnt. Ingen valp så långt ögat når.

Det är tufft. Men det är också ett måste.

Som jag brukar säga, den dagen jag slutar känna- då lägger jag av.

Så det får vara jobbigt och sakna en hel del.

Här är de från i onsdags, 7 v och 6 dagar gamla.

Rihanna

Rita Hayworth

Reese Witherspoon

Ryan Reynolds

Roger Moore

Det började i torsdags. Vi begav oss till veterinären för genomgång/besiktning av valparna samt vaccination & chipmärkning.

I väntan på sin tur ute på verandan hos veterinären.

Allt gick super hos veterinären! UA (utan anmärkning) på allt.

Hon var väldigt imponerad av dem alla. Jag fick höra många fina ord om dem och jag kan bara hålla med. De är fantastiska i allt jag ”presenterar” för dem.

Det utdelades många pussar under undersökningarna, det uppskattades 😍.

En stund efter vi kom hem, så kom de 3 ägarna som skulle hämta sina valpar under torsdagen. Ryan Reynolds ägare hade med sig jordgubbstårtor dagen till ära som vi åt med glädje!

Efter genomgång och mys var det dags för dem att åka iväg.

Så bar det iväg..

Bezza visar att hon är ”klar”. Hon har varit helt cool med att valparna flyttar. Det är skönt. Men tokhungrig är hon fortfarande 😉

På torsdagskvällen, när jag precis gått och lagt mig, då dyker några upp hos oss. Ändå från Skellefteå för att komma till farmor och fira midsommar. Mitt älskade barnbarn Jamie ❤, min son och svärdotter! Vilken lycka!

En fantastiskt underbar överraskning som jag kommer leva på länge!

De valpar som var kvar hos oss under midsommarhelgen var helt otroliga med allt som hände. Vädret på midsommarafton var inte så kul, så tältet flög iväg ett par ggr och det slutade med att allt togs in och 20 personer delade hem med dem. Ingenting för dem. De sov eller lekte precis som vanligt.

Under gårdagen flyttade de sista två pluttarna.

Sen blev det tomt. Och tyst.

Men familjerna de flyttar till, känner vi oss trygga med. Vi vet att alla fem valparna är otroligt efterlängtade och väl älskade innan de ens kommit hem. Det är bra hem.

Men vi saknar förstås ändå ❤ De har varit våra i 8 veckor och det har varit fullt upp med dem. På ett positivt sätt.

Men ”We meet again” och då ska vi pussas 😘

Ett minne av dem har jag ju kvar ett tag till 😉

En blåklocka som lyser så fint 😍 Glada valpar kan ge spår 😉😂

Måste verkligen TACKA igen för alla gåvor vi fick. Så tacksamma för dem.

Rapporterna från alla familjer är mycket goda.

Tack för rapporter, de kan aldrig bli för många det vet ni 😉❤

Avslutar med lite bilder från senaste veckan.

En speciell dag idag på flera sätt 😍

Idag för 2 år sedan såg O-kullen dagens ljus för första gången.

I det här gänget finns det många speciella, men för oss en extra speciell.

Vår Oprah.

Vår egen Oprah Winfrey.

En från början livlig tjej, som nu är en lugn men bestämd tjej som tycker mycket om barn, frukost om det är mattes, att vara hemma, när vi får besök av folk. Vissa hundar vill hon läxa upp, andra kryper hon underlägset för och vissa älskar hon massor. Som Penny, de är bästisar och leker så fint tillsammans ❤

Hon är otroligt högt älskad och hon var otroligt efterlängtad när hon föddes. Snart ska hon få öppna sitt alldeles egna paket som ligger och väntar på henne.

GRATTIS på 2-årsdagen alla O-kullare från ”mormor” och Lovely Megan’s gänget 🎈❤🎈

Ni är underbara, men det vet ni redan 😉😍

En extra tanke till ängeln Loke, som är och drar upp tempot i himmelriket.

Du saknas oss 💙

Idag är R-kullen 7 veckor. Helt otroligt, det måste ni hålla med om?! Ibland går tiden väldigt fort. Och ibland alldeles för långsamt. Så är det inte här. 7 veckor har gått på högfart.

Men nu är vi här.

En vecka kvar innan de börjar flytta ur boet.

Här har vi de söta fluffisarna!

Rihanna

Reese Witherspoon

Rita Hayworth

Roger Moore

Ryan Reynolds

Att de får vara så söta! Och tänk er, de är just nu mina ❤

Vad vi ska njuta av dem och mysa & busa med dem, innan de börjar flytta. Våra små älskade fluffisar.

Men nu ska vi kalasa! 🎂

På återseende!

Bra att gå på sin magkänsla och tro på det man ser. Viktig lärdom.

Idag tidig morgon skrek jag högt när jag öppnade Hunddata och skulle kolla om Brummas resultat kommit in.

Vi var i december och röntgade ED (armbågar) & kollade upp Patellan (knä) på några av hundarna i P-kullen. Allt gick bra och veterinären och jag tittade och diskuterade omkring bilderna och de såg bra ut. Jag har ju sett några under åren och vill alltid lära mig mer och denna veterinär visar och lär gärna.

Resultaten kom och var positiva, men Brummas dröjde på sig. Efter ytterligare en vecka så dök det upp.

ED grad 3.

Hur kunde vi se så fel? Någonting stämde inte. Jag ringer veterinärkliniken och ber veterinären ringa upp. Han både ringer upp och ser till att andra erfarna veterinärer tittar på bilderna. Alla friar henne.

Efter samtal med SKKs avläsningavd så fick jag reda på att den ena avläsaren var för ny och oerfaren så hon hade lämnat över beslutet till en annan som bedömde att en skugga, som ingen av de andra veterinärerna gjort, skulle tillhöra ED resultatet. SKK höll med om att själva ED området var fritt. Men bedömningen stod hon fast vid.

Vi kom överens med veterinären att göra om röntgen om ett halvår och då ta fler bilder på ALLT! Sagt och gjort, nu för ett par veckor sedan åkte vi (Brummas matte Anna-Karin & jag) tillbaka till samma veterinär och tog ett gäng bilder. Vi var flera som tittade på bilderna och alla var rörande överens om att det såg bra ut även denna gång.

Så kom resultatet!

Jippie!! Hon har de bästa av bästa resultaten!

Tänk om vi inte kollat så noga. Om veterinären bara skickat in bilderna och man bara tar emot resultatet. Man tror att hunden redan i ung ålder har så pass mycket pålagringar och planerar hundens liv efter det.

Tack gode Gud att man är lite vetgirig, går på magkänslan och ibland kämpar lite mer än vad som är ”rätt och riktigt”. Rätt ska ju ändå vara rätt.

Hade vi varit tveksamma, hade det varit något annat. Men nu var alla som tittat på alla bilder så överens om att bedömningen inte gått rätt till.

Brumma ska inte avlas på utan är familjen Borgs gosefamiljehund, men nu vet de att hon kan köra på med träning osv.

Så STORT GRATTIS Brumma med familj! Tack för förtroendet att få ”ta tag” i detta lite extra.

Med detta kom inte bara det veterinären lär mig utan allt detta är en viktig lärdom.

Först kom såklart den jublande glädjen ❤ Sen kom -Hur faan kunde detta gå till? Från att SKK avläst ED till grad 3 till helt felfri? Får det verkligen vara så? Jag kommer iallafall vara mer kritisk i framtiden. Men nu ska jag bara vara glad över att det var så som vi såg. Jihaaaaa!!

Valparna!

Vi har haft en hel del besök som vill valpgosa. Pappa Tesla med familj har också varit här, men han tyckte det räckte att stanna utanför valphagen.

Optimus med familj.

Alfons med sin ”samesame but different” 🖤

Leo och Zeus är nyfikna 😍

Chewies ägare & Chillas blivande ägare 😍

Idag fick de testa på att tugga på de lite grövre kycklingbenen en stund. Det blev förstås en hit 👍

Vi hörs snart igen! Till dess, ta det lugnt 😉💚