Blogg

Date i Norge och därmed är eventuellt vår T-kull på g!

Den här veckan kan kallas parningsveckan. I måndags följde jag med Christel och parade Molly, hennes förhoppningsvis tredje kull (de andra två är vår L-och O-kull) men första kull inom Christels nystartade uppfödning Lilla Näsnaren’s. Sen i onsdags begav sig Lovely Megan’s Penny Johnson, jag och vårt resesällskap Pernilla oss till Norge för att träffa Wannabe Wolves Chiron. Nya linjer för oss och en himla fin och trevlig kille! Jag fick upp ögonen för honom för ett tag sedan och det var så Judith kom in i vårt liv/kenneln. Han är nämligen Judiths pappa. Och nu ev även blivande far till vår T-kull. De båda, Penny & Chiron, var väldigt förtjusta i varandra vill jag lova. Och jag i dem båda ❤

55823779_1461082710699442_180797717771976704_n

fullsizeoutput_84f

Penny som under hela resan har varit lugn och trygg, har trivts väldigt bra hemma hos Anne & Thor (Bittebit’s kennel) och vi likaså. Vi har fått URGOD mat, haft trevliga samtal och sovit gott. Tack igen för vår vistelse hos er! Vi fick även ett trevligt besök av Judiths uppfödare Geir under tiden vi var där.

Anne

82318857_2640530779375364_381024712244854784_n

Pernilla fick prova på vaktelägg till frukost. Det var gott tyckte hon 🙂

Under en av våra promenader fick vi se dessa spår. Det syns inte på bilden, men det är stora tassar dessa djur har. Ni kanske ser var det är?

81886403_481310089464779_3119054629594202112_n

Nu börjar den där längtan efter små ulltroll och jag vet att det är fler än jag som har samma längtan.

Puss skull

Jag vill TACKA Pernilla för att du följde med. Himla trevlig har vi haft! Och TACK till Christel & Bosse för att vi får leasa Penny så hon förhoppningsvis blir mamma till vår nästa kull.

Heart gold glitter vector hand drawn icon

Vinterpromenad 2019

TACK alla ni som kom och förgyllde vår dag!

Vinterpromenad 2019

Många hundar (minst 35 Eurasier och 1 Sankt Bernhard) och många människofolk var med på vår årliga VINTERPROMENAD. SÅ KUL!

Den äldsta deltagaren/Eurasiern var 13,5 år (Andy & Alfons) och den yngsta 5 månader (Judith) sen var spannet brett där emellan. Rätt häftigt va!

Vi började med att gå en skön promenad som också innehöll mycket  hundlek.

Sen hem till oss för mer lek, stoj och bus, fika, grillning och lottdragning med priser till både hund & människa.

Visst har vi en fantastisk ras?

TACK ALLA ni som kom och STORT TACK för alla fina presenter!

fullsizeoutput_9af

En favoritsöndag

Heart gold glitter vector hand drawn icon

Vinterpromenad och lite annat

 Ja, nu börjar vardagen återgå lite mer åt det normala. Jag opererades (höftprotes) i mitten september och visst kommer det hela ta tid, men jag kämpar på så gott jag kan med rehabilitering för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Hundarna har njutit av att ha matte hemma på heltid, men det ska det nu bli ändring på. Längtar till jobbet 🙂

Det planeras för nästkommande kull, den längtar jag/vi också efter. Intresset för vår ras är väldigt högt och det står många på valpönskelistan. Får så många fina mail från människor vars högsta önskan är en Eurasier och jag förstår dem.  Ni skriver så innehållsrikt och beskriver både er och hur en blivande valp/hund kommer få det tillsammans med er. Jag önskar att jag kunnat uppfylla allas önskan, men det är omöjligt.  Men den som väntar på någon gott 🙂

TACK alla för era mail och intresse för uppfödning samt vår underbara ras!

Rkullen 17 maj 9 img_20180618_184646_6608467804157432977448.jpg

VINTERPROMENADDAGS!

Vinterpromenad 2

Vår årliga Lovely Megan’s vinterpromenad blir i år den 29e december. Vi möts upp hos oss (Sågmon Ringvägen 32 i Katrineholm) kl 11:00 och börjar med att gå en promenad. Efter att alla har kommit tillbaka, njuter vi av våra medhavda mat- och fikakorgar och för de som vill grilla korv kommer grillar finnas på plats.

Alla är välkomna, även om du inte har en hund från oss eller om du inte har hund än men är nyfiken på rasen. Ett ypperligt tillfälle att träffa många Eurasier samt deras ägare. Så boka in datumet och hör gärna av er om ni kommer.

Mail: suzbengtsdotter@gmail.com sms: 0704921511 eller på vår facebooksida (under inlägget om detta blogguppdatering): Lovely Megan’s Kennel – Eurasier <3.

VARMT VÄLKOMNA!!

 

En legend har gått ur tiden

Hej på er alla.

Länge sedan jag skrev. En annan dag ska jag skriva mer, men idag vill jag bara skriva om detta.

Hjärta

Så har ännu en legend somnat in. Legend i och med att han tillhör min alldeles speciella A-kull. Han som liten hos oss alltid somnade i matskålen för att inte missa en bit mat. Han som var den stora killen i kullen. Han som var bedårande vacker från start. Han med samma trygga lugn som sin mor Megan och han fick en otrolig respekt bara av att vara. Han som blev storebror till danska Benzo och var den bästa bror han kunde få.

Han som genom bra och kontinuerlig motion klarat 13 ½ år med HD grad D och Ed grad 3 och bara på de senare åren behövt tagit smärtstillande för detta.

Han som har titlarna SE UCH & NORD VV-15.

Men främst han som var den där perfekta familjehunden.

Det är med stor sorg och många tårar vi meddelar att Lovely Megan’s Arnold Schwarzenegger ”Atlas” nu lämnat jordelivet.

Atlas 3

Hjärta

Men, vilka respektfulla år han har haft. Och vilket liv han har haft. Alla de bästa förutsättningarna en hund kan få. En stor familj som har älskat honom på alla sätt och det liv han levde är ett sånt liv vi uppfödare bara kan önska att våra valpar kommer få.

 

Jag har haft privilegiet att få träffa Atlas titt som tätt då vi inte bor så långt ifrån varandra. Atlas, Alfons och vår egen Andy har alltid hållit sams trots att de är 3 bröder. Alla 3 och många fler i kullen, har och hade ett lugn som jag sällan skådat hos många hundar.

DSC_0029

Jag beklagar den stora sorgen Pernilla och Tommy med familj. Jag vet att han lämnar ett stort tomrum och kommer vara saknad av många av oss.

Vila i frid älskade underbara Atlas.

Din mamma var med all säkerhet och mötte upp dig.

DSC_0023

Heart gold glitter vector hand drawn icon

” We may not be together

in the way we used to be

we are still connected by

a cord no eye can see

so whenever yoy need to find me

we’re never far apart

if you look beyond the horizon

and listen with your heart”

A-kullen 13 år idag

Jag har skrivit om det förut, hur allt minutiöst var planerat in i minsta detalj kring valparna nedkomst och deras 8 veckor hos oss. Utbildningar i olika former angående detta med uppfödning och allt omkring det var klara och vi var redo.

A-kullen kom och sedan dess har inget varit sig likt.

Att jag skulle förälska mig i dem, det var ingen överraskning, men att det skulle bli en så stor del av mitt liv, detta med att föda upp valpar, det var jag inte medveten om då. Det klev in i mitt liv där och då och har aldrig klivit ut.

Idag är detta 13 år sedan. Inte ångrat en minut eller ens en sekund, även om jag gråtit kinderna röda när någon av ”mina” hundra drabbats av någon sjukdom eller livet avslutats alldeles för tidigt.

Jag älskar detta och det är tack vare Megan och A-kullen som visade mig att detta är ditt kall. Detta mår du bra av.

 

Igår hade vi kalas för Andy, Atlas och Alfons. 3 bröder som alltid hållit sams, är lika lugna och trygga och tar livet med ro. Numera märker man att de är gamla. Vilar mycket, hör rätt så dåligt och kan vara lite stela här och där. Men är helt fantastiska på alla sätt.

Alfons & Atlas från kalaset

Det blev kötttårta (fläskkarré, skinka, köttbullar) varav den ena åt upp på en gång (Atlas), den andra fick handmatas (Alfons) och den tredje tog sin lite senare (Andy). Finns film på hurrningssång på vår facebooksida i kommentarerna ang detta inlägg.

Att fotograferas mitt i strålande solsken tillhörde inte heller något som stod högt på deras priolista, men ett par kort blev det iallafall 🙂

Vi har ju, tror jag ingen har missat, A-kullens Andy Garcia hos oss. Han är en speciell hund på många sätt. Det tror jag inte heller någon har missat. Vi njuter av att ha honom hos oss varje dag. Vi är tacksamma över att han mår så pass bra och hoppas att han kommer vara med oss många dagar och år men är glada över varje dag istället för att tänka på när han inte är det längre.

Han och jag är vi och vi tycker mycket om varandra. Mycket mer än mest och sen lite till.

STORT GRATTIS till alla A-kullare både här på jordelivet och ni på andra sidan.

Älskar er alla ❤ 

Vill passa på att tacka Brian & Anette från Danmark som lät Megan få förälska sig i Bentley och resultatet blev vår A-kull. Bättre ”farmor & farfar” kunde vi inte få till våra första valpar/valpkull.

Hjärta

Har glömt att lägga in och återigen tacka alla presenter vi fick i samband med att ni S-kullare hämtade era valpar. Fick även kräftor, men de lades i frysen, så de är ej med på bild.

Tack!

 

 

”Efterflyttvalprapport” samt KENNELHELG 2019

Hej på er alla!

Vill börja med att berätta att det är något fel på vår mailadress. Vi kan inte ta emot något mail som är skickat till den och inte heller via hemsidans kontaktformulär då denna är kopplad till den (suzbengtsdotter@gmail.com). Så om ni har skickat dit och inte fått svar, så vet ni varför. Håller på att undersöka vad som är fel.

Valparna mår bara finfint och de är duktiga och sköter sig väl i sina nya hem. De är duktiga på att bita sina ägare, nu när de inte har sina syskon att busa/bita i 🙂 Ibland kommer det frågor om mat, beteende osv och jag är bara glad att ni frågar. Får även höra mycket fina ord om hur trygga de är i alla möjliga miljöer och situationer och det är samma som jag upplevde under deras tid här. Viktigt nu för alla valpägare är att fortsätta med socialiseringen även om grunden/arvet är där så måste det underhållas. Så ut och träffa olika folk (stora som små) och nya miljöer – som jag också vet att ni gör.

66396925_534488820421648_7038631128109940736_n

Vi har varit och hälsat på några av dem och det är ren skär lycka för oss och tror att det är det även för valparna ❤  Mer bilder och från våra besök har vi lagt ut på vår instagramssida (lovely_megans) samt vår Facebookgrupp.

Bilder på alla S-kullsvalpar med ägare finns under VALPAR/S-KULLEN i menyraden.

20180811_0951477112759929525529672.jpg

Snart dags för vår årliga kennelhelg 2019! Yihooooooo!!

Vi träffas på samma camping sedan många år, Degernäs camping, och har mycket trevligt tillsammans. Gamla som nya LovelyMeganare, med eller utan hund, även ni som inte har en Eurasier från just oss eller ni som är nyfikna på rasen – ALLA är välkomna att komma under helgen förstås! En del är där alla dagar och en del kommer bara under lördagen. Vi tycker det är trevligt ATT ni kommer ❤

PROGRAM

Fredag den 9 augusti

11:30 För de som vill hänga på så äter vi lunch i golfrestaurangen innan golfspelarna ger sig ut för en härlig ”kamp”.

13:00 Lovely Megan’s golfmästerskap 2019.

Ca 13:30 Gemensam hundpromenad för de som är på campingen redan.

16:00 Utställningsträning för de som vill prova på och få veta lite mer om hur det går till på utställning. Ta med det godaste gotti din hund tycker om (gärna i lite mindre bitar), vatten och skål. OM du har, ta med utställningskoppel, annars går det vanliga bra. Vi möts upp vid vår/Lovely Megan’s stugan som är den första stugan på campingen.

Utställning

Ca 18:30 Gemensam middag (ev grillning) för de som vill och den avnjuter vi i närheten av Lovely Megan’s stugan. Alla tar med sig det de ska äta och dricka, samt tallrik/bestick mm. Det kan hända att ni kan få ta med era utestolar vid er stuga eller om ni har egna bärbara att ta med.

 

Lördagen den 10 augusti

09:30 Gemensam hundpromenad. Hund/människobad för de som vill 🙂

11:30 Lunch som vi, Lovely Megan’s bjuder på. Någon gång innan lunchens slut, går ni LM  TIPSRUNDA (barn + vuxen).

Ca 13:00 Föreläsning om HUNDENS HÄLSA och mycket omkring det av Veterinärstudent Elsa Alkelin. Detta ser jag varmt fram emot då Elsa även har en Eurasier, LM Liam Neeson ”Appa”, från oss.

Ca 14:30   Lovely Megan’s underbara berömda fikabord 🙂  Alla som vill & kan, tar med sig något gotti att ställa på fikabordet och som alla får njuta av. Kaffe och té tar man med sig själv.  Under fikastunden blir det PRISUTDELNING (hund -vandringspriser, golfmästerskapet, tipsrunda och lite till) med gediget presentbord.

Ni är några som bidragit tidigare till detta prisbord och det tar vi så gärna emot i år igen.

I Megans minne 2017

Klockan 18:00    Gemensam middag/grillning. Alla tar med sig det ni ska äta & dricka. Vi har en mycket trevlig kväll tillsammans och det blir många skratt!

20180811_1852542327041935758390331.jpg

Söndagen den 11 augusti

Klockan 09:30    Gemensam promenad.

Hemfärd…och då börjar längtan till nästa års träff ❤

Ni som vill, men inte har bokat stuga, tält eller campingplats – MAILA reception@degernascamping.se eller RING till Degernäs Camping på nummer 0586-449 99 och uppge att ni ska boka för ”LOVELY MEGANS”. INTE via bokningen på deras hemsida, då får du meddelande om att det är fullbokat.

OBS!! Glöm inte att maila/smsa oss om att ni kommer, för vår planering av div samt att vi vill hur många vi blir till lunchen som vi står för. Glöm inte heller att anmäla om allergier och specialkost. Hör av er på något av dessa sätt: (Mail) suzanne.melchersson@katrineholm.se, via messenger eller SMS.

VI SER FRAM EMOT DENNA HELG LIKA MYCKET SOM ALLA ÅR!

Varmt välkomna!

Dagen innan dagen D

Låta mig presentera familjen S-kull

Version 2

 

Ja, imorgon är S-kullen 8 veckor. Imorgon är dagen då några S-kullare flyttar ur boet. De flyttas i dagarna 3. Eftersom det händer en hel del imorgon, veterinärbesiktning och sen börjar det flyttas, så uppdaterar vi bloggen med 8-veckorsbilder mm ikväll istället.

Brumma.

fullsizeoutput_1d5

Brumma är en trygg tjej. Det enda som hon inte känner sig trygg med är barn som springer runt, då blir hon orolig. Hon har inte träffat och lärt känna barn och därför valde vi att ta hit så få barn som möjligt. Jag vill inte utsätta henne för stress hon inte behöver ha under de 10 veckor hon har varit hos oss. Några har varit här, som mitt barnbarn och några som hälsat på. Men de har varit lugna och Brumma har fått varit inne när det sprungits ute på gräsmattan. Men hon har också nosat & slickat på dem när de är lugna och inte stressar upp henne.

Hon har tyckt om när det kommer besökare och välkomnat dem alla. Kanske kan man få en extra klapp eller två 🙂  ❤

Brumma har en härlig busig sida som innebär att det hittas grejer lite här och där i trädgården. Vi letar lite då och då efter saker och förstår snabbt vem ”boven” är 🙂 Har förstått att det är fler i vår P-kull som är likadana, så det är tydligen ett släktdrag.

Hon har också en väldigt lugn och gosig sida. Ligger gärna tätt intill och vill bli klappad och kliad.

20190419_1940473753704213040723353.jpg

ÄLSKAR mat och allt hon får av oss. Lika hungrig som sin mor Bezza, så under hennes veckor här hos oss har vi haft två att höka över när det är matdags, så de inte snor de andras mat 😉

Hon klev in i mammarollen direkt vid födseln. Tagit väldigt go hand om sina valpar och kan också leka fint med dem.

Nu på slutet har hon haft ett ”urbeteende” som de har i det vilda eller herrelösa hundar. När de far ut för att skaffa/äta mat för att sedan ”kasta upp” det till sina barn, så att de får i sig föda. Nu behöver ju inte valparna det och hon behöver den maten själv, så efter samråd med Svenska kennelklubben och veterinär, så har hon fått varit mindre inne hos valparna på slutet och när hon är med dem så har vi försökt att se signalerna och stoppat det innan. Nu däremot är mjölken så gott som slut och hon har slutat med det. Så nu är det mest lek med dem när de är tillsammans. Lite trött blir hon på dem också, när de vill tutta utan att det finns mjölk…inte så skönt samt när de biter i henne lite för hårt. Så som det ska vara 🙂

Vi har verkligen känt att hon har trivts här med oss, dels är hon själv född hos oss och sen har vi träffats mycket under hela tiden sedan hennes flytt. Det kommer absolut bli tomt, inte bara efter valparna, utan även utan Brumma. När tikarna kommer hem till oss, Lovely Megan’s, för att föda och ta hand om valparna, så kommer man dem ännu närmare. Man gör ju så mycket viktigt tillsammans. Ser till att valparna mår bra och att de växer och blir trygga, välmående och levnadsglada individer!

Men alla tikarna har också älskat att komma hem till sin familj. Som talesättet säger, borta bra men hemma bäst!

Igår var det spadag för Brumma. Dusch och urkamning. De tappar ju den mesta pälsen efter de har fått valpar och får sen en ny fin päls i utbyte 🙂

Alla tjejer vi haft här hemma har varit saknade när de flyttar hem till sina efterlängtade ägare, men det känns som en bra saknad ❤ Så vet man att de kommer hem till ägare som längtat mycket efter dem, även om alla har varit inställda på att det är ca 10 veckor de bor här, så saknar alla förstås sin familjemedlem.

Brumma får med sig sin dotter Grizzla hem. Det tror jag att hon tycker är kul.

fullsizeoutput_57a

Vi tackar för tiden vi haft med Brumma och ska pussa & mysa lite extra med henne ikväll innan hon åker hem med sin dotter och familj imorgon.

Ja, valparna ja. Full fart när de är vakna som är längre stunder nu. Sista veckan brukar vara den mest aktiva veckan ”utslussningsveckan” kan man också kalla det 😉 . Vattenskålar plaskas ut, stora gropar grävs och mycket mer.

Små smakprover testas, som ex knäckebröd och det var gotti gotti 🙂

Vi tränar på att gå i koppel, inga problem där inte. De är så duktiga dessa små godingar.

64371966_2043850072584018_3720071801577930752_n

Jag borstar ju dem varje dag och det kan jag inte påstå att de tycker så himla mycket om. Men borstar alltid klart, vad de än ”säger” till mig  😉  Och det är bara för de blivande ägarna att fortsätta med. Vi har duschat valparna nu ikväll, så de också är rena och fina vid flytt. Innan dess var det avmaskningsdags, pastan inlagd i en ostbit och wips, så var det klart!

Efter duschen fick de fnatt och mycket spring i benen och en massa bus   🙂

För att efter det, toksomna  ❤

fullsizeoutput_579

 

8 veckorsbilder på våra 8 underbara S-kullsvalpar ❤ 

 

Killarna

Lovely Megan’s Sean Connery ”Nisse”

fullsizeoutput_541

 

Lovely Megan’s Steve McQueen ”Svante”

fullsizeoutput_536

 

Lovely Megan’s Sean Astin ”Dino”

fullsizeoutput_52c

 

Lovely Megan’s Stellan Skarsgård ”Ebbe”

fullsizeoutput_532

 

Lovely Megan’s Shanti Roney ”Shanti”

fullsizeoutput_52d

 

Tjejerna

 

Lovely Megan’s Suzanne Bengtsdotter

fullsizeoutput_556

 

Lovely Megan’s Sophie Turner ”Sansa”

fullsizeoutput_54a

 

Lovely Megan’s Sickan Carlsson ”Stina”

fullsizeoutput_558

Ja, att jag kommer sakna dessa underbaringar är en underdrift. Jag lever så tätt med dem under deras första 8 veckor och de sätter spår i mig och förhoppningsvis jag i dem. Det har varit en fröjd att se dem växa upp under deras tid hos oss, precis som jag känner för alla våra kullar.

Jag älskar dem mycket och lite till.

Tur att jag känner att de kommer få det bra även i sina nya familjer. Och min förhoppning är att vi kommer ha någon slags kontakt framåt också. Vi har vår årliga kennelhelg som jag hoppas att så många som kan och vill kommer på. Kan man inte det ena året, så kanske man kan ett annat år. Sedan har vi promenader och lite andra träffar under året.

Men ikväll och två dagar fram blir det extra mys och djupa samtal med dem. Vad dem handlar om är bara mellan oss 😉  ❤

Bilder från veckan

DSC_0021

fullsizeoutput_56a

Inför flytt

Nu är vi inne på sista veckan innan de första valparna börjar flytta nästa tisdag. Det är så mycket som har hänt under dessa 7 veckorna. Ja, jag vet att jag har skrivit att de är underbara i varje blogginlägg de senaste veckorna, men de är helt fantastiska. Tokälskar människor och blir så glada över våra besök. Men nu är besöksdagarna slut och det är bara våra dagar med valparna innan flytt, förutom på närmaste familjen och mina arbetskamrater som har en halv arbetsdag här. De äter fil och har fått smaka på små ostbitar (som gör dem helvilda). Denna vecka blir det introduktion av inte olika smaksaker. Bilder kommer troligtvis på Lovely Megan’s Facebook eller Instagram. Under veckan som kommer, blir det dusch för både mamma Brumma och valpar innan flytt. Valparna brukar vi duscha dagen innan de är 8 veckor. Rena och fina inför besiktning av veterinären och flytt till sina familjer 🙂

Brumma mår fortfarande fin-fint. Alltid hungrig, precis som sin mor. Äter allt vi bjuder henne på och skulle även vilja äta det vi inte bjuder på 🙂 En gosig tjej som gärna myser ner sig i både soffan och sängen för lite gos och klapp.

Jag skulle kunna behålla var och en av valparna då alla har något speciellt. Underbara personligheter och väldigt speciella på många sätt. Väldigt nära oss och väldigt gosiga. Kan inte säga något negativt, ok det ska vara på antalet bajshögar jag plockar upp per dag. Alldeles för många. Men tröstar mig med att deras magar mår väldigt bra och så tänker jag på när jag hade en kull på 13 valpar. DET blir många bajshögar det 🙂

Men alla bajshögar i världen, väldigt tidiga mornar, bitna tår, skurade golv, trasiga kläder, galler här och där, ett ommöblerat hem för valparnas skull, massa besök och lite till – är så värt det! Jag älskar det och jag älskar dem. Alla våra kullar. Nu och för alltid.

 

 

S-KULLEN 7 VECKOR

Hjärta

Tikar

Sophie Turner ”Sansa”

Suzanne Bengtsdotter ”Grizzla”

Sickan Carlsson ”Stina”

 

Hanar

Sean Astin ”Dino”

Shanti Roney ”Shanti”

Steve McQueen ”Svante”

Sean Connery ”Nisse”

Stellan Skarsgård ”Ebbe”

Avslutar som vanligt med en massa bilder från veckan som varit.

fullsizeoutput_4d5

6 veckor och fortfarande underbara

DSC_0023

Ja, det är sant. Våra godingar är redan 6 veckor gamla och tiden mot flytt går med ilfart! Vi har massa besök nästan varje dag. Men från och med nästa tisdag är det besöksstop, förutom på mina arbetskompisar som kommer vara här en del av arbetsdagen en av dagarna nästa vecka. Vi får se hur mycket arbete som blir gjort 🙂  Annars är det bara mys med oss här hemma. Som ett avslut innan flytt. Vi myser extra mycket och talar om hur det kan bli när de flyttar ur urboet. Men sen finns vi ju alltid där för de som som önskar.

Valparna älskar människor och det är så skönt. Skönt är det att vi då har andra fötter  och kroppsdelar att tilldela valparna 🙂 De är helt underbara på alla sätt, framåt små krabater. Sover gott på nätterna, men vaknar förstås tidigt. Det ingår när man har valpar. Så bara att förbereda er nu blivande S-kullsägare. Sov ut innan eller börja vänja er 😉

trött

Men det positiva är att de blir mer och mer morgontrötta ju äldre de blir 🙂 Över lag är Eurasiern en hund som gärna sover ut på morgonen. De har flera sovstunder under dagarna och ofta är två av dem lite längre än de andra. De äter med god aptit och nu äter de både uppblött samt torrt torrfoder. De leker och busar och får ett och annat Eurasierryck emellanåt. Kan man annat än bli lycklig? Tidningar på golvet inne är nu borta under dagstid. Nu är det utekissning och bajsning som gäller. Mamma Brumma mår som vanligt toppen. Hon får mindre mat nu då hon skall dia dem mindre och mjölken sakta ska sina.

Idag är det dags för avmaskning & kloklippning igen.

S-KULLEN!

Tikarna

Sickan Carlsson ”Stina”

Sophie Turner ”Sansa”

Suzanne Bengtsdotter ”Grizzla”

 

Hanarna

Steve McQueen ”Svante”

Shanti Roney ”Shanti”

Sean Astin

Stellan Skarsgård ”Ebbe”

Sean Connery ”Nisse”

 

Bilder, bilder, bilder!

fullsizeoutput_2d6

Hjärta

S-kullen 5 veckor

Här är det lite mer liv i luckan! 5 veckor gamla och ett gäng helt fantastiska individer.

Mamma Brumma mår fortfarande bara bra. Lämnar dem mer och mer och åker gärna med oss på korta äventyr som till affären 🙂 Nu är det inte bara matning och sovmys utan nu busar/leker hon med sina valpar lite då och då.

fullsizeoutput_2a6Valparna är fulla av underbar energi när de är vakna och sover lugnt och skönt när de sover, även om dammsugaren eller andra ljud används/låter under tiden. Äter med god aptit, både av mamma Brumma och av uppblött valpfoder. Pussiga som tusan och väldigt kärvänliga över lag. Tänderna känner vi ordentligt av nu 🙂

Puss skull

Vi har många besök och både valpar och vuxna hundar gillar uppmärksamheten.

Fam chilla

Hanna valpgos skullen

De sover längre stunder på natten, mamma Brumma likaså. Det gillar vi (även om mornarna är vääääldigt tidiga 😉  )

Valparna är nu registrerade i Svenska Kennelklubben och jag har deras registreringsbevis här hemma redan.

5 veckorsdagen idag bjuder på besök av några elever från min skola/arbetsplats som ska vara här under sin skoldag. Vi ska valpmysa, grilla och jag & min kollega Ellen ska spöa dem i kubb 😉 Efter det blir det besök av några av de blivande valpägarna, bland annat mamma Brummas ägare.

Så var det dags! 5 veckors bilder. Titta och njut  ❤

Tikarna

Sickan Carlsson ”Stina”

Sophie Turner ”Sansa”

Suzanne Bengtsdotter ”Grizzla”

 

Hanarna

Sean Connery ”Nisse”

Stellan Skarsgård ”Ebbe”

Steve McQueen ”Svante”

Sean Astin

Shanti Roney ”Shanti”

 

Så avslutar vi som vanligt med bilder från veckan som varit samt en önskan att nu har det väl ändå regnat klart för ett tag? 😉