Megan

megan_small

Sund Stamm’s Zenora Zemona ”Megan”

(döpt efter Meg Ryan)

SE UCH NORD VV-11 VKV-13

 

Skälet till att jag startade min uppfödning.

Helt säker på att bättre hund finns inte. Hon är speciell, enormt trygg, stabil och mitt allt.

Underbar är ett bra smeknamn.

Megan är en väldigt lugn tjej. Ledaren i flocken som hon håller god reda på.

Vi har tränat en del lydnad tillsammans. Hon har lätt för sig att lära.

Kan räkna på min ena hand, de tillfällen jag har behövt höja rösten mot henne.

Mattes älskling alla kategorier.

My Lovely Megan…..

DSC_0657

Megan har tre kullar efter sig. Sen togs hon ur avel. Första kullen bestod av 9 valpar, andra av 13 och tredje av 9 stycken valpar. Hon har bidragit med gener och nu får hennes avkommor ta vid!

 A-kullen       B-Kullen     E-kullen

Megan somnade in 20160503

 En drottning har gått ur tiden 

Man får en hund under sitt liv som är där av någon anledning. Jag har lärt mig så mycket genom dig Megan. Det var du som fick mig att brinna för detta med uppfödning, hundens mentalitet och sååå mycket mer.
Du var den där valpen som alltid var klok. Lugn. Vacker. Kolsvart. MIN.
Du har genom hela ditt liv fortsatt att vara klok, lugn, vacker, kolsvart och MIN men blivit mångas Megan.

Du väckte uppmärksamhet med ditt lugn.
Som flockledare var du den absolut bästa. Inga bråk på vår gård inte. Du visade tydligt när valparna kom på besök att de inte skulle glömma vem som bestämde i vårt hem.
Men själv har du aldrig någonsin varit i bråk. Du behöll alltid ditt lugn och jag kan inte ens komma ihåg om någon ens försökt bråka med dig? Tror inte det.

Jag har alltid sagt att jag ”fick” dig för något bra jag gjort i mitt liv. Du har enbart givit mig glädje. En av dina finaste gåvor till mig är din son Andy. Han fick alla dina underbara egenskaper och honom är jag dig evigt tacksam för.

Något jag lovade dig (mig) var att när det var dags så skulle jag inte låta dig lida för min skull, för att jag inte klarade av att mista dig. Nu hade jag ändå lite svårt med det beslutet. Lederna värkte, du är en stor tös. Ingen smärtmedicin tog bort smärtan, det var gammeln som värkte.
När du inatt fick livmodersinflammation och en stor operation var det enda alternativet för det – så förstod jag att du tagit beslutet åt mig. Veterinären sa att det var nog dags.

Du tog en bit av mitt ”eurasierhjärta” med dig. Så är det. Det var med dig allting började och ditt minne ska jag med stor stolthet och värdighet föra vidare.
Minnas dig kommer jag ALLTID göra. Sakna dig en himla massa men också GLÄDJAS över alla de åren jag faktiskt fått med dig. Du är absolut ett av det BÄSTA i mitt liv. Jag har så många underbara minnen med dig och de kommer jag för alltid bära med mig.

IMG_20150409_170804

Du somnade med ditt huvud i mina händer. När jag åkte hem så kom en känsla av att jag skulle föra händerna mot himlen i samma form som när ditt huvud låg där. Jag vet att det var du. En lite läskig men helande känsla.
Din aska kommer för evigt vara i min närhet. När din urna kommer hem, ska du få den drottningtronen du är så värd.

Men först bara sörja. Sörja att du inte finns här bredvid mig. Sörja över att jag aldrig mer kommer att mötas av din underbara blick. Sörja att vår flockledare inte finns här hos oss längre. Sörja att min valpuppfostrare inte är här vid nästa kull. Sörja över att min bästa vän inte är här med mig någonting mer någonsin.
Sen ska jag glädjas igen åt ditt och mitt liv tillsammans och att jag, just jag fick äran att vara just din matte. Åt dina barn (3 kullar på 9,13,9), barnbarn, barnbarnsbarn…och åt att det faktiskt är du som är Lovely Megan’s. För alltid och alltid.

TACK ÄLSKADE UNDERBARA HUND FÖR ALLT DU GIVIT OSS.
Älskar dig så obeskrivligt mycket. Och lova att komma och hälsa på mig lite då och då, som vi talade om innan du blev den finaste ängeln någon har skådat.

Ta nu hand om de dina där du nu är. Vet att det blev stor glädje när du blev ”en av dem” där uppe.
Log när jag tänkte på hur tokglad Zelinn måste ha blivit och sen i nästa sekund tänkte hon säkert – jaha, det var så kort tid jag fick vara ledare här uppe.

Din stolta matte för alltid och alltid

DSC_0050